Aan het eind van het jaar maken we altijd even de balans op. Zijn er dingen die anders kunnen? Welke grote uitgaven verwachten we in het nieuwe jaar? Waar kunnen we op besparen? Ik deel graag onze inzichten en wie weet raak je geïnspireerd! Hierop gaan wij besparen in het nieuwe jaar!

Makkelijke manieren om te besparen in het nieuwe jaar

Ik laat mijn geld meestal lekker rollen. Eerlijk is eerlijk: dat gaat soms iets te makkelijk, waardoor het er snel uit vliegt. Er zijn talloze manieren om te besparen in het nieuwe jaar, dus tijd om daar eens in te duiken!

Een nieuw telefoonabonnement

Maanden voor mijn telefoonabonnement afloopt zit ik al rond te neuzen naar een nieuw toestel. Dit jaar kijk ik eerst even of een nieuw toestel echt nodig is, of dat een Sim Only abonnement voldoende is. Met een Sim Only abonnement heb je aanzienlijk lagere abonnementskosten, omdat je geen toestel hoeft af te betalen. Voor mij zou dat voor mijn huidige abonnement bij Tele2 al bijna twintig euro per maand schelen, als ik bij hen blijf met een Sim Only. Zelfs als ik voor unlimited data zou kiezen bespaar ik 120 euro per jaar!

Lagere hypotheeklasten

Ik schreef al eerder een blog over onze plannen om de hypotheek over te sluiten. Die plannen zorgden dat ons geduld even op de proef werd gesteld, omdat ik als ondernemer en Etienne met een detachering voor hypotheekverstrekkers geen fijne combi zijn. Dat we er financieel helemaal prima voorstaan weegt daarin niet zo zwaar als een bepaalde zekerheid die men zoekt. Maarrr, de vooruitzichten voor 2021 zijn goed en daarom ziet het ernaar uit dat we in het tweede kwartaal de hypotheek kunnen oversluiten. Met een renteverschil van zeker 3% gaat dat het nodige voordeel opleveren. We kiezen dan wel voor een bouwdepot, zodat we ons huis kunnen verduurzamen en verbouwen.

Een duurzamer huis

Ik noemde het al even, we gaan ons huis verduurzamen. Dat betekent: isoleren, zonnepanelen en een vernieuwde badkamer, verwarmingsketel en nieuwe kozijnen op sommige plekken. Dat gaat zeker veel verschil maken in de stookkosten. We hebben nu aan de achterzijde nog oudere houten kozijnen en daar wil de kou nog weleens tussendoor glippen als het echt vriest. Niet fijn. Met goede isolatie en materialen blijft de warmte binnen en de kou buiten, waarmee we lekker kunnen besparen.

Boodschappen laten bezorgen

Sinds augustus laten wij onze boodschappen thuisbezorgen en dat is echt een goede beslissing geweest! Onderaan de streep scheelt het niet heel veel met hoe we het voorheen deden. We doen namelijk minder impulsaankopen, omdat we alles in huis hebben en met een weekmenu werken. Daardoor gaan we hooguit nog een keer per week even brood halen. Het is zo fijn dat ik niet meer hoef uit te kienen wanneer ik de auto heb en dat ik niet meer hoef te sjouwen. Bijkomend voordeel is ook dat ik minder geprikkeld word om naar andere winkels te gaan, die vaak in de buurt van de supermarkt liggen. Dat scheelt nog eens een hoop impulsaankopen!

Meer overzicht creëren in onze financiën

Sinds ik ondernemer ben ga ik heel anders met geld en financiën om. Waar ik vroeger altijd dacht: ik snap er geen bal van en struisvogelpolitiek werkt ook, vind ik het nu juist leuk om te zien wat er mogelijk is. We werken met verschillende potjes, zodat er altijd geld voorhanden is voor een bepaald doel. Denk aan vakantie, vervanging van een wasmachine of een kapotte auto. Maar ook sparen voor grotere doelen. Voor dat laatste gaan we vanaf januari werken met de Moneyplanner van PorteRenee. Hierin gaan we onze spaardoelen verwerken en zo langzaamaan steeds meer financiële vrijheid en overzicht creëren. Superhandig en leuk om mee te werken!

Kritisch kijken naar aankopen

Ik sluit af met de belangrijkste bespaartip: kritisch kijken naar wat we kopen. Ik geef graag cadeautjes en stuur graag een kaartje. Soms ben ik daarmee wat laat en bestel ik het online, waardoor de kosten hoger zijn dan wanneer ik het in de winkel koop, zelf een kaartje schrijf of het cadeau even langsbreng. Hierop kunnen we nog wel wat besparen. Net als op de ‘even naar de Action voor een lampje’ acties, waarbij ik met een tas vol spullen weer thuiskom. Herkenbaar? 😉

Heb jij nog handige bespaartips? Deel ze in de comments!

De uitgelichte afbeelding komt van Shutterstock.

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

  1. Kuch, die even naar de Action is bij mij ook vaak een grote uitgave. Ik wil volgend jaar minder kleding kopen. Hoop dat ‘t lukt. Als mijn gewicht stabiel blijft, zou ik volgens mij helemaal geen kleding hoeven kopen.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.