Het is je misschien al opgevallen: er komen de laatste tijd wat minder nieuwe blogs online. Waarom dat zo is, hoe het hier (in huis) gaat en waar ik allemaal mee bezig ben lees je in deze bijkletsblog!

Waarom er minder blogs online komen…

Wat ben ik dankbaar dat ik hier geen reden ga neerpennen die verdrietig, pijnlijk of vervelend is. Sterker nog, de reden dat er minder blogs online komen is een hele toffe! Ik heb de afgelopen weken ontzettend veel mooie projecten gedraaid voor mijn tekstbureau, wat veel van mijn tijd vraagt. Ik heb gemiddeld zo’n 25 werkuren in de week, als Laurens op de bso of op school is, en daar heb ik de laatste tijd niet genoeg aan. Het gevolg is dat ik dan vaak nog twee avonden per week achter de laptop zit voor interviews, meetings of om te schrijven. Ik ben daar wel streng in, meer dan die twee avonden wil ik niet werken, want dat heeft dan weer te veel impact op m’n energie en op ons gezin. Naast die berg werk volg ik ook nog een coachingstraject, waar ik een paar uur per week mee bezig ben. Ik vind het allemaal even leuk, dus je hoort me zeker niet klagen. Ik heb wel besloten om vanaf 11 december al lekker vakantie te nemen, zodat ik zelf uitgerust ben voor Laurens zijn kerstvakantie begint en we samen twee weken vrij zijn. Ik ben al aan het aftellen!

Hoe het hier verder gaat

We zijn alle drie nog steeds gezond en daar ben ik heel dankbaar voor. Ik heb wel al een tijdje last van allergische reacties, waarvoor ik inmiddels een allergietest heb ondergaan bij de huisarts. Daar kwam niks uit, dus we gaan nog even verder testen en zoeken. Niesbuien en traanogen zijn in deze tijd niet echt heel erg handig, snap je?

Ik blijk als zelfbenoemde extravert toch ook opvallend veel introverte kanten te ontwikkelen. Het thuis zijn, aanrommelen rondom huis, wandelen met vriendinnen en het thuiswerken bevallen me helemaal prima. Nu werkte ik natuurlijk altijd al thuis, ik ging ook regelmatig buiten de deur werken. Dat laatste mis ik dus helemaal niet. Ik werk van maandag tot en met donderdag en probeer het weekend ook echt vrij te zijn. Dan doen we wat klusjes, bestellen lekker eten en wandelen in het bos.

Lees ook: Zo houd je het thuiswerken leuk!

Laurens heeft het ontzettend naar zijn zin in groep 3. Hij komt iedere dag weer trots thuis met een nieuwe letter die hij heeft geleerd en lezen gaat ook vlot. Maar bovenal zit hij heel lekker in zijn vel en dat is onbetaalbaar!

Etienne werkt nu ook weer meer thuis en dat is hartstikke gezellig. Op Instagram delen we regelmatig filmpjes van onze alter ego’s Gerard en Gerda die elkaar schaamteloos het hof maken op de werkvloer. Tenenkrommend slecht en vooral hilarisch. Want lekker lachen helpt in deze tijd.

Rust met een snufje onrust

Je kunt 2020 wel omschrijven als een achtbaan van emoties. Toch ervaar ik de aangescherpte maatregelen nu anders dan in maart. Ik merk dat ik moe ben van het druk maken. Moe van het mopperen op die gekke tijd. Dus kies ik ervoor om te genieten van wat wel kan en wat ik wel heb. En dat is gelukkig heel veel. Die mindshift geeft rust, ik “hoef” niet zo veel meer van mezelf.

Zin om te lezen? Hier vind je fijne boekentips!

Af en toe steekt er wel wat onrust op, maar die kan ik dan ook vrij snel loslaten. Meestal gebeurt dat na een nieuwe persconferentie. Of als ik me realiseer dat we al acht maanden in dit schommelende schuitje zitten. Ik breng daarom ook graag veel positiviteit in mijn omgeving. Bijvoorbeeld door de droge filmpjes van Gerard en Gerda. Maar ook door jarige vriend(inn)en te verrassen met een cadeautje per post op hun verjaardag. Of door de mensen die ik lief heb een kaartje te sturen of spontaan te verrassen met een bezoekje als ik in de buurt ben. Gewoon, laten weten dat ik aan ze denk, dat we dit samen doen en dat het allemaal weer goed komt.

Sinterklaasgedichten voor het goede doel

Nog iets leuks om te delen: ik schrijf Sinterklaasgedichten op maat. Je betaalt daar een tientje voor en van dat tientje doneer ik vijf euro aan Stichting No Guts No Glory. Zij zetten zich in om wensen te vervullen van mensen met kanker en hun mantelzorgers. Een liefdevolle taak, die ik al jaren steun door een maandelijkse donatie. Ik wilde weer gaan rijmen dit jaar en besloot om de opbrengst te delen met dit mooie doel. Je kunt hier meer lezen over de gedichten. Beter nog: bestel er meteen eentje of meer!

Hoe gaat het met jou in deze gekke tijd? Ik hoop dat je er goed doorheen komt. Als je de behoefte hebt om te kletsen kun je me altijd een privéberichtje sturen via Instagram of Facebook of stuur me een mailtje.

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

  1. Wat een mooie, positieve update. Fijn om te lezen! Heel goed idee om eerst zelf op te laden, voordat Laurens thuis is. Nog ruim een maand en dan heb je vakantie;).

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.