Jarenlang dronk ik amper koffie. Ik vond het niet echt lekker en dronk liever thee. Inmiddels hebben we een goede koffiemachine en geniet ik regelmatig van een lekkere haverlatte. Maar hoe weet je nou welke koffiemachine bij jou past?

Welke koffiemachine kies je?

We begonnen onze koffie-avonturen met een ouderwets filterkoffiezetapparaat, die we nog steeds hebben voor als we veel bezoek hebben. Etienne dronk heel lang het liefste oploskoffie. Inmiddels prijkt er alweer een paar jaar een koffiemachine voor cups op ons aanrecht en daar ben ik heel blij mee. We kozen voor dit compacte apparaat vanwege de uitstraling, het gemak en de mogelijkheden in soorten koffie.

Hoeveel ruimte heb je?

Welke koffiemachine je kiest hangt dus af van verschillende factoren, waarvan ruimte er een is.
Heb je een eindeloos grote keuken en nog volop ruimte over? Dan is het formaat niet echt een issue. Is je keuken eerder aan de kleine kant en staat deze al behoorlijk vol? Dan is het formaat toch echt iets om goed op te letten bij de aanschaf. Denk vooraf goed na over waar je hem neer wilt gaan zetten en meet de ruimte die je hier hebt goed op. Zo voorkom je dat je met een apparaat thuiskomt dat je nergens kwijt kan, of waardoor je keuken echt tot op de laatste centimeter vol komt te staan. 

Snel of uitgebreid? Volop keuze of gewoon je standaard kopje?

Weet je eenmaal hoeveel ruimte je hebt, dan ga je kijken welke koffiemachine bij je past. Zet op een rijtje welke wensen je hebt. Ga je voor snelheid of wil je verschillende koffies maken met het apparaat? Wil je het gemak van een automatische koffiemachine, of vind je het leuk om zelf aan de slag te gaan met een uitgebreide espressomachine en versgemalen bonen? Voor iedere wens is er een machine te krijgen en dat ook nog eens in verschillende prijsklassen.

Welke koffie kies je?

Wat je voorkeuren ook zijn, er is altijd een machine die bij je past. De meest simpele is vaak wel de machine die werkt met koffiepads. Snel, makkelijk, een klein aantal opties qua smaak en een compact apparaat. Je komt hem vaker tegen in vakantiehuisjes, maar niet iedereen is even kapot van de koffie. Vooral koffiecapsules gaan als warme broodjes over de toonbank. Machines waarin ze gebruikt worden zijn makkelijk in gebruik en hebben vaak meer smaken en soorten koffie dan de pads. De prijs van capsules ligt wat hoger, maar daar krijg je dan ook meer smaak voor. En mijn eigen ervaring is dat je door goed op de aanbiedingen te letten niet onnodig veel hoeft uit te geven aan koffiecups. Natuurlijk kun je ook kiezen voor machines die werken met filterkoffie of juist losse koffiebonen, whatever works for you!

Ik drink het liefst een latte macchiato of cappuccino met opgeschuimde havermelk. Wat is jouw favoriete koffie?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

  1. Ik ben ook niet een enorme koffie fan, maar af en toe een lekkere bak kan ik wel waarderen. Handige tips in je artikel!

    • Dank je Kim!

      Ik heb je linkje weggehaald, omdat het een commerciële link is. Als je interesse hebt in een samenwerking mag je me altijd een mailtje sturen.

      Fijne dag!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.