Ben je altijd maar druk. druk. druk en zit je in je vrije tijd veel te veel op je scherm, waar je dan weer onrustig van wordt? Wil je lekker ontspannen, maar heb je geen idee wat je moet gaan doen? Relax! Ik heb een aantal leuke en ontspannende hobby’s voor je waar je lekker zen van wordt!

Ontspannende hobby voor thuis

In drukke tijden of tijden vol stress is het fijn om even te kunnen ontspannen. Waar jij rustig van wordt is natuurlijk persoonlijk. De een vindt een urenlange wandeling fijn, terwijl de ander helemaal rustig wordt van puzzelen. Ik zet een aantal leuke, ontspannende hobby’s op een rijtje, zodat je eens lekker de boel de boel kunt laten!

Kleuren op nummer

Mijn favoriete ontspannende hobby van dit moment is kleuren op nummer. Je hebt een kleurboek met allemaal kleine genummerde vakjes en die nummers corresponderen weer met een kleur. Alles wat je hoeft te doen is de juiste kleuren uitkiezen en vakjes te kleuren. Ik vind het ontzettend ontspannend om te doen. Lekker muziekje erbij of mijn man en kind aan tafel naast me en kleuren maar. Het is fijn om op zo’n moment niet te veel na te denken en gewoon op te gaan in het werk.

Ik heb zelf dit kleurboek:

En deze potlodenset:

Stickers op nummer

Ben je niet zo van het kleuren? Dan is stickers op nummer een goed idee! Het werkt hetzelfde als kleuren op nummer, alleen vul je de vakjes met stickers. Er zijn verschillende varianten te krijgen, van dieren tot popsterren tot kunstwerken. Superleuk ook om met kinderen vanaf 8 jaar te doen!

Diamond painting

Hou je wel van priegelwerk, dan is diamond painting iets voor jou. Hierbij ga je niet met stickers of kleurpotloden, maar met kleine diamantjes aan de slag. Met een klein pincetje plaats je steentjes in de juiste kleur op de goede plek.

Legpuzzels maken

Na kleuren op nummer is dit al jaren mijn favoriete ontspannende hobby. Ik maak het liefst puzzels van Jan van Haasteren. De ultieme ontspanning vind ik als ik ondertussen een luisterboek op mijn koptelefoon luister. Dan zit ik echt even in mijn eigen bubbel zonder prikkels van buitenaf.

Ook leuk: Schilderen op nummer. Lees hier de blog van collega Maris over haar favoriete hobby!

Breien

Tijdens mijn burn-out in 2012 heb ik mezelf leren breien. Geloof mij: als je een lesje in geduld en lief zijn voor jezelf wilt is breien een goede leerschool! Er vloog regelmatig een bol wol door de kamer met twee naalden erin. Maarrrr, als je het eenmaal onder de knie hebt is het heerlijk om te doen! Je handen maken als vanzelf de bewegingen en terwijl je zit te breien en bijvoorbeeld een serie kijkt of wat voor je uit staart, ontstaat er in je handen iets moois! En al wordt het niet mooi, je wordt er wel rustig van!

Koken en bakken

In de keuken moet je goed opletten wat je doet, waardoor je geen tijd hebt om aan andere dingen te denken. Daardoor ben je volledig in het moment en dat is heel ontspannend. Maak een lekkere soep of stoofschotel, bak een brood of cake en geniet van het bezig zijn. De beloning is altijd lekker en goed, omdat je natuurlijk alleen maar dingen kookt die je zelf ook lekker vindt!

Dit kookboek staat nog hoog op mijn wishlist om uitgebreid mee de keuken in te duiken!

Lezen

Ik sluit af met misschien een open deur, maar wel een ontspannende open deur! Lezen zorgt ervoor dat je even verdwijnt naar een andere wereld. Of je nu houdt van thrillers, romans of non-fictie, met een goed boek kom je tot rust. Je vindt hier een heleboel recensies ter inspiratie!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

4 Reacties

  1. O, dat kleuren op nummer vind ik ook zó lekker! Net als diamond painting en lezen trouwens. Veel plezier met deze ontspannende hobby’s.

  2. Ik kan ontspannen door met kleur bezig te zijn 😉
    Of ik nu met mijn ‘steentjes’ aan de slag ga, mijn schmink of een nieuw recept bedenk voor een oogschaduw.
    Zo kan ik op een ontspannen manier mijn werk doen!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.