De filmrechten van Een glimp van jou van Holly Miller waren al verkocht voor het boek überhaupt verscheen. Toen ik dat las, was mijn interesse natuurlijk direct aangewakkerd! Wat vond ik van deze bijzondere roman en is het inderdaad filmmateriaal? Je leest het in deze recensie!

Een glimp van jou – Holly Miller

Zou jij voor liefde kiezen als je weet hoe het afloopt?

Joel is bang voor de liefde en laat niets of niemand te dichtbij komen. Callie werkt in de plaatselijke koffiebar die ooit van haar verongelukte beste vriendin Grace was en probeert ondanks de pijn haar leven weer op de rit te krijgen. Als Callie en Joel elkaar ontmoeten, voelen ze een ongekende aantrekkingskracht en verbondenheid. Het is direct duidelijk: ze horen bij elkaar. Maar Joel heeft een geheim dat hem al jarenlang verscheurt. En om Callie toe te laten tot zijn leven, moeten ze beiden een hoge prijs betalen. Is Joel nog in staat tot liefde, en zo ja: wat is dan de juiste vorm? Kunnen ze samen het geluk vinden dat ze zo hard verdienen, of is elkaar loslaten de enige optie?

Bijzondere, ontroerende en liefdevolle roman

Zonder al te veel te verraden: er zijn tranen gevloeid tijdens het lezen. Alleen al het idee dat je niet bij je grote liefde kunt zijn, hoe graag je het ook wilt, is hartverscheurend. Deze roman vertelt afwisselend het verhaal van Callie en Joel. Ieder hoofdstuk wisselt het perspectief en beleef je het verhaal door de ogen van een van de twee.

Het is bijzonder om te zien hoe Joel zijn geheim voorzichtig durft te delen met de mensen van wie hij houdt. Langzaamaan blijkt dat hij het niet alleen hoeft op te lossen en dat zijn vrienden en familie meer begrip voor zijn situatie hebben dan hij ooit had durven dromen. Maar zijn geheim verscheurt ook de relatie tussen hem en Callie en dat is zo verdrietig om te zien. De personages zijn goed uitgewerkt en je hebt echt het gevoel dat je als lezer met je neus bovenop de gebeurtenissen staat.

Ik wil natuurlijk het liefst tot in detail vertellen wat er allemaal gebeurt, maar geloof mij: dat zou de magie van je leeservaring weghalen. Dit is een roman waarin je jezelf moet onderdompelen, terwijl je de ene na de andere bladzijde omslaat. Door de afwisseling tussen Joel en Callie lees je lekker vlot, zonder door het boek heen te razen. Een glimp van jou eindigt in een ontroerende en liefdevolle plot.

Of ik het een filmwaardig verhaal vind? Absoluut! Ik zie de scenes al voor me en weet zeker dat ik de film graag wil zien na het lezen van dit boek. Het heeft een hoog “Me before you” gehalte en daar hou ik wel van!

Ben je nieuwsgierig naar het boek? Je bestelt het eenvoudig via onderstaande afbeeldingen:

Paperback E-book Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.