Nu ik veertig ben is het nog belangrijker geworden om mijn huid goed te verzorgen. Ik zal eerlijk bekennen: ik heb er jarenlang steken in laten vallen en dat is nu goed te merken. Daarom ging ik met Pascalle van Skinz in Echt aan de slag om mijn huid weer in goede conditie te brengen met de producten van Cosmedix.

Je huid na je veertigste

Als je ouder wordt maakt je huid minder collageen en elastine aan, wat resulteert in een slappere huid. Rimpels en lijntjes krijgen vrij spel. Voeding en leefstijl spelen ook een belangrijke rol in je huidconditie, net als blootstelling aan uv-straling.

Ik heb de afgelopen jaren niet altijd goed voor mijn huid gezorgd, waardoor ik een aantal huidprobleempjes heb. Op mijn kin is het vaak onrustig, mogelijk veroorzaakt door hormonen, stress of voeding. Op mijn voorhoofd heb ik veel droogtelijntjes, veroorzaakt door vochttekort van binnenuit. Daarnaast is mijn huid wat slapper geworden door de natuurlijke huidveroudering. Veertig worden maakt je huid niet jonger, dus tijd om in actie te komen!

Over Skinz en The Skinz Boutique

Pascalle en kennen elkaar al een tijdje. Ze is een echte huidexpert en lanceerde in 2020 haar webshop: The Skinz Boutique. Deze webshop is echt fantastisch als je kiest voor goede, kwalitatieve skincare met persoonlijk advies. Je krijgt de beleving van een luxe winkel, maar dan online.

De pakketjes zijn supermooi ingepakt en voorzien van een lekker geurtje. Daardoor is het uitpakken alleen al een feestje. Pascalle staat voor je klaar met een persoonlijk online huidadvies, zodat jij de producten kunt bestellen die het beste bij je passen. Juist die persoonlijke aanpak en de aandacht die je in de hele shop krijgt maakt dit een fijne plek om je skincare te shoppen.

Je huid voorbereiden op een peeling

Pascalle en ik werken al een tijdje samen en ze stelde voor om me te behandelen met Cosmedix om te zien wat dat voor mijn huid zou doen. Cosmedix is eind 2020 nieuw toegevoegd aan het assortiment waarmee Pascalle in haar salon werkt en nu ook te koop in de webshop.

Voor het zo ver was zou ik mijn huid thuis gaan voorbereiden. Cosmedix heeft daarvoor een handige kit met kleine verpakkingen, waarin genoeg zit voor ongeveer 3-4 weken. Door hiermee alvast een routine op te bouwen went je huid aan de actieve ingrediënten en is ze voorbereid op een peeling.

Leuk om te weten: de meeste mensen denken bij een peeling aan een scrub met een grove korrel, maar dat is zeker niet altijd het geval. Sterker nog, peelings werken vaak met enzymen of (fruit)zuren die als het ware het bovenste laagje van je huid verwijderen, waardoor de voedingsstoffen in de peeling diep in je huid kunnen doordringen. Dit zorgt dan weer voor celvernieuwing, waardoor je huid sneller, beter en mooier herstelt.

Een peeling is heel effectief, alleen is je huid er niet op gebouwd dat je zonder voorbereiding een peeling kunt ondergaan. Daarom is de voorbereiding thuis heel belangrijk. Afhankelijk van je huidtype krijg je een setje dat je huid op de beste manier voorbereidt op de daadwerkelijke behandeling. Wist je dat 80% van de huidverbetering thuis gebeurt? Zonder een goede thuisverzorging kun je dus steeds een behandeling ondergaan, maar het zal je niet veel opleveren.

Kennismaken met Cosmedix

In december 2020 bezocht ik Pascalle in haar fijne salon in het Limburgse Echt, om kennis te maken met de producten van Cosmedix. Deze producten zijn gemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten, die het allerbeste in je huid naar boven halen. Denk aan vitamine A, vitamine C en natuurlijke antioxidanten.


Cosmedix is niet 100% natuurlijk, maar de beste ingrediënten zijn wel uit de natuur gehaald en chiraal gecorrigeerd om zo ook daadwerkelijk iets voor je huid te kunnen betekenen. Een voorbeeld: Een rozenblaadje is zo natuurlijk als het maar zijn kan, maar daar gaat je huid niks van snappen en zal ook niks voor je huid betekenen. Waarschijnlijk zal het alleen maar je huid irriteren in plaats van stimuleren. Je moet het dus eerst bewerken om er ook echt iets mee te bereiken.

We begonnen de middag met een uitgebreide uitleg over de producten en het merk, door Anne van Department of Cosmetics die het merk in Nederland vertegenwoordigt. Ik werk voor Bregje Boer | Sprankelend Schrijfwerk veel met klanten uit de beautybranche en vind het altijd heel erg leuk om nieuwe merken te ontdekken en de filosofie erachter te horen. Grappig detail is dat ik zelf jarenlang heb gesmeerd met budgetcrèmes, die niet altijd even goed zijn voor je huid.

Je huid is een orgaan en dat is continu in beweging. Net als voor je darmen, lever, maag en hart is het niet meer dan logisch om ook goed voor je huid te zorgen. Zegt ze nu heel wijs, maar dat lukte mij dus ook niet altijd. Al ben ik sinds 2019 wel fanatieker naar de schoonheidsspecialiste gegaan voor reguliere behandelingen en reiniging.

Behandeling met Cosmedix bij Skinz

Goed, tijd om mijn huid onder handen te nemen. Ik nestelde me in de stoel en Pascalle bekeek mijn huid grondig. De eerder genoemde huidprobleempjes werden al gauw duidelijk onder de lamp en het vergrootglas. We begonnen de behandeling met een uitgebreide reiniging, waarna ik een enzympeeling kreeg. Je ziet op de foto dat ik daar een rode huid van kreeg. Dat is ook de bedoeling, de enzymen zorgen dat je huid extra hard aan het werk gaan.

Na de peeling kreeg ik nog een heerlijk Microbiome masker, dat mijn huid een extra vochtboost gaf. Als afsluiter bracht Pascalle het Cell ID Serum aan en sloot af met een de Emulsion Intense Moisturizer en Protect UV, met SPF30 om mijn huid te beschermen tegen uv-straling.

Het eindresultaat is een stralend gezicht, de roodheid trok snel weer weg!

Creëer je eigen skincareroutine

De belangrijkste les die ik leerde is dat het nu echt de hoogste tijd is om een goede routine te creëren. Dus: twee keer per dag grondig reinigen, letten op voeding, veel water drinken en altijd een SPF dragen, ook als ik binnen zit, want ook het blauwe licht van je computer of telefoon brengt uv-schade toe aan je huid.

Ik stapte na drie uur en een heerlijke professioneel uitgevoerde behandeling met een stralende snoet naar buiten. Het voelde alsof mijn huid klaar was voor een nieuwe ronde. Vanaf dat moment ben ik thuis verder gegaan met de producten uit het setje dat ik al had en een paar dagen later ontving ik van Skinz een uitgebreid pakket met een complete skincareroutine die is afgestemd op mijn huid. Daarmee behandel ik mijn huid nu al een tijdje.

Resultaten van twee maanden behandelen

Ik merk dat mijn huid op de meeste plekken egaler en rustiger is geworden. Ik heb alleen een probleemzone die nog wat extra aandacht nodig heeft: mijn kin en kaak. Daar verschijnen met enige regelmaat ontstekingen die me weer een puber laten voelen. 😉

Is dat een teken dat de behandeling of de producten slecht zijn? Nee, zeker niet!


Het is een teken dat er iets in mijn huid nog niet in balans is. Dat kan zijn door hormonen, maar ook door bepaalde voeding. Daarnaast speelt het ook mee dat ik een pulker ben, dus ik zit (te) vaak aan mijn gezicht te friemelen. Dat ben ik nu aan het afleren en ik onderzoek ook wat de grootste invloed heeft op de plekjes. Hopelijk ben ik dan gauw van de ontstekingen af en straalt mijn huid op mijn hele gezicht zoals op de meeste plekken! Over een tijdje zal ik nog eens een update geven, wanneer we mijn huid echt goed de tijd hebben gegeven om te wennen aan de producten.

Ik kan je echt aanraden om je huid te laten analyseren door een expert. Die ziet wat jouw huid nodig heeft en kan je op deskundige wijze begeleiden naar een stralende en gezonde huid. Ik kan je Pascalle van harte aanbevelen. Op haar website kun je gratis een persoonlijk huidadvies aanvragen.

Welke producten gebruik jij voor je huid?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.