Sinds een jaar of vijf is het op zaterdagavond feest hier in huis als Wie is de Mol op tv komt. Inmiddels is het jongste lid van ons huishouden ook fan en staat ieder weekend in het teken van theorieƫn, verdenkingen en het terugkijken van Wie is de Mol!

Wie is de mol: live kijken of terugkijken?

Als het even kan zitten we op zaterdagavond om half negen voor de tv. Een enkele keer lukt dat niet omdat we bezoek hebben. Als we Wie is de Mol gemist hebben, kunnen we het gelukkig gemakkelijk terugkijken. Sinds kort gebruiken we daarvoor NLZIET. In de app of via de website kijk je alle programma’s terug van o.a. SBS, RTL en NPO. Sommige programma’s kun je ook vooruit kijken, voor als je niet kunt wachten op de nieuwe aflevering.

Wij streamen NLZIET via de Chromecast gemakkelijk naar de televisie op de slaapkamer. Op die televisie is geen regulier abonnement aangesloten en zo kunnen we toch Wie is de mol terugkijken vanuit onze knusse slaapkamer. De app is heel handig en gebruiksvriendelijk en inmiddels heb ik al heel wat andere programma’s ontdekt om terug te kijken. Zo is Een huis vol echt ideaal om te kijken tijdens het koken of wanneer ik de was wegwerk. šŸ˜‰

Onze tactieken om de Mol te ontmaskeren

Etienne is dus de meest fanatieke kijker en die volgt ook allerlei websites waarop molloten hun theorieƫn delen met de wereld. Hij kijkt iedere aflevering het liefst twee keer en zit er dan ook helemaal in. Ik ben meer van het kijken met de Franse slag en zit tijdens de finale en de ontknoping altijd vol verbazing te kijken hoe de Mol iedereen zo heeft kunnen misleiden.

Onze zesjarige zoon Laurens is inmiddels ook helemaal verslingerd aan Wie is de Mol. Hij kijkt iedere zondag (of later in de week als het op zondag niet lukt) naar Mollenstreken met Lavezzi Rutjes.
Het is zo leuk om te zien hoe Laurens er helemaal in opgaat en er zijn eigen theorieƫn op nahoudt.

Samen met vrienden lekker Mollen via WhatsApp en de poule

Tijdens de aflevering wordt er regelmatig ook druk geappt met vrienden. Iedereen ziet weer andere dingen, houdt er andere tactieken op na en springt van de ene tunnel in de andere. We zitten samen ook in verschillende poules, zoals een vriendenpoule, een familiepoule en Etienne gaat ook nog altijd in allerlei ‘voornamen-poules, waar mensen met dezelfde voornaam in zitten. Dat wedstrijdelement maakt het natuurlijk extra leuk!

Onze tactieken, zijn ze succesvol?

Ik zei al dat ik een beetje met de Franse slag kijk en ik mis ook vaak de helft, omdat ik afgeleid ben door de groepsapp of andere dingen. Toch zet ik elke week trouw punten in en zo won ik afgelopen jaar de poule door via allerlei omwegen uiteindelijk op Jeroen uit te komen. Een beetje tactiek en veel geluk zullen we maar zeggen. Etienne gaat wel anders te werk. Die kijkt dus het liefst twee keer naar de aflevering, kijkt samen met Laurens nog naar Mollenstreken en stuurt tussendoor allerlei filmpjes met theorieƫn door.

Uiteindelijk laten ze natuurlijk de echte streken van de Mol helemaal niet zien in de afleveringen en blijft het een beetje gissen naar wie het nou is. Het is gewoon een superleuk programma dat echt heel goed in elkaar zit en ieder jaar toffer lijkt te worden qua locatie, opdrachten en opbouw van de spanning. In 2021 was er wat ophef over het aantal ‘onbekende’ deelnemers, maar dat speelt voor ons echt geen rol. Je leert de kandidaten hoe dan ook kennen tijdens het spel en dan maakt het voor mij echt geen fluit uit of ze nou superbekend zijn of nog totaal niet. Het is gewoon heel tof om naar de finale toe te leven en dan vol verbazing de ontmaskering te zien (of heel hard te roepen: IK WIST HET WEL!).

Ben jij een fanatieke Molloot, kijk je soms of heb je het nog nooit gekeken?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciƫle content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

  1. Een Molloot wil ik mezelf niet noemen, maar ik kijk wel heel graag naar de afleveringen. Ik ben een beetje hetzelfde type kijker als jij. Ik raak in de war van al die podcasts en andere dingen met verdenkingen.

  2. Heerlijk als je zo in een programma kunt zitten. In het verleden keek ik ook wel WIDM, maar de laatste seizoenen trekken me niet meer zo. Misschien ook omdat ik het toch prettiger vind om series te bingen. Ik heb gewoon het geduld niet meer voor het steeds wachten op een nieuwe aflevering, haha.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.