Zoek je nog inspiratie voor een cadeau voor een kindje van zes tot acht jaar? Dan heb ik een aantal leuke boekentips voor je!

Leuke (voor)leesboeken voor kinderen van zes tot acht jaar

Houdt jouw kind van lezen? Of is zelf lezen nog een beetje moeilijk, maar is voorlezen wel een groot feest? Dan is een (voor)leesboek altijd een goed idee! Ik zet een aantal toffe boeken voor je op een rij, waarvan wij er een aantal al in de kast hebben staan! Dit zijn de leukste leesboeken voor 6-8 jaar!

Jonas en Flint en de ontvoering van Tandarts Muis – Nathalie Reijnaerts

Jonas en Flint zijn twee muizenbroers, onafscheidelijk en altijd in voor kattenkwaad. Als Tandarts Muis ontvoerd wordt uit Muizenstad aarzelen ze geen moment en gaan samen met hun beste vriendjes Roland en Dick het avontuur aan om Tandarts Muis te bevrijden. Hiervoor zullen ze echter heel wat obstakels moeten overwinnen en zich ver in het rijk van hun vijanden van Rattenbende moeten wagen. Een hachelijk en spannend avontuur volgt. Zal het Jonas en Flint lukken om Tandarts Muis veilig terug te brengen?

Wij hebben dit boek voorgelezen aan onze zesjarige zoon. Hij staat naast me terwijl ik dit typ, dus ik citeer even: “Het boek is superleuk. Je moet wel een beetje stoer zijn, want het is soms een beetje spannend. Bijvoorbeeld als Jonas en Flint ratten tegenkomen. De Piratenrat vond ik ook een klein beetje eng. Maar het kwam wel goed en ze kwamen weer in Muizenstad.”

Bestel hier

De Braniebende – Tom Fletcher

Frenkie ziet enorm op tegen de verhuizing naar zijn nieuwe huis in een suf, slaperig plaatsje, ver weg van zijn beste vriendin. Op een avond barst er een GROTE STORM los boven de stad, met donderend onweer en vreemde groene BLIKSEMSCHICHTEN. Vanaf dat moment beginnen de kinderen in Frenkies straat zich één voor één vreemd te gedragen. Een beetje ongewoon. Een beetje… MAGISCH. Al snel realiseert Frenkie zich dat er gevaar op de loer ligt voor hem en zijn nieuwe vrienden. Zo ontstaat de BRANIEBENDE…

Dit boek gaan we nog recenseren, dus die hou je nog van me tegoed!

Bestel hier

De Gorgels – Jochem Myjer

Midden in de nacht wordt Melle wakker. Er zit een vreemd wezentje op de rand van zijn bed. Het lijkt wel een bolletje wol, met armpjes en beentjes en twee harige, puntige oren. Maar als Melle het licht aandoet, is het wezentje verdwenen. Als hij er op school over vertelt, lacht iedereen hem uit. Zelfs papa, die bioloog is, zegt dat het onzin is, dat zulke wezentjes niet bestaan. Maar Melle weet zeker wat hij gezien heeft…

Voor velen zijn de Gorgels al bekend, maar ik wilde hem wel hier noemen. Wij lazen dit jaar het eerste deel en dat vonden we alle drie helemaal te gek. Laurens wil hier ook graag wat over kwijt: “Ik vond het vooral heel leuk dat de Gorgels bij Melle kwamen zitten en dat je toen op het plaatje achter hem zag dat een paar Gorgels gek keken naar de zaklamp. Het was ook weleens grappig en soms een beetje spannend.”

Bestel hier

Extra tip: het kleurboek van Bobba en Belia! Een kleurboek vol prenten uit de Gorgels, met toffe stickers! Bestel hier!

De Waanzinnige Boomhut van 13 verdiepingen – Andy Griffiths

Het perfecte boek voor jonge lezers: humor en veel tekeningen!
Een boomhut zoals die van Andy en Terry heb je nog nooit gezien! Er is een bowlingbaan, een zwembad met reuzenhaaien, een geheim laboratorium en een snoepjesmachine die je overal volgt en snoepjes in je mond schiet als je trek hebt. Andy en Terry beleven er de dolste avonturen, want in hun boomhut is ALLES mogelijk! Waar wacht je nog op? Kom snel langs!

Deze hebben wij zelf nog niet gelezen, maar ik heb er al heel veel enthousiaste kinderen over gehoord. Gekke avonturen doen het ten slotte altijd goed bij kinderen! Extra leuk: dit is deel een van een serie van inmiddels negen delen!

Bestel hier

Lees ook: Meisjes als rolmoddellen in de boekjes van Mo’s Daughters!

De jongen, de vos, de mol en het paard – Charlie Mackesy

‘Wat wil jij worden als je groot bent?’ vroeg de mol. ‘Lief,’ zei de jongen. ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ van Charlie Mackesy is een moderne fabel voor jong en oud. De 100 illustraties en de poëtische teksten vertellen het verhaal van een bijzondere vriendschap, tussen de jongen en de drie dieren. De universele lessen die ze samen leren zijn stuk voor stuk levenswijsheden. De Nederlandse editie van ‘The Boy, the Mole, the Fox and the Horse’ is prachtig vertaald door Arthur Japin, waardoor de teksten nog dichterbij komen. Een moderne klassieker, die je kijk op het leven verandert.

Dit boek is wat mij betreft een must-read voor iedereen. Op iedere pagina staat wel een mooi inzicht, dat heel waardevol is voor zowel volwassenen als kinderen. Kleine wijsheden, die grootse effecten hebben als je ze echt in je opneemt.

Bestel hier

Mees Kees – Mirjam Oldenhave

Mees Kees is stagiair, wat betekent dat hij het meester-zijn nog moet leren. Maar daar willen de kinderen uit zijn klas hem graag bij helpen. Ze leren hem dat je best je pauzeboterhammen om kwart over negen op mag eten, als je maar op het bord schrijft dat het om een voedselproject gaat. En dat het veel handiger is om een rijtje sommen even over te schrijven als één iemand ze al gemaakt heeft, zodat niet iedereen hetzelfde werk zit te doen…
Als mees Kees verliefd wordt, heeft hij daar ook hulp bij nodig. Gelukkig maar dat er zo veel experts in de klas zitten!

We hebben alle films van Mees Kees al gezien en de serie is ook vaste prik. Zelfs ik vind het hilarisch en zo leuk! Van Mees Kees is inmiddels ook een hele serie boeken uitgebracht!

Bestel hier

Superjuffie! – Janneke Schotveld

Juf Josje lijkt een heel gewone juf, maar er is iets bijzonders met haar aan de hand: als er een dier in nood is, verandert ze in Superjuffie! Zodra ze een hap van haar krijtje neemt, krijgt ze superkrachten en schiet ze als een groene tornado door de lucht om het dier te redden.

Juf Josje probeert haar gave te verbergen voor de kinderen op haar nieuwe school, maar dat lukt niet lang. Gelukkig beloven ze niets te vertellen tegen de strenge directeur. Samen verzinnen ze steeds allerlei uitvluchten als juf Josje weer eens te laat op school komt met takjes in haar haar of een eendje in haar jaszak. Ondertussen gebeuren er heel vreemde dingen in de stadsdierentuin. Lukt het Superjuffie en de kinderen om de dierentuin van de ondergang te redden? Een sprankelend boek vol humor en fantasie!

Deze boeken lijken me ook ontzettend leuk! Net als Mees Kees spreken boeken over school vaak tot de verbeelding en het is natuurlijk helemaal feest als een juf dan allemaal gekke fratsen uithaalt! Van Superjuffie zijn inmiddels acht delen uitgebracht.

Bestel hier

Welke boeken zijn favoriet bij jouw kind(eren)?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.