In een uitdagende tijd is het soms lastig om lichtpuntjes te zien. Ik snap dat heel goed en worstel er zelf ook regelmatig mee. Voor wat extra positiviteit zet ik 9 dingen op een rijtje waar je direct blij van wordt!

Dingen waar je blij van wordt!

Het hoeft niet ingewikkeld te zijn, geluk zit in kleine dingen. Door jezelf te leren om te lichtpuntjes te zien maak je lastige periodes draaglijker. Soms is er maar een kleine aanpassing nodig om iets een positieve draai te geven, dus gun jezelf dat duwtje in de goede richting.

Maak een lekkere lunch voor jezelf

Schuif niet een boterham naar binnen terwijl je achter je laptop zit, maar neem de tijd voor je lunch. Maak een salade, bak broodjes af of maak pannenkoeken. Whatever makes you happy!
Door aandacht te besteden aan je lunch leg je jezelf in de watten, waar je automatisch blij van wordt.

Schrijf op waar je dankbaar voor bent

Dankbaarheid is een enorm krachtig iets. Als jij iedere dag stilstaat bij de dingen waar je dankbaar voor bent, voel je je beter. Focus op het goede en schrijf iedere dag op waar je dankbaar voor bent. Dat kunnen kleine dingen zijn, zoals het zonnetje dat schrijnt of een fijne werkdag, maar ook grotere dingen als een dak boven je hoofd, een gevulde koelkast, een goedlopend bedrijf of succesvol project op je werk. Vergeet ook niet te kijken naar de niet-materiële dingen die je blij maken, zoals je gezondheid, vriendschap, je eigen ontwikkeling en liefde die je geeft en ontvangt.

Doe iets wat je al heel lang uitstelt

Uitstellen zorgt voor onrust. Je wordt boos op jezelf, omdat je een klus of taak steeds niet afrondt. Deze rommelkont weet er alles van. Ik pak daarom elke dag iets aan wat ik uitstel. Of het nu een poetsklusje is, iets weggooien of opruimen of een werktaak. Het voelt ZO veel lekkerder als het gedaan is.

Ga wandelen tijdens je lunchpauze

Even een blokje om na die lekkere lunch die je voor jezelf maakte? Doen! Tijdens een wandeling maak je endorfine aan én het is een goed moment om even uit je (werk)situatie te stappen. Ook krijg je tijdens een wandeling vaak nieuwe ideeën en ingevingen. Kun je daarna weer vol frisse energie verder met je dag!

Draai de hele dag je lievelingsmuziek

Terwijl ik dit schrijf schalt er carnavalsmuziek door mijn oren. Het maakt me verdrietig dat we dit jaar geen carnaval kunnen vieren. Om het gevoel toch een beetje te krijgen draai ik allemaal fijne liedjes, dat verzacht het leed een beetje. Ik ga tijdens mijn werk ook heel goed op 90’s hits of klassieke muziek als ik echt moet focussen. Van je lievelingsmuziek word je vanzelf blij!

Waar ben je trots op?

Spreek jij weleens uit waar je trots op bent? Nee? Dan wordt dat de hoogste tijd! Door oprecht trots te zijn op jezelf, voel je je goed. Het is ook gewoon hartstikke goed en normaal om trots te zijn. In tekenfilms zwelt een borst van een figuurtje helemaal op als ze trots zijn. Zo mag jij je ook voelen als je bijvoorbeeld aan de slag gaat met dingen die je lastig vindt en de ballen in de lucht houdt met gezin en werk. Je mag trots zijn als je je inzet voor anderen die het minder makkelijk hebben, als je klaarstaat voor je vrienden en familie en als je goed kunt luisteren. Er is zo ontzettend veel om trots op te zijn!

Trek je mooiste outfit aan

Een outfit die 100% bij je past geeft je een enorme boost! Gun het jezelf om er iedere dag uit te zien als de mooiste versie van jezelf, want dat verdien je. Er is op zijn tijd niks mis met een joggingpak, je zult merken dat je je in een lekkere outfit veel sterker, krachtiger en energieker voelt. Gun jezelf dat!

Maak tijd vrij voor een vriendin

Vriendschappen zijn zo waardevol. Maak tijd vrij om even bij te kletsen via de app of telefoon. Ga samen wandelen en klets bij. Stuur je vriendin een kaartje of cadeautje per post. Laat haar weten dat je aan haar denkt. ♥

Lach!

Zet een film of serie op waar je altijd hard om moet lachen. Lees een grappig boek. Dans met je gezin door de kamer. Houd een moppenwedstrijd. Trek een fles wijn open met vriendinnen en ga een potje slap ouwehoeren samen. Doe een gekke-bekken-wedstrijd. Lachen is hartstikke gezond en gewoon heel erg fijn.

Sla deze gentle reminder op en pak hem erbij als je het even niet meer weet. Gun jezelf deze momentjes van blijdschap, je verdient het!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

  1. Mooie dingen. Uitstelgedrag ben ik op een aantal fronten ook heel goed in. Ik neem me voor om vanaf nu gewoon elke dag een minidingetje te doen. Samen worden dat dan een heleboel grote dingen.

  2. Fijn lijstje! Lichtpuntjes blijven zien is zó belangrijk! Tijdens het lezen van je blog ging ik bij mezelf na hoeveel ik van je lijst momenteel doe; niet heel veel. Of niet zo vaak en dat kan echt meer!
    Dank je voor dit artikel!

    Groetjes,
    Petra

    Ps. Ik vond een foutje in je tekst. Je schrijft: “Dat kunnen kleine dingen zijn, zoals het zonnetje dat schrijnt” en dat bedoel je vast niet! Schijnt zonder -r lijkt me een fijner zonnetje! 😉

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.