Het boek Het bloemenmeisje van Anya Niewierra stond al héél lang klaar op mijn e-reader, maar op de een of andere manier kwam ik er niet aan toe. Toen ik in de kerstvakantie besloot om geen recensie-exemplaren te lezen, maar vooral boeken die ik zelf nog had liggen of tegenkwam, was dat het juiste moment. Wat een waanzinnig goed en spannend boek, ik vertel je er graag meer over!

Het bloemenmeisje – Anya Niewierra

De 43-jarige Franse kruidenarts Nina Fleurie leidt een teruggetrokken bestaan in de Pyreneeën. Haar afgezonderde leven verandert wanneer zij bezoek krijgt van een Nederlandse vrouw. Deze Théa Wanders blijkt haar tweelingzus, van wie zij als baby werd gescheiden.

Théa had een gelukkige jeugd in Maastricht terwijl Nina tot haar veertiende door haar moeder Mia werd verstopt in de desolate Pyreneeën. Hier schiep de gevoelloze Mia een eigen religie en leerde Nina dat mensen Duivels zijn.

Als haar moeder vervolgens wordt vermoord, wordt de verwilderde Nina gevangen en meegenomen naar de bewoonde wereld, waar ze nooit écht aardt. Pas met de komst van haar tweelingzus voelt Nina zich voor het eerst verbonden met een mens. Maar dan verdwijnt Théa. De wanhopige Nina start een zoektocht die leidt naar het bizarre verleden van haar moeder én haar moeders moordenaar…

Lees hier meer recensies van thrillers

Waanzinnig spannend en goed in elkaar gezet

Het boek begint met een beschrijving van alle personages die erin voorkomen. Ik heb dat even vluchtig doorgelezen, maar niet helemaal in me opgenomen. Zelf vind ik het altijd leuk om het verhaal per pagina te beleven en zo min mogelijk te weten over het verloop. In het geval van dit boek zit dat sowieso wel snor. Je wordt een aantal keer op het verkeerde been gezet, waardoor het verhaal tot het einde spannend blijft.

Wat ik persoonlijk heel erg leuk vind is dat het verhaal zich deels afspeelt in Maastricht, waar ik zelf woon. Ik zag bepaalde situaties daardoor goed voor me en mijn licht chauvinistische kant was ook gewoon heel trots dat ons mooie Zuid-Limburg het decor speelt voor een deel van het verhaal.

Ik ben vanaf het begin meegezogen in het verhaal en heb een paar avonden tot in de late uurtjes liggen lezen. Toen ik het boek eenmaal uit had moest ik ook echt even bijkomen en het verhaal laten landen.

Een absolute aanrader voor de liefhebber van psychologische thrillers. Je bestelt het boek eenvoudig via onderstaande afbeelding:

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

  1. Pingback: Het Bloemenmeisje: Een Intrigerende Thriller - Recensie van Anya Niewierra

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.