In 2013 bouwde mijn man eigenhandig een terrasoverkapping in onze achtertuin. Tot op de dag van vandaag ben ik daar nog zó blij mee! Wat zeg ik: ik wil er nog wel eentje! Nu boffen we, want de huidige terrasoverkapping zit tegen de schuur aan, aan de achterkant van de tuin. Aan de voorkant, tegen de gevel van ons huis, is nog plek voor een overkapping. Ik vertel je meer over onze plannen en wensen!

Waarom kies je voor een terrasoverkapping?

Een overkapping zorgt ervoor dat je extra vaak van je tuin kunt genieten. Stel dat de temperatuur nog prima is, maar de regen valt met bakken uit de lucht. Dan zit je er op je tuinset onder je terrasoverkapping lekker droog bij. Ook is het een fijne plek om beschut te zitten als het erg warm of zonnig is. Wij hebben al heel wat zomeravonden doorgebracht in de achtertuin, zelfs midden in een stortbui!

Welke soorten terrasoverkappingen zijn er?

Heb je even? Er is tegenwoordig namelijk echt heel veel keus! Wij hebben achter een houten overkapping en aan de gevelkant willen we er graag eentje van kunststof. Ze zijn er in veel soorten en maten, waardoor je altijd een terrasoverkapping vindt die past bij jouw wensen, smaak en budget.

Met de terrrasoverkapping alleen hoef je nog niet klaar te zijn. Wil je echt lekker lang genieten en er een soort extra kamer van maken? Denk dan eens aan glazen schuifwanden. Hiermee sluit je de overkapping af voor wind en kou en houd je toch het licht, dat het zo’n fijne plek maakt. Ik zie dat persoonlijk wel zitten! Ook fijn: zonwering plaatsen, zodat je op een warme, zonnige zomerdag niet het gevoel hebt dat je in de sauna zit, maar je juist lekker beschut kunt genieten van je tuin.

Wat voor overkapping zouden wij kiezen?

Onze verbouwplannen zijn er nog steeds, maar zoals ik al eerder vertelde zijn er nog wat administratieve dingen waar we op wachten. Zodra we groen licht hebben – ergens in 2021 – gaan we concrete plannen maken. Ik vind wit altijd het mooiste, maar aangezien ik niet vooraan stond in de rij bij de schoonmaakgenen, is een donkere kleur een stuk verstandiger voor ons. Gelukkig is antraciet ook heel stijlvol, zoals je op onderstaande foto goed kunt zien.

Inspiratie voor de inrichting van je terrasoverkapping

Je snapt wel dat ik regelmatig op Pinterest zit te neuzen voor inspiratie. Ik vond daar al een aantal toffe plaatjes met ideeën voor de inrichting van de overkapping. Zelf denk ik eraan om een grote kast, die nu in de keuken staat, onder de overkapping te plaatsen, zodat we daar spulletjes als tafelkleden en andere tuinaccessoires kunnen bewaren. Ook ben ik aan het denken om de loungebank eronder te zetten, voor een soort extra woonkamergevoel!

https://nl.pinterest.com/pin/406661041353129322/ https://nl.pinterest.com/pin/51932201940992864/ https://nl.pinterest.com/pin/654218283363638307/ https://nl.pinterest.com/pin/269230883959001853/

Je ziet het al, ideeën genoeg, de uitvoering is een tweede. 😉 Heb jij een overkapping in de tuin of zou je er eentje willen? Hoe zou je hem inrichten?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

3 Reacties

  1. Gaaf! Zeker als je een overkapping hebt met een schuifwand lijkt het me heerlijk om er als het al wat kouder is ook nog te zitten. Lekker nog het gevoel van buiten, maar niet al te koud;). Ben heel benieuwd hoe het bij jullie gaat worden.

  2. Pingback: Inspiratie: heerlijk eten in de tuin op deze fijne tuinsets * - Breg Blogt

  3. Pingback: Kies voor een mooie afwerking van je huis of kantoor met gevelbekleding * - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.