Het jaar is al weer een tijdje op gang en dat geldt ook voor mij, zowel op werk- als privégebied. Voor dit jaar heb ik een aantal plannen gemaakt en knopen doorgehakt die me helpen in mijn persoonlijke ontwikkeling.

Investeren in mijn ondernemerskwaliteiten

Dat ik met mijn schrijfkunsten mijn boterham verdien is een droom die uitkomt. Ik ben ontzettend dankbaar voor de mooie projecten waar ik aan werk en de fijne klanten die ik maandelijks mag begeleiden. Ik heb in 2020 enorme sprongen gemaakt in mijn ontwikkeling als schrijver en ondernemer en die groei wil ik verder ontwikkelen met de focus op de kwaliteit.

Wandelen met een businesscoach

Daarom start ik eind februari met tweemaandelijkse coachwandelingen met Laura Lazzarini. Zij is een businesscoach hier in Zuid-Limburg en we hebben elkaar begin januari voor het eerst ontmoet. Laura wandelde in januari iedere dag op het pad van geluk met een andere ondernemer. Ik was een van de gelukkigen die met haar mee mocht wandelen om geld in te zamelen voor een goed doel. Deze Cammino della Fortuna beviel me zo goed, dat ik volmondig JA zei toen Laura me later een mooi aanbod deed. We gaan iedere twee maanden een flinke wandeling maken van een uur of twee. Al wandelend bespreken we waar ik tegenaan loop in het ondernemerschap en hoe ik bepaalde situaties kan aanvliegen.

Mijn schrijfskills nóg beter maken

Afgelopen jaar volgde ik een traject van 12 weken bij De Business Blogschool dat ontzettend waardevol was. Ik kroop als tekstschrijver uit mijn schulp en daar ben ik nog elke dag heel blij mee. Dat traject krijgt dit jaar een vervolg met maandelijkse sessies. Die structuur werkt goed voor me, ik heb dan een stok achter de deur om echt gericht aan mijn skills te werken. Als ondernemers is het een valkuil om helemaal op te gaan in mijn werk voor klanten, waardoor het werken aan mijn bedrijf er weleens bij inschiet. Door dit traject heb ik vaste momenten waarop ik lekker kan schrijven, sparren en leren.

Schrijven voor de lol

Mijn blog is ooit begonnen als hobby, een plek waarop ik verhalen kon delen over het moederschap en alles wat ik meemaakte. Inmiddels is het uitgegroeid tot een platform waar velen herkenning, inspiratie en ontspanning vinden. Daar ben ik ontzettend blij mee! Het is na ruim 1300 artikelen en 6 jaar weleens lastig om nieuwe onderwerpen te bedenken en daar heb ik nu ook iets op gevonden.

Mijn oud-collega en de heel goede schrijver Tim Gladdines geeft een cursus Creatief Schrijven en ik ben een van de gelukkigen die mee mag doen. We gaan vooral schrijven over ons eigen leven, deels waargebeurd, deels fictief. Ik verheug me er ontzettend op, heb zin om weer te gaan schrijven voor de lol. Hoe geweldig het ook is om voor enthousiaste ondernemers te schrijven, lekker wegkruipen in een verhaal dat in mijn hoofd schuilt en het door mijn vingers op papier te zien verschijnen blijft heerlijk!

Balans tussen werk en privé

Tante Cor maakt het niet altijd makkelijk om een fijne balans te houden. Ik zei laatst nog tegen Etienne: “Heb je soms ook het gevoel dat de dagen tegenwoordig een aaneengeschakelde brij zijn?”
Tijdens het thuisonderwijs werkte ik gemiddeld 35 uur per week en nu de school weer is begonnen eigenlijk nog steeds.. Ik werk normaal meestal 25 tot 30 uur, dus daar is nog wat winst te behalen. Ik ben een chaotische creatieveling en wil graag de ruimte hebben om te doen wat er op dat moment uitkomt. Met een volle planning voor klanten is dat weleens lastig, en dan kruip ik ‘s avonds nog even achter de laptop. Ik ga de komende tijd ontdekken wat het beste werkt voor mij qua werktijden, zodat ik er ook genoeg ben voor mijn mannen. Kom niet aan met om 5.00 uur opstaan en dan al aan het werk gaan, want ik ben niet gemaakt voor vroeg opstaan. 😉 Als we er weleens vroeg uit moesten voor een vroege vlucht was ik urenlang misselijk. Ik denk dat de meeste winst zit in efficiënter werken en minder afleiding. Oh kijk, er zit een Vlaamse Gaai aan de pinda’s in de tuin te knabbelen! Waar was ik gebleven? Oh ja, minder afleiding. 😉

Je leest het al, genoeg mooie dingen om mee aan de slag te gaan. Ik kijk ernaar uit om met deze trajecten te starten en zo nog meer moois te mogen schrijven in 2021!

Wat ga jij dit jaar doen aan persoonlijke ontwikkeling?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

4 Reacties

 1. Heel erg mooie doelen. En ik vind vroeg opstaan om aan het werk te gaan zoiets om één keer te doen als je toevallig toch wakker bent. Maar nee, ik zou het niet als tip geven;).

 2. Sterk van je dat je naar jezelf blijft luisteren en de signalen “dit werkt zo niet” opvangt. En er daarna dus iets mee gaat doen om het voor wél werkbaar de maken voor jezelf! Wat je schreef over de Business Blog School vind ik interessant! Ik wil m’n aankomende manicurepraktijk koppelen aan m’n blog. Fijn dat je je ervaringen hiermee deelt! Fijn dat je iemand hebt gevonden die je hierin tips kan geven!
  Vroeg opstaan heb ik een tijdje gedaan, maar ik ben niet bepaald een ochtendmens…. Ik werk beter als ik me concentreer op aanvoelen wat ik nodig heb. Hoe ik in m’n energie zit.

  Fijne middag!

  Groetjes,
  Petra

 3. Pingback: Een persoonlijke terugblik op 2021 - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.