Een vloerkleed in je kamer heeft verschillende voordelen én het brengt sfeer en daarmee is het altijd een goed idee! Ik deed wat inspiratie op voor nieuwe vloerkleden in de woonkamer en de slaapkamers!

Voordelen van een vloerkleed

Een vloerkleed heeft een aantal fijne voordelen:

  • Het dempt geluiden, waardoor het in een kamer niet zo gauw hol klinkt;
  • Het brengt warmte en houdt eventuele kou vanuit de vloer tegen;
  • Het brengt sfeer en gezelligheid in een ruimte;
  • Het is een fijne plek voor kinderen om op te spelen of te zitten.

Vintage vloerkleed voor een nostalgische sfeer

Wat voor vloerkleed je kiest is heel persoonlijk en volledig afhankelijk van je smaak. Ik vind zelf vloerkleden met een vintage look heel tof! Het liefst zou ik zo’n enorm groot, antiek kleed in de woonkamer willen hebben. Zo eentje die vroeger in een groot landhuis of kasteel lag, met een prachtig motief. En dan met een hele grote hoekbank erbij waar je lekker op kunt neerploffen. Wat ik ook heel erg gaaf vind is een vloerkleed met een knallende bloemenprint. Zoiets als dit:

vintage vloerkleed flycarpets.nl bregblogt.nl

Hiermee heb je echt direct een eyecatcher te pakken die je interieur een enorme boost geeft. Ik ben dol op bloemenprints in mooie kleuren. De vraag is of de man daar ook blij van wordt… 😉

Stel dat het nou toch iets rustiger moet worden, dan vind ik een patroon als hieronder ook erg mooi. Dan heb je toch het vintage gevoel, maar met iets zachtere kleuren.

vintage vloerkleed flycarpets.nl bregblogt.nl

Wat voor vloerkleed en in welke grootte we uiteindelijk kiezen hangt af van de bank en de vloer die we straks in de woonkamer hebben. Ik vind het nu al erg leuk om inspiratie op te doen en te kijken welke mogelijkheden er allemaal zijn!

Leuke vloerkleden voor op de slaapkamers

Als je uit je bed stapt wil je het liefst niet meteen op de koude vloer landen. Een lekker hoogpolig tapijt of vrolijk vloerkleed is dan een goed begin van de dag! Daarnaast geeft het direct een warme hotelsfeer aan je slaapkamer, waardoor je nog lekkerder zult slapen!

Ik zie mezelf wel iedere ochtend met mijn poezelige voetjes op dit pareltje landen:

hoogpolig vloerkleed flycarpets.nl bregblogt.nl

Voor Laurens zijn slaapkamer zocht ik naar vrolijke kindervloerkleden en vond deze direct leuk! Past perfect past bij zijn slaapkamer in ruimte- en dierenthema!

kinder vloerkleed bregblogt.nl

Vloerkleden in andere ruimtes in huis

Je kunt in iedere ruimte in huis een vloerkleed leggen, al heet het in je badkamer dan gewoon een badmat. Ik heb in mijn kantoor ook een lekker zacht vloerkleed, zodat het geluid wat gedempt wordt én ik lekkere warme voeten heb tijdens het werken. Op de speelkamer op zolder liggen ook twee kleden, zodat Laurens lekker op de grond kan spelen en chillen.

Ik ben benieuwd, heb jij vloerkleden in huis? Wat is jouw favoriete stijl?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.