Zo! Maandag 4 januari, ik heb drie weken niet gewerkt, niet geschreven, niets gedaan wat met mijn bedrijf te maken heeft. Het voelt een beetje gek om weer te beginnen, dus ik hou het makkelijk. Ik vertel je wat we de afgelopen weken hebben gedaan!

Drie weken kerstvakantie…in het water!

In het kader van ‘al doende leert men’ had ik het helemaal goed bekeken. Ik zou een week voor de schoolvakantie al vrij nemen, zodat ik kon afschakelen voor Laurens ook vrij had. Het was een intens en druk jaar, dus ik had nogal wat om los te laten. Op maandag voor de vakantie begon ik al goed. Ik zat lekker in mijn bubbel kerstkaarten te schrijven met kerstliedjes op de achtergrond. Na een tijdje keek ik in de familieapp en het voelde alsof een dj een vrolijke plaat ineens stilzet.

“De scholen gaan woensdag dicht.”

Wait, what? Een nieuwe lockdown? Noem me naïef, maar ik had hem dus niet aan zien komen! Ik moest echt even schakelen. Mijn mooie planning viel in het water. Shit. Mijn vijf dagen afschakelen werden beperkt tot een dag: dinsdag tussen 9.00 uur en 15.00 uur. Het maakte nogal wat bij me los, daar zal ik binnenkort een andere blog over schrijven, want dat is een heel verhaal. We spoelen even vooruit naar de kerst!

Kerst zonder bezoek

We brachten de kerstdagen door zonder bezoek en zonder op bezoek te gaan. Natuurlijk was het gek om geen familie te ontvangen of te bezoeken, maar heel eerlijk? Ik vond het ook wel fijn om niet van hot naar her te hoeven rijden. Op kerstavond hebben we eerst met Etienne zijn ouders en broer gevideobeld en daarna met mijn moeder. Zo waren ze er toch bij en konden we gezellig kletsen. Na het eten keken we All You Need is Love en ik zat bij het eerste item al te huilen en dat hield daarna niet meer op. Glaasje bubbels erbij en even goed die traanbuizen doorspoelen: een echte kerstavond!

Op eerste kerstdag maakten we een boswandeling en kropen daarna op de bank. Ik werd niet lekker en kroop in bed. Perfect timing, want een opstandige buik (ik hou het netjes haha) is geen strak plan als je met kerst overal op bezoek gaat. Met een kerstdiner van toast en een kopje thee voor mij en hapjes voor de mannen maakten we het toch gezellig.

Tweede kerstdag voelde ik me al stukken beter en rommelden we lekker wat aan in huis. Spelen met Laurens zijn nieuwe speelgoed, lekker koken, een spelletje: het was een prima dag. Op derde kerstdag stormde het flink en hebben we ook niet heel veel gedaan.

Op naar het eind van het jaar

Normaal gaan we er tussen kerst en oud en nieuw graag even tussenuit. Vorig jaar gingen we spontaan een dagje naar de Efteling, maar dat zat er nu niet in helaas. Lau speelde bij vriendjes, we kregen vrienden op de borrel en vermaakten onszelf verder met series, films, boeken en spelletjes. De hele periode is een soort blurry brei, die aan elkaar hangt van luiermomenten. Je weet, ik ben dol op relaxen, dus dit was een vakantie naar mijn hart.

Jarig!

Op 31 december was ik jarig en dat was niet zomaar een verjaardag: ik werd 40! Ik had alles qua planning uit handen gegeven aan Etienne. Ik wil nogal graag de controle hebben, waardoor ik eerder stress dan rust ervaar, dus ik besloot het anders te doen. Dat heb ik geweten! Ik heb een waanzinnig mooie dag gehad, waarop ik me ZO geliefd heb gevoeld! Als verrassing stonden mijn moeder en broer ‘s ochtends op de stoep, je snapt dat ik het niet drooghield! Die tranen kwamen later op de dag nog eens terug toen ik verrast werd met een Zoom-bingo (I loooove bingo!!) met vrienden en familie. Had die man van mij dus even geregeld, zo lief!
Ons huis veranderde in een bloemenzee, ik kreeg een berg post waar je u tegen zegt, (Thirza, bedankt voor je lieve kaart, ontzettend leuk!) en ik zat de hele dag te glunderen.

Oud en nieuw opa en oma style

We legden Laurens die avond vroeg in bed, met de belofte dat we hem wakker zouden maken voor middernacht. Rond 22.00 uur waren we zelf wel klaar met de dag en zijn met thee en chocola in bed gekropen. Om 23.00 uur lagen we allebei te snurken met Youp van ‘t Hek op de achtergrond. Het lukte ons om om 23.55 uur wakker te worden, Laurens uit bed te vissen, elkaar gelukkig nieuwjaar te wensen en om 00.15 uur weer allemaal in bed te liggen. Oud en nieuw opa en oma style, maar wel ontzettend knus en fijn!

Rustig aan het nieuwe jaar in!

De dagen daarna deden we weer lekker rustig aan. Een beetje wandelen, luieren, opruimen, de kerstboom aftuigen en lekker eten. Er kwam nog wat verjaardagsbezoek en we bereidden ons voor op de nieuwe week.

Al met al was het een fijne tijd, zo samen thuis. Ik leerde ook weer genoeg lessen, waarover ik later meer vertel. Nu gaan we weer vol goede en frisse moed aan de slag om werk en school te combineren en we vergeten vooral niet om ook te genieten. Want hoe je het ook wendt of keert, zo veel tijd met elkaar doorbrengen gaan we niet gauw weer meemaken als deze crisis eenmaal achter de rug is. We maken er iedere dag weer het beste van en ook als het even niet gaat zoals we zouden willen is dat oké. Regenbogen hebben tenslotte ook regen nodig, dus je hoeft niet altijd blij en jubelend door het leven te gaan. It’s all good, wees lief voor jezelf!

Ik wens jou een jaar vol plezier, rust en genietmomentjes, groot en klein. Heb lief en maak het mooi!

Ik kom gauw weer terug met nieuwe blogs en inspiratie, geef me gerust ook door waar je graag meer over wilt weten of lezen! ♥

Hoe was jouw feestdagen-periode?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

  1. Dat dat behoorlijk schakelen was toen je dagjes bijkomen ineens wegvielen, snap ik wel. Gelukkig heb je toch een fijne verjaardag gehad. Die was je zó gegund! En ik wens je een prachtig 2021.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.