Als je zin hebt in een serie boeken die je achter elkaar uitleest én waarom je regelmatig moet gniffelen, dan mag je de Onbreekbaar-trilogie van Lisette Jonkman echt niet missen! Ik las ze in zo’n 48 uur uit en had daarna een dikke kater. Ik vertel je er meer over in deze recensie!

Over Lisette Jonkman

Lisette Jonkman is een Nederlandse auteur. Ze schrijft voornamelijk feelgoodromans, maar bijvoorbeeld ook de handige schrijfgids Schrijven, kreng!

Waar gaat de Onbreekbaar-trilogie over?

Abigail werkt in een café, doet af en toe een modellenklusje en woont nog steeds in een studentenkamer (meer kan ze niet betalen). Is dit nou het grotemensenleven waar ze van droomde?
Ferdinand Frericks kan niet wachten tot zijn studentenleven begint. Hij sluit zich aan bij een studentenvereniging en stort zich op de avontuurtjes met zijn studiegenotes. Ondertussen blijft hij zijn buurvrouw Abby maar op onhandige momenten tegen het lijf lopen. Zij maakt iets anders in hem los dan alle hockeyblondines bij elkaar.
Abby durft eerst haar interesse niet toe te geven, maar na een gevaarlijke situatie begint ze toch voor Ferdi te vallen… Maar passen ze wel in elkaars leven?

Dit is nog maar het begin. Wat volgt zijn drie boeken vol romantiek, drama, hilarische woordspelingen (kom ik zo op terug) en heerlijke dialogen.

Dit vind ik van de Onbreekbaar-trilogie

Over Lisette schreef ik eerder het volgende: “Lisette is als je het mij vraagt wel de queen van de Nederlandse feelgood! Ten eerste omdat ze je een geheel nieuw vocabulaire cadeau geeft tijdens het lezen van haar boeken en ten tweede omdat je haar boeken verslindt!”

Nou, met de Onbreekbaar-trilogie heeft ze haar titel weer verdedigd hoor! Ik bedoel, als je zinnen schrijft als: “Merle perst haar lippen op elkaar totze nog het meest op een kattenkontje lijken.” heb je me! Ik moest hier zo hard om lachen! En zo zijn er nog tientallen momenten geweest waarop ik zat te gniffelen.

Maar ook heb ik Abby en Ferdi in mijn hart gesloten. Net als bij de Verkikkerd-serie is het net of je onderdeel uitmaakt van het leven van de personages. De boeken zijn fijn opgebouwd en werken zelfs een tikkeltje verslavend. Ik las ze in Kobo Plus en het voelde als het sigaretten roken van vroeger als ik op stap was: ik verslond de een na de ander! Ik moest gewoon weten hoe het verder zou gaan. Want daar is Lisette ook nog goed in: cliffhangers en onverwachte wendingen. Tel al dit gejubel bij elkaar op en je weet dat je een hele fijne serie te pakken hebt!

Nu zou ik nog wel uren door kunnen schrijven over deze serie, maar die uren kun jij beter gebruiken om ze te lezen. Ik las alle drie de boeken in een dag of vier uit. Oké, het was toen wel zomervakantie, maar dan nog. Je kunt ze gewoon onmogelijk wegleggen, omdat de hele Enschedese club voelt als een stel vrienden, waarvan je gewoon heel erg graag wilt weten hoe het met ze gaat.

Tot slot nog een leuk weetje: Abby en Ferdi komen ook nog even tevoorschijn in het prachtige Omkijken naar morgen van Wendy Brokers.

Bestel de boeken makkelijk bij bol.com! De Verkikkerd-serie Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

  1. Ja, Lisette is echt een woordkunstenares! Ik zag dat de boeken nu ook bij de bibliotheek zijn, dus ze staan inmiddels op mijn lijstje.

  2. Pingback: Recensie: Ik vergeet je niet & Interview met Gillian King - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.