Spelletjes doen met kinderen is (meestal) hartstikke leuk! Zeker als ze hun fantasie volop de vrije loop kunnen laten gaan. Wij speelden de laatste tijd een aantal spellen die ideaal zijn om die fantasie een handje te helpen.

Leuke spellen vol fantasie en verhalen

Wij ontvingen laatst van Asmodee een heel pakket vol spellen die leuk zijn om de fantasie van je kind te prikkelen. Laurens vindt spelletjes doen steeds leuker en dat is echt gezellig samen. We kregen drie toffe spellen om uit te testen, waar ik graag wat meer over vertel!

Concept Kids

In dit spel is het de bedoeling dat kinderen raden welk dier er op het kaartje staat. Op het bord staan allemaal categorieën met kenmerken, zoals de kleur van het dier, het soort vacht, het aantal poten, de omgeving waarin het leeft en nog veel meer. Het kind dat aan de beurt is legt vierkantjes op de kenmerken en de andere deelnemers moeten raden welk dier er op het kaartje staat. Het zorgt voor de nodige hilariteit als iemand zijn hoofd breekt over de mogelijkheden en het uiteindelijk niet of net op het nippertje raadt. Dit spel is ook leuk voor in de klas, omdat je het met meerdere spelers kunt spelen!
Er is ook een volwassenen-editie van Concept verkrijgbaar!

Rory’s Story Cubes Classic

Dit spel is fantastisch in al zijn eenvoud. Je hebt negen dobbelstenen, die je werpt als je aan de beurt bent. Vervolgens vertel je een verhaal met een begin, midden en eind, aan de hand van de plaatjes op de dobbelstenen. Dit spel is leuk met volwassenen én kinderen en dus ideaal om mee te nemen naar een restaurant. Wij spelen het regelmatig, met Laurens alleen en met vrienden erbij. Iedere keer ontstaat er weer een grappig nieuw verhaal. Voor kinderen is dit een hele goede manier om te leren hoe ze een verhaaltje vertellen door te improviseren, waarvoor die fantasie dus eens lekker wakkergeschud wordt!

Dixit

Bij Dixit heb je allemaal zes kaarten in de hand. Een van de spelers omschrijft zijn of haar kaart met een geluid, woord, zin of gebaar. Daarna kiezen de andere spelers een kaart uit die ze daarbij vinden passen. Vervolgens hussel je de kaarten en moeten de spelers raden welke kaart van de eerste speler is. Je kunt steeds weer anders omschrijven en daardoor kun je het spel eindeloos blijven spelen!
Dit spel kent ook verschillende uitbreidingen, voor nog meer variatie.

Nog meer leuke spellen ontdekken? Bekijk ze hier!

Welke spellen speel jij graag?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.