Hieperdepiep hoera! Het is vandaag opnieuw feest: mijn blog bestaat ZES jaar! Ieder jaar in januari denk ik: oh ja, niet vergeten, er komt nog een feestje aan! Tijd om in vogelvlucht terug te kijken!

Zes jaar bloggen: de cijfers

Op 5 januari 2015 werd ik wakker en ineens wist ik het: ik ging bloggen. De naam popte zo op: Breg Blogt. Ik had toen geen flauw idee hoe het werkte en dat ik jaren later van mijn blog mijn bedrijf zou maken. Ik maakte een gratis website aan op WordPress, met een hoop roze. Ik typte mijn eerste blog en zette hem online. Dat was dat. Tijd om even wat leuke cijfers op een rijtje te zetten:

Leuke weetjes:

 • Ik doe gemiddeld 1,5 uur over een blogpost, inclusief foto’s bewerken en inplannen op social media;
 • In oktober 2015 stapte ik over naar mijn eigen domein www.bregblogt.nl;
 • Voor ik blogde las ik af en toe een boek, sinds 2015 ben ik weer helemaal verslingerd aan lezen en gaat er gemiddeld een boek per week door mijn vingers;
 • Ik heb dankzij het bloggen een aantal dierbare vriendinnen erbij gekregen;
 • Ik denk ieder jaar wel een paar keer: zal ik stoppen?
 • Dan besluit ik om toch weer door te gaan, omdat ik het zo leuk vind om mijn verhalen en inspiratie te delen;
 • Etienne heeft vroeger zelf jarenlang geblogd en duikt hier nog af en toe op als gastblogger;
 • Ik vind het nog steeds gek als mensen me herkennen of als ze me vertellen dat ze mijn blogs lezen en er veel aan hebben;
 • Dankzij het bloggen durfde ik in 2018 mijn baan op te zeggen om voor mezelf te beginnen.

Hoe ziet de toekomst eruit voor Breg Blogt?

Deze week logde ik na twee weken radiostilte weer in op Instagram en Facebook. Ik plaatste weer een bericht op Instagram en kreeg gigantisch veel reacties. Meerdere mensen zeiden dat ze me hadden gemist. Daar moest ik wel een beetje van blozen. Want ik zal heel eerlijk zijn: soms twijfel ik of ik moet doorgaan met bloggen. Ik heb namelijk ook nog een tweede bedrijf, Bregje Boer Sprankelend Schrijfwerk. Daar gaat veel tijd in zitten en het verdelen van die tijd en aandacht tussen beide bedrijven is soms best een uitdaging.

Stoppen? No way!

Als ik dan ga nadenken realiseer ik me al gauw dat stoppen niet aan de orde is. Ik maak nog steeds dingen mee, waarmee ik anderen weer kan inspireren. Het leven gaat niet over rozen en daar ben ik altijd eerlijk in. Ik deel de hoogte- maar ook de dieptepunten die ik beleef. Dat is enerzijds een soort therapie voor me, schrijven werkt echt helend. Anderzijds is het mijn manier om bij te dragen aan een mooiere wereld. Ik heb de afgelopen jaren namelijk ontdekt dat sharing is caring echt heel krachtig is. Je wilt niet weten hoeveel vrouwen zich suf piekeren en zich afvragen of ze de enige zijn die onzeker, gevoelig, neerslachtig of wat dan ook zijn. Door mijn struggles te delen, help ik anderen. Dat scheelt ze weer een hoop gepieker, waardoor ze hun stralende zelf kunnen zijn.
Naast de persoonlijke artikelen geniet ik ervan om boekentips te delen, recepten te maken en tips voor leuke uitjes te delen. Dat blijf ik dan ook doen!

Ik heb afgelopen jaar al losgelaten dat er per se een X aantal artikelen online moet komen per week. Ik schrijf wanneer ik er zin in heb en wanneer er tijd en ruimte voor is. Zo weet ik zeker dat ik ook echt artikelen schrijf die de moeite waard zijn om te lezen. Ik zorg voor een goede balans tussen commerciële content en niet-commerciële content, zodat het geen reclamefolder wordt. Maar hé, mijn boterham moet ook belegd worden, anders is er niet zo veel meer om over te schrijven. 😉

Verzoeknummers? Let me know!

Wil je mij helpen? Dan doe je me een groot plezier om je verzoeknummers door te geven! Onderwerpen waar je graag (meer) over leest, vragen die je hebt: alles is welkom! Stuur me een mailtje of laat je suggestie achter in de comments, dan ga ik ermee aan de slag.

Tot slot: dank je wel!

Dan sluit ik af met een hele dikke dank je wel! Zonder jou was er namelijk geen bal aan! Jij leest mijn blog en dat vind ik gewoon echt te gek. Misschien kom je af en toe voorbij, misschien ben je een trouwe lezer. Misschien reageer je vaak, misschien nooit. Alles is oké en ik ben blij met jou!

Dank je wel en ik hoop dat we elkaar nog lang online mogen ontmoeten!

Nu ben ik nieuwsgierig, sinds wanneer lees je mijn blogs en welke onderwerpen zijn je favoriet?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

5 Reacties

 1. Hoi Bregje, ik lees jouw blogs heel erg graag. Juist de diversiteit van je onderwerpen spreekt me erg aan. Heerlijk om je te lezen dus 🙂 Liefs, Ellen

 2. Ah, fijn dat je doorgaat! En gefeliciteerd met zes jaar alweer. Ik lees je denk ik nu twee jaar, sinds ik zelf blog. Stiekeme inspiratie was je toen (en nog steeds), omdat jij hebt gedaan waar ik jaren van heb gedroomd en nog steeds droom.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.