Tijdens de kerstvakantie heb ik heel veel gelezen en ook in de weken ervoor zat ik goed in de leesflow. Met een recensie per week zou ik dan al een paar weken zoet zijn en daarom deel ik in dit artikel alle boeken die ik las in december 2020!

Meer dan tien boeken gelezen in december!

Als ik eenmaal lekker in de flow zit, verslind ik boeken zoals ik dat vroeger op een goede avond met sigaretten deed: de een na de ander! 😉 Ik wissel het lezen af tussen papieren boeken en mijn e-reader. Ik lees op de Kobo Libra, wat me erg goed bevalt door het grotere formaat en het meedraaiende scherm. Ik heb sinds begin vorig jaar een abonnement op Kobo Plus (zelf betaald ;)) waardoor ik altijd een hele voorraad boeken tot mijn beschikking heb.
Ik besloot in december ook wat meer voor de fun te lezen en niet alleen recensie-exemplaren erbij te nemen. Dat resulteerde in een mooie lijst, waar ik je graag meer over vertel!

Opgewekt naar de eindstreep, het laatste geheime dagboek van Hendrik Groen, 90 jaar

Ken je de dagboeken van Hendrik Groen? Of misschien heb je de serie al eens gekeken? Je kunt niet anders dan deze man in je hart sluiten. De manier waarop hij schrijft, de avonturen die hij met zijn vrienden van Omanido (oud maar niet dood) beleeft, het zorgt steeds weer voor een lach en een traan.

In dit laatste dagboek lees je hoe Hendrik de coronacrisis beleeft in het verzorgingstehuis in Bergen waar hij woont, en wat dit met hem doet. Hij gaat langzaam achteruit, wat voor de nodige frustraties en toestanden zorgt. Ik las het boek in een ruk uit en was een beetje verdrietig op het einde, dat zegt toch genoeg over hoe het boek me geraakt heeft!

Hemelse modder – Gabby Rasters

Het omslag van Hemelse modder van Gabby Rasters was al een cadeautje op zich, met de hartjes aan de zijkant en het mooie ontwerp. Het verhaal gaat over de zussen Iselle en Dagmar. Ze zijn altijd heel close geweest, maar er zijn ook de nodige strubbelingen tussen hen. Je leest in deze roman hoe de zussen proberen hun eigen leven in te richten, zonder steeds afhankelijk van elkaar te zijn. Dit brengt bijzondere mensen en situaties op hun pad en misschien zelfs ook de liefde…

Alles op het spel – Tamara Haagmans

De boeken van Tamara Haagmans zijn steeds weer een feestje om te lezen! Zo las ik eerder al met veel plezier De mooiste dag van je leven en Plankenkoorts. In Alles op het spel maak je kennis met Lily, die na een lange periode van ziekzijn eindelijk weer wat meer kan. Ze zet alles op het spel om te kunnen dansen in de videoclip van een beroemde boyband. Dan ontmoet ze Jim en krijgt haar leven een hele andere wending. Een prachtig verhaal, waar ik de nodige tranen bij heb gelaten. Een absolute aanrader!

De weddingplannerserie van Marijke Vos

Dit is een serie die er gewoon om schreeuwt om uitgebracht te worden als Netflixserie. Je krijgt een kijkje in het leven van Tessa, die graag alles onder controle houdt en de hele dag overal lijstjes voor maakt. Op de bruiloft van haar vriendin Feline schiet ze weddingplanner Maartje te hulp, wat een groot succes wordt. Al gauw besluiten de twee om samen te gaan werken . In de acht boeken beleef je iedere keer een nieuwe bruiloft mee met Maartje en Tessa. Er gaat altijd wel iets mis, er komen bijzondere personages voorbij en hé, ruik ik daar wat romantiek? Ja hoor, dat zit er ook meer dan genoeg in!

Deze serie is gratis te lezen voor abonnees van Kobo Plus.

De vrouwen van de Leeuwenhof 2: Mathilda’s geheim – Corina Bomann

Na het eerste deel, Agneta’s erfenis, keek ik reikhalzend uit naar deel twee. Deze serie gaat over de Leeuwenhof, een prachtig landgoed in Zweden. Een serie waarin je wordt meegenomen in het wel en wee van de Zweedse adel en alles wat er komt kijken bij het beheren van een groot landgoed.

Mathilda komt op haar zestiende het landgoed terecht als haar ouders zijn overleden en haar voogd Agneta haar in huis neemt. Ze ontmoet Agneta’s zoons Ingmar, waarmee ze het direct goed kan vinden en Magnus, die haar liever kwijt dan rijk is. Ze heeft haar leven in Stockholm achter zich moeten laten, tot haar grote verdriet. Het is een roman vol romantische ontwikkelingen, familie-intriges en de beslommeringen van het adellijke leven. Wederom een prachtig boek om je helemaal in te laten meezuigen.

Bij Kennis – Iris Visser

Iris Visser schreef met Bij kennis een heerlijke feelgoodroman vol humor en romantiek. Maak kennis met Julia, die zich kapotschaamt als haar broertje Joost, die vlogger is, een filmpje plaatst van Julia in het ziekenhuis. Daarop is te zien hoe ze onder invloed van pijnstillers de liefde verklaart aan haar behandelend arts Thomas. Diezelfde Thomas was jarenlang haar beste vriend, tot ze elf jaar geleden een stomme fout beging.

Kunnen ze weer nader tot elkaar komen of gooit Julia’s collega Sara roet in het eten? Ik heb van begin tot eind genoten van dit fijne verhaal!

Twaalf dagen voor kerst – Jenny Bayliss

Stel je voor: je bent single en het ziet ernaar uit dat je weer alleen aan de kerstdis zit. Wat nou als je in de maand voor kerst twaalf dates kunt hebben, om de kans op ware liefde te vergroten?

Kate besluit het erop te wagen, nu ze vanuit Londen is terugverhuisd naar het platteland. De leuke mannen liggen daar niet voor het oprapen en ze heeft het goed naar haar zin met haar twee banen: stoffenontwerper en bakker. Ze springt vol overgave in het diepe en beleeft de ene na de andere date. Van vreemdgangers tot neuroten en alles daartussenin, ze hoeft zich niet te vervelen.

Maar hoe zit het met haar beste vriend Matt, van wie ze een aantal jaar vervreemd is geweest? Een fijne feelgoodroman die je helemaal in de kerststemming brengt!

Feel again (Again serie #3) – Mona Kasten

Oh wat was ik blij toen er een nieuw deel van de Again serie van Mona Kasten verscheen! Ik heb de eerste twee delen, Begin again en Trust again echt in no time uitgelezen, dus verheugde me enorm op dit derde deel.

Dit keer is Sawyer de hoofdpersoon. Ze is een eigenzinnig meisje dat de nodige mannen verslindt en vooral niemand te dichtbij laat komen. Ze ontmoet Isaac, een typische nerd. Hij is het zat om single te zijn en Sawyer heeft wel zin in een leuk project. Ze belooft Isaac om hem te veranderen in een heuse bad boy, als ze dat proces mag vastleggen voor haar opleiding fotografie. Waar ze allebei niet op hadden gerekend is dat ze heel wat losmaken in elkaar…

Wederom een boek dat je meetrekt en niet meer loslaat. De schrijfstijl van Mona Kasten is zó fijn, waardoor je het gevoel hebt dat je er echt met je neus bovenop staat. Ik kijk al uit naar het vierde deel, Hope again, dat op 25 februari verschijnt!

Enkeltje Ierland – Charlotte de Monchy

Ik had al vaker boeken voorbij zien komen van Charlotte de Monchy, maar op de een of andere manier had ik er nog nooit eentje gelezen. Daar bracht ik deze vakantie verandering in en ik las er direct twee van haar!

In Enkeltje Ierland leer je dierenarts Lisa kennen. Ze heeft haar drukke leven in Amsterdam ingeruild voor een slaperig dorpje op het Ierse platteland. Niet bepaald de plek waar je veel knappe mannen tegenkomt… of toch wel?

Als ze in contact komt met de bewoner van het landgoed bij haar dorp, liggen ze elkaar in de eerste instantie totaal niet. Toch blijven hun paden elkaar kruisen, steeds weer opnieuw. Zou het dan toch anders uitpakken en vindt Lisa de liefde op het Ierse platteland? Een fijne feelgoodroman met de nodige humor en levendige beschrijvingen van het mooie Ierland!

Zes maanden zonder – Charlotte de Monchy

In deze roman gaan we ook naar Ierland. Robin raakt haar baan kwijt en gaat op zoek naar een nieuw avontuur. Dat vindt ze in een advertentie voor een baan in Ierland. Ze besluit het erop te wagen en stapt op het vliegtuig. Ze komt terecht in een klein dorpje, waar weinig te beleven is. Meer dan een bloemenwinkel, een pub en een supermarktje zijn er niet. Ze gaat werken in het grote landhuis bij het dorp en ontmoet de wat nukkige zoon van de eigenaar van het huis. Echt boteren doet het in de eerste instantie niet tussen hen, maar toch is er iets wat Robin daar houdt.

Ze sluit vriendschap met Sam, die de bloemenwinkel van haar moeder heeft overgenomen en samen maken ze er het beste van. Uiteraard zit hier ook de nodige romantiek in en lijkt het er even op dat het allemaal anders gaat lopen.

Een fijne feelgoodroman die lekker makkelijk wegleest!

De dag dat ik mijn naam veranderde – Bibi Dumon Tak

Het laatste boek dat ik in december las is meteen een indrukwekkend boek. Totaal anders dan alle feelgoodboeken, wat ik af en toe een fijne tegenhanger vind.

Anna is in de rouw om haar zus Lize, die veel te jong stierf aan kanker. Ze mag haar neefjes niet meer zien en Lizes ex-man maakt haar het leven echt zuur. Langzaamaan raakt Anna verwijderd van haar familie en begint een zoektocht naar zichzelf.

Een meeslepend, waargebeurd verhaal dat je laat nadenken over jouw eigen rol in je gezin, in het leven en in moeilijke situaties. Ik heb veel bewondering voor de prachtige schrijfstijl van Bibi Dumon Tak, die zo liefdevol beschrijft welke weg ze heeft afgelegd.

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

  1. Wat een heerlijke stapel boeken heb je gelezen! Ik ben benieuwd naar die laatste. Lijkt me heftig (dus ik bewaar ‘m even tot na de winter en ooit na corona), maar ook heel bijzonder.

  2. Pingback: Recensie: Met een beetje geluk - Tamara Haagmans - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.