Zodra de kerstboom de deur uit is krijg ik altijd de neiging om het huis opnieuw in te richten en te stylen. Vorig jaar namen we bijvoorbeeld de gang onder handen rond deze tijd. Je hoeft geen grote verbouwing te doen voor een ander resultaat. Soms kan een lik verf al wonderen doen! 

Geef je huis een make-over en verf je muren

Met een pot verf kun je al een groot verschil maken. Denk maar aan onze slaapkamer, waarin we een muur donkerblauw schilderden. Dit gaf de hele ruimte direct een warme, luxe uitstraling.

Je hoeft dus niet altijd alle muren en het plafond aan te pakken. Soms kan een strook op de muur of een patroon dat je afplakt met schildertape al een groots effect hebben. Als je kiest voor goede verf heb je er jarenlang plezier van. En ben je de kleur beu? Dan schilder je hem gewoon over!

Gebruik verf van goede kwaliteit voor je make-over

Eens in de zoveel jaar is het een goed idee om de muren te schilderen. Omdat er geleefd wordt in je huis ga je na verloop van tijd kleurverschillen zien. Of, als je kleine kinderen hebt, handjes en pennenstrepen. De volgende keer dat we gaan schilderen kies ik in ieder geval voor een verf die afwasbaar is en wel tegen een stootje kan, zoals de Sigmapearl Clean Matt. Komt hier een vlek op? Dan poets je hem zo weg, zonder dat er een glimmende plek achterblijft op de muur.

Mijn belangrijkste tip is: verf je muren met verf van goede kwaliteit. Denk aan een merk als Sigma, zodat je zeker weet dat de verf ook een tijdje mee gaat. Wij verfden de muren naast de trap vorig jaar met een budgetverf en dat bleek achteraf geen goed idee. Je ziet overal kleine handjes van een niet nader te noemen bewoner van dit huis die de muur makkelijker vindt dan een trapleuning. 😉

Inspiratie om je muren te schilderen

Slaapkamer-make-over-details-accessoires-blauw-goud-bregblogt.nl_ verf je muren inspiratie tips bregblogt.nl
verf je muren inspiratie tips bregblogt.nl

Inspiratie opgedaan? Aan de slag!

Als ik die foto’s hierboven zie krijg ik heel veel zin om weer aan de slag te gaan in huis. Maar voorlopig hou ik me nog even in, omdat we als het meezit in de tweede helft van dit jaar gaan verbouwen. Dan komen er zeker links en rechts weer muren met een accentkleur in huis.

Ben jij nu helemaal enthousiast geworden? Ga dan lekker aan de slag met een mooie verfkleur. Het is even een klus, maar dan heb je er daarna wel weer heel lang plezier van. Zorg voor goede kwasten en rollers, dek de vloer en eventuele meubels goed af en maak er wat moois van.

Welke ruimte zou jij als eerste aanpakken als je nu zou gaan schilderen?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

3 Reacties

  1. Nu krijg ik gelijk zin om een muur in mijn woonkamer een andere kleur te geven. Wil ik al langer, maar nu ik dit zie, kriebelt het wel heel erg. En het voordeel van verf is inderdaad dat je af en toe eens kunt wisselen. Met behang doe ik dat toch niet.

  2. Super handig artikel! Ik ga zeker eens een aantal manieren proberen

  3. Pingback: Zo creëer je optisch meer ruimte in huis * - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.