Een tijdje terug lag ik totaal overprikkeld in bed. Ik was klaar met het jaar. Moe. Toe aan rust. En toen wist ik het ineens: ik stop ermee!

Een halfjaar geleden had ik deze beslissing niet genomen denk ik. Want ik lijd toch wel aan digitale FOMO (fear of missing out) en gooide nog meer soortgelijke beren op mijn eigen weg. Ik wikte en woog en trok steeds dezelfde conclusie: dat ik de juiste beslissing had genomen.

Tante Cor deed ook nog een duit in het zakje en toen deze week de lockdown werd aangekondigd kon ik er niet meer omheen: ik stop ermee.

Oké, ik geef toe, dit was wellicht een héél klein beetje clickbait. Lees toch maar even verder, want wie weet inspireer ik je wel met wat ik je nu ga vertellen…

Twee weken digitale detox

Het afgelopen jaar was voor iedereen intens, bijzonder, druk en apart. En zo kan ik nog wel even doorgaan. We zijn met z’n allen in een achtbaan gestapt en het is maar de vraag wanneer we er weer uit mogen. Ik ben het wel zat zal ik je zeggen. Ik heb het afgelopen jaar keihard gewerkt en ben ontzettend dankbaar dat ik geen moment zonder werk heb gezeten. Maar al dat harde werken heeft ook een keerzijde.

Ik ben elke dag bezig met mijn bedrijven, social media, contacten met klanten, nadenken over nieuwe concepten en plannen en ga zo maar door. Dat is fantastisch en intens tegelijk. Ik merk dat mijn hoofd vol en mijn lijf leeg is en daarom ga ik vanaf morgen twee weken een digitale detox in.

In januari is de achtbaan er nog steeds, zitten we nog steeds in een crisis en moeten we weer genoeg energie hebben om door te gaan. Dan is het een heel strak plan om even goed voor jezelf te zorgen en goed uit te rusten! Zeker als je kinderen hebt die op school zitten, want thuisonderwijs combineren met een baan of het ondernemerschap is topsport.

Twee weken zonder social media

Ik gooi vanavond alle socialmedia-apps van mijn telefoon en ga echt even helemaal offline. Sinds kort doe ik dat al vaker in het weekend en dat bevalt me ontzettend goed. Hoe leuk ik social media ook vind en hoeveel moois het me ook brengt, het kost ook veel tijd. Echt heel veel tijd. Om nog maar te zwijgen over de prikkels die ik binnenkrijg. Een tijdje geleden lag ik weer eens overprikkeld in bed toen ik me realiseerde dat alleen ik degene ben die dit kan ombuigen. En daarom geniet ik deze kerstvakantie nog meer van mijn gezin, boeken, series en hopelijk af en toe een date-op-afstand met een vriendin. We vieren kerst heel rustig, dus er zullen sowieso geen fancy foto’s van gerechten en mooie familieportretjes gemaakt worden voor Instagram en Facebook denk ik!

Jarig in een digitale detox

Op 31 december ben ik jarig en word ik 40. Een hele mijlpaal, die ik normaal gesproken uitvoerig zou vieren op mijn blog, Facebook en Instagram. Door mijn keuze voor de digitale detox is dat dit jaar anders. Ik zal mezelf in online stilte hullen en genieten van telefoontjes en kaarten. Fysieke bezoekjes zitten er ook niet echt in en dat maakt me wel echt verdrietig. 40 is een enorme mijlpaal, die ik zo graag anders had gevierd. Ik ben, zoals je wellicht weet, echt stapeldol op post, dus als je me een kaartje wilt sturen vind ik dat helemaal leuk! Googel even ‘Bregje Boer’ en je vindt mijn adres!

Geen ingeplande berichten!

Ik wilde in de eerste instantie voor twee weken berichten inplannen, maar heb besloten om het niet te doen. Want dan zou ik toch even willen checken of alles goed was geplaatst, of er nog reacties waren en tja…dan is die detox vrij nutteloos. Dus, geen blogs online, maar troost je: er staan ruim 1300 artikelen online, waarmee je je dus niet hoeft te vervelen! Denk aan de hele serie over hoe Etienne en ik elkaar leerden kennen. Of de blog over onze bruiloft. Wat dacht je van al mijn columns?

Vanaf 4 januari ben ik weer online en breng ik ongetwijfeld uitgebreid verslag uit van onze vakantie. Ik wens je alvast hele fijne feestdagen! Maak er iets moois van, zoals het bij jou past. Ik schreef er laatst nog een gedichtje over:

Dank je wel voor het lezen van mijn blogs, voor je leuke reacties (of het stilletjes meelezen) en de motivatie en inspiratie om te blijven schrijven! Op naar een gezond 2021!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

3 Reacties

  1. Hoi Bregje wat vind ik dat een hele goede beslissing.. Zorg goed voor je zelf en ik wens je hele fijne feestdagen toe in alle rust en ruimte die je nodig hebt. Voor 2021 heel veel goede gezondheid, liefde en vriendschappen. Geniet intens van je weken off line. Liefs Marisa.

  2. Hoi Bregje, heel verstandig. Geniet van de rust. Al zal het soms wel even kriebelen van nieuwsgierigheid 😊. Let op jezelf en je gezin. En ik wens je alvast een hele fijne verjaardag! 😘 Liefs Pamela

  3. Heel goed idee van jou, die twee weken detox. Ik hoop dat het twee heerlijke weken voor je worden. En heel erg balen inderdaad dat je die mijlpaalverjaardag nu niet (groots) kunt vieren. Ik hoop dat je toch een liefdevolle dag hebt. Zorg goed voor jezelf en tot in het nieuwe jaar.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.