De feestdagen staan weer voor de deur en daarmee rijst de vraag: wat zet je op je verlanglijstje? Ik hoor regelmatig dat vriendinnen geen idee hebben wat ze moeten vragen. Of ze kiezen dingen die handig, praktisch of nuttig zijn. Tijd om eens aan jezelf te denken! Ik zet een aantal leuke decembercadeaus voor jou alleen op een rijtje!

Decembercadeaus voor meer zelfzorg

Goed voor jezelf zorgen is heel belangrijk! Door goed voor jezelf te zorgen, kun je ook beter voor de mensen om je heen zorgen. Echt waar! Pak eens een vel papier en schrijf de dingen op waar je heel blij van wordt. Dingen die je voor jezelf kunt doen om je batterij op te laden. Aan de hand van dat lijstje kun je leuke cadeaus noteren. Ik doe alvast een voorzetje!

Creëer je eigen spa in huis

Word jij er heel erg blij van als je bij bijvoorbeeld Douglas rondloopt en al die luxe verzorgingsproducten ziet? Maar denk je dan meteen: ik heb dat niet nodig. Of: dat is te duur.

Zonde, want juist die producten geven je een gevoel van verwennerij en luxe. Dus zet die fijne douchegel, dat masker of dat lekkere luchtje op je verlanglijstje. Zo heb je na de feestdagen weer een fijne voorraad waarmee je jouw eigen spa in huis creëert!

Fijne boeken voor jezelf

Hou je van mooie, romantische verhalen? Of geniet je juist van boeken over persoonlijke ontwikkeling? Een boek is een fijn cadeau voor jou alleen. Als je een boek leest begeef je je in een hele andere wereld en leef je echt in het moment. Ik kan echt uren lezend op de bank doorbrengen. Ik zet even wat fijne boeken voor je op een rijtje. Klik (als je klaar bent met het lezen van dit hele artikel ;)) op de link om de recensie te lezen.

Cadeaubonnen om uitgebreid mee te shoppen

Ik vind het altijd heerlijk om cadeaubonnen te krijgen, zodat ik daarna uitgebreid kan gaan shoppen. Het voelt altijd heel erg rijk, als ik zo’n stapeltje kaarten heb – het liefst van dezelfde winkel – waarmee ik mooie nieuwe kleding, accessoires of verzorgingsproducten kan kopen. Het is misschien niet het meest verrassende cadeau, maar als je een partner, kind of vriendin hebt die niet zo goed weet wat hij of zij anders voor je moet kopen, kan ‘t maar beter iets zijn waar je echt blij mee bent, toch? En bijkomend voordeel: in deze tijden waarin fysiek shoppen wat lastiger is, kun je ook online je slag slaan!

Een dag shoppen met een personal shopper!

Voel je je niet happy met de kledingstijl die je nu hebt? Of ben je zoekende nadat je veel bent afgevallen, een pittige periode hebt meegemaakt of moeder bent geworden? Dan kan een personal shopper uitkomst bieden. Samen met jou kijkt zij naar je wensen, karakter en wat je wilt uitstralen. Je investeert niet alleen in nieuwe kleding, maar ook in een stijl die 100% past bij wie je bent. Een persoonlijke favoriet: Yolande Avé!

Een verwenweekend

Ben je toe aan wat rust in de drukte van werk, misschien een gezin of druk sociaal leven of hobby’s die veel van je tijd vergen? Dan is een verwenweekend altijd een goed idee. Alleen of met z’n tweeën, dat is aan jou. Ondanks de huidige maatregelen (november 2020, BB) is er nog van alles mogelijk. Kies voor een fijn vakantiehuisje of een hotel waar je volledig in de watten gelegd wordt. Neem een paar fijne boeken mee of je tablet met Netflix en doe lekker een paar dagen waar jij je batterij van oplaadt.

Een bijzondere workshop of belevenis

Heb je altijd eens willen leren schilderen, schrijven of vlaaien bakken? Of wil je je onderdompelen in yoga of meditatie? Dan is een bijzondere workshop of belevenis een mooi cadeau. Dit is het moment om iets te leren, te ontdekken of te ontwikkelen, waarvan je diep van binnen altijd al droomde! Wat zou jij graag nog willen leren?

Een strippenkaart voor momentjes van rust in huis

Vraag om een strippenkaart met momentjes van rust. Als jij zo’n strip inwisselt, heb je daarna het huis een uur voor jezelf alleen. Geniet van de stilte, ga in bad (met die lekkere verzorgingsproducten die ook op je lijstje staan!), lees een boek, staar lekker voor je uit of doe waar jij ook maar blij van wordt. Dat is toch een fantastisch cadeau?

Voor het gemak heb ik er alvast eentje gemaakt die je subtiel onder de neus van je huisgenoten kunt schuiven! Je downloadt de printable hier. Handig, zo kun je steeds weer een nieuwe (laten) uitprinten!

STRIPPENKAART tijd voor jezelf bregblogt.nl afbeelding

Hopelijk heb ik je geïnspireerd met deze cadeautips en zet je dit jaar mooie dingen op je lijstje, die helemaal voor jou alleen zijn! Wat staat er op jouw verlanglijstje? Deel het in de comments!

De uitgelichte afbeelding komt van Shutterstock.

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

 1. Hoi Bregje,

  Een fijn artikel vol goede tips! Bij ons in het gezin gaat het al een tijdje over verlanglijstjes, omdat m’n neefje en nichtje volgende week allebei jarig zijn. Vooral de jongste (bijna 3) is er druk mee. Het zet mij ook aan het nadenken over wat ik kan vragen. Jouw ideeën komen daarom ook op een goed moment!
  Denk toch dat ik die lekkere parfum ga vragen, ook al is ie best prijzig. Vragen kan altijd! 😉

  Verder maak ik dit jaar een iets ander verlanglijstje, met minder van dat soort artikelen.
  Ik heb sinds kort serieuze plannen om ergens in het komend jaar mijn eigen manicure-salon te openen en daarvoor ben ik aan het rondkijken naar inventaris! Wat heb ik allemaal nodig en wat is daarvan leuk om cadeau te vragen?
  Want ik vind dan ook weer dat iets leuks moet zijn om cadeau te geven.

  Maar ook al zal ik je tips net zozeer voor mezelf gebruiken, dan nog kan ik er ideeën uithalen voor cadeautjes voor anderen in mijn omgeving die binnenkort jarig zijn!

  Groetjes,
  Petra

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.