Huh Breg, je had toch al een kantoor? Yes, dat klopt! Alleen voelde ik me daar niet fijn, met een strijkplank achter m’n ene en een trouwjurk achter m’n andere schouder. Op beeld zag het er ook niet zo professioneel uit. Op een dag had ik een ingeving: wat nou als ik zou ruilen van kamer met Laurens? Zijn speelkamer naar zolder en mijn kantoor naar beneden. Et voilà: mijn nieuwe kantoor is klaar!

Nieuw kantoor met bloemenbehang

Nu ik naar een ruimte ging met rechte muren wist ik zeker: ik wilde een tof behang als achtergrond. Het universum hoorde mijn wens en stuurde Photowall op me af. Dit van oorsprong Zweedse bedrijf maakt prachtig behang in bijzondere prints. Ik wist dat ik graag bloemen op de muur wilde en maakte een eerste selectie. Die stuurde ik naar mijn man, met de vraag welke hij het mooiste vond. Ik had zelf al een voorkeur, maar wilde hem niet beïnvloeden.

Even later volgde een berichtje: LINKSBOVEN! Yes! Dat was dus ook mijn eerste keus! Ik had nooit gedacht dat Etienne dit ook mooi zou vinden. Noem me traditioneel, maar ik hecht nog altijd veel waarde aan zijn mening. Zeker als het gaat om ons huis. 🙂 Goed, behang nummer 1 werd het. Tijd om de verdere styling alvast voor te bereiden.

Grijze boekenkast met planken en deuren

Ik ben een rommelkont, dat is lastig te ontkennen. Gelukkig omarm ik al mijn creatieve chaos met liefde (weet je nog: anders is oké!) en kon ik daar lange tijd prima mee omgaan. Toch kreeg ik de behoefte aan wat meer orde in mijn werkomgeving en dat bracht me bij een boekenkast met planken en deuren. Bovenin kunnen de mooiste boeken staan en onderin is plek voor mijn notitieboekjes, foto-accessoires en administratie. Ik vond deze toffe kast bij Ikea. De kleur past mooi bij het behang en de warme sfeer die ik wilde creëren.

Warme voetjes dankzij een fijn vloerkleed

Behang: check. Kast: check. Bureau: check, want dat had ik al. Tijd voor de vloer. Er ligt al laminaat in de kamer, maar voor de akoestiek én de warme voetjes is een vloerkleed wel heel lekker. Ik val als een blok voor het gele kleed met de naam Langsted.

Het eindresultaat: een nieuwe thuiswerkplek!

Jaa, leuk, al die spullen, maar je wilt natuurlijk gewoon zien hoe het is geworden! We zijn er bijna!
In een dag toverden we de voormalige speelkamer om tot een gezellig, warm en rustig kantoor voor mij. Daar gaan we!

Ik ben zó blij met het eindresultaat! En dat fotobehang is toch gewoon fantastisch? We hadden zelf nog nooit behangen, maar dankzij de fijne uitleg van Photowall ging dat prima! De behangbanen zijn genummerd, waardoor je precies weet wat waar moet komen. Wij hadden een ruime marge aangehouden, maar met 10cm extra zit je echt helemaal prima in je bestelling.
Het is echt een sfeervolle, fijne plek geworden, waar ik heel veel uren rustig en met plezier kan werken. En Laurens is dolgelukkig met zijn speelkamer op zolder, waar hij nu alle ruimte heeft!

Korting op bijzonder behang van Photowall!

Ik mag jou als lezer een mooie kortingscode aanbieden van maar liefst 25%! Gebruik de code bregblogt25 bij je bestelling op Photowall.nl en de korting wordt verrekend in je winkelmand. De korting is geldig tot en met 31 december 2020.

Wat vind je van mijn nieuwe werkplek?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

10 Reacties

 1. Heel mooi geworden Bregje!
  Je hebt een mooi diep bureau,

  ik overweeg mijn werkplek (die nu beneden aan de eetkamertafel is) naar boven te verplaatsen, ik heb een nieuw bureau nodig dat diep genoeg is voor mijn extra beeldscherm, laptop en los toetsenbord, ik moet maar eens bij Ikea gaan kijken……….als het er minder druk wordt………ooit !

  Geniet van je mooie werkkamer.

  Groetjes,
  Reny

  • Dank je wel lieve Reny!
   Dit bureau is 160×80 en ik dacht eerst dat ‘t misschien te groot was voor de kamer. Maar nu ik er een tijdje werk is het toch wel erg fijn om die ruimte te hebben!
   Deze komt ook van Ikea, is jarenlang Etienne zijn bureau geweest. Het is de Thyge. 😊

   Fijne dag!!

 2. Dank je wel voor de tip (naam), heb het meteen opgezocht en het bureau “bestaat” nog.

  Jij ook een fijne dag.

  xx

 3. Wat een chique werk kamer! En wat een mooi behang. Ons eerst volgende project wordt onze slaapkamer. Behang, vloer, alles weer fris en wit, nieuwe kasten. Maar dat is een 2021 projectje.

 4. Hi bregt,

  Wat een top kantoor! En dat behang…. wow.

  Zit vandaah ook voor het eerst op mijn nieuwe thuis kantoor. Heeerlijk

  Zoek nohlg en kast voor troep 🤪 en boeken. Vibd die jij hebt wel erg mooi. Wordt weer een ritje ikea🤣. Dank voor de tip.

  Veel werkplezier!

  Groetjes Yvonne

 5. Wow, dat is mooi geworden! Ik voel bijna hoe heerlijk het moet zijn om daar in alle rust te kunnen werken.

 6. Echt een mooie ruimte geworden! Ik kan me zo goed indenken dat je hier lekker kunt werken. Warme ruimte zo.
  En de kaartjes op het (prik) bord zorgen vast voor positieve gedachtes en motivatie door de dag heen.
  Ik heb er ook een aantal op twee prikbordjes hangen. Ze helpen mij wel om negatief denken tegen te gaan.
  Het is zo lekker weekend, maar ik wens je alvast weer een fijne werkweek in je nieuwe thuiskantoor!.

  Groetjes,
  Petra

 7. Pingback: Zo kies je nieuwe verlichting voor je kantoor in huis * - Breg Blogt

 8. Pingback: Tips voor een speelkamer en slaapkamer in 1 * - Breg Blogt

 9. Pingback: Warme voeten en sfeer in huis met een mooi vloerkleed * - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.