Een feelgoodroman die zich afspeelt in het heerlijke Barcelona, dat klinkt als een feestje, toch? Ik ontving van Lianne Reijntjes haar nieuwste boek Kwetsbaar verliefd en vertel je er graag meer over in deze recensie!

Kwetsbaar verliefd – Lianne Reijntjes

Verliefd worden stond niet op de planning. Al helemaal niet op een veel jongere student…

De gedreven, hardwerkende Gia gaat de hele zomer naar Barcelona en trekt in het vakantiehuis van haar vader. Een hele zomer vol zon, cocktails en knappe Spaanse scharrels, dat ziet ze wel zitten! Ze is niet uit op een serieuze relatie. Tot ze de intelligente en Nederlandse student Alex ontmoet, die twee jaar in Barcelona heeft gewoond en bijna afstudeert. Al gauw probeert Gia al die gevoelens van zich af te zetten, want ze valt normaal gesproken toch niet op oer-Hollandse jongens? Al helemaal niet op jongens die jonger zijn dan zij…

Ondertussen wordt ze geconfronteerd met verschillende gebeurtenissen uit haar verleden, waardoor haar relatie met Alex en de band met haar vader onder druk komen te staan. Zal ze zich uiteindelijk toch kunnen openstellen voor de liefde, die ze al lang niet meer heeft gevoeld?

Heerlijke feelgood onder de Spaanse zon

Hoewel Gia het helemaal niet ziet zitten, dondert ze keihard in de verliefdheid op Alex. Haar twijfels en angsten zijn realistisch beschreven, waardoor je als lezer helemaal wordt meegesleurd in het verhaal. Wat ik leuk vind is dat Gia het de normaalste zaak van de wereld vindt dat ze links en rechts rondscharrelt. Een onderwerp dat in ons kikkerlandje nogal eens een taboe is en waar menig hard oordeel bij komt kijken. Terwijl als een man het doet er niks aan de hand is. Door het zo neer te zetten, vind ik dat Lianne een stukje taboe weghaalt. Daar hou ik van! Ook leef je mee met de demonen uit Gia’s verleden, die haar huidige geluk in de weg staan. Stukje bij beetje ontdekt ze hoe de zaken echt in elkaar steken, zodat ze er eindelijk afscheid van kan nemen.

Het boek is lekker vlot geschreven, waardoor je gewoon niet wilt en kunt stoppen met lezen. Kwetsbaar verliefd is een fijne feelgoodroman, die door het decor extra leuk is. Want laten we wel wezen, wie houdt er niet van Barcelona, zon en strand? 😉

Leuk weetje: Lianne heeft het boek helemaal in eigen beheer uitgegeven. Ik vind het zo knap! Je bestelt het boek gemakkelijk via haar website:

Welk genre lees jij het liefst?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.