Daar zitten we weer, met zijn allen aan de keukentafel, de eettafel, op de bank, aan een iets te krap kinderbureau of op je eigen thuiskantoor. Thuiswerken, het is voor velen een flinke omschakeling. Dat snap ik, zeker als je normaal altijd vanaf kantoor werkt. Ik werk al een paar jaar thuis en deel mijn tips om het thuiswerken leuk te maken!

Thuiswerken leuk maken: zo doe je dat!

Hoe leuk jij het thuiswerken maakt, heb je zelf in de hand. Sta je al op met de gedachte aan wéér een dag thuis en zakt de moed je meteen in je sloffen? Dan is de kans groot dat je er niet lekker in komt. Terwijl thuiswerken ook een hoop voordelen kent! Ben je er klaar voor? Daar gaan we!

Begin de dag met een dansje

Maak een playlist waar je vrolijk van wordt en begin de dag met een dansje op je favoriete nummer. Gooi lekker even alles los en tover een lach op je gezicht. Je kunt hier ook al prima mee beginnen tijdens het tandenpoetsen of onder de douche. Overigens is dansen ook een goed idee als je er in de middag even doorheen zit. Zet een lekker fout nummer aan en dans door de kamer. Binnen een paar minuten barst je weer van de energie!

Trek je mooiste outfit aan

Oh wat is het verleidelijk om in je joggingpak en op je sloffen achter je laptop te kruipen. Geloof mij, zo zit ik het liefst aan mijn bureau. Maar dan blijf ik ook de hele dag een beetje op achterstand. Dus trek ik tegenwoordig het liefst een mooie outfit aan. Zo eentje waarvan ik denk: YES! Een laagje mascara en een dot lippenstift erbij en ik ben klaar om naar kantoor te gaan. Het maakt me niks uit dat niemand, behalve mijn man, me ziet. Het gaat erom dat ik mezelf lekker voel. En heb je een keer zin om wel lekker in je joggingpak te zitten? Gewoon doen. Weet alleen dat het positief stimulerend werkt om extra je best te doen in de ochtend.

Zorg voor goede catering

Zorg dat je een lekkere, voedzame lunch in huis hebt en neem ook echt de tijd om even te eten. Pak rond een uur of elf een koffiepauze met een lekker koekje. Maak een pan soep of een salade, voor het echte kantine-momentje. Werk je samen met je partner thuis? Ga dan samen lunchen of koffiedrinken. Maak een lunchwandelingetje samen en ga daarna weer vol goede moed aan de slag.

Plan je dag naar je energie

Hoef je niet per se van negen tot vijf te werken? Kijk dan eens goed wanneer jij op je best bent. Is dat vanaf een uur of tien? Pas daar dan je planning op aan. Geeft het je rust als je eerst de was doet en het huis opruimt? Wat let je? En ben je echt een avondmens? Plan je werkuren dan (deels) na het avondeten in. Door te werken wanneer je op je best bent, zul je veel productiever zijn.

Ik dacht jarenlang dat ik om negen uur stipt klaar moest zitten. Terwijl ik dus helemaal geen baas, collega’s of leidinggevende heb. Hoezo conditionering? Dat is waarschijnlijk voor velen herkenbaar, omdat in jouw bedrijfscultuur bepaalde regels en verwachtingen zijn. Kijk eens of er ruimte is om dit te bespreken. Jouw werkgever heeft toch veel meer aan je als je op je beste moment werkt, dan wanneer je volgens de regels moet werken?

Wees niet te streng voor jezelf

Zolang je je werk naar behoren doet en af krijgt wat af moet, kun je best lief voor jezelf zijn. Heb je zin om tussendoor even een frisse neus te halen? Doen! Je knapt ervan op en het is goed voor je creativiteit! Even een wasje ophangen of kletsen met je partner of kind(eren)? Moet kunnen toch? Op kantoor klets je ook met collega’s of ga je tussendoor even naar buiten. Wees vooral niet te streng voor jezelf en ontdek wat jij nodig hebt om fijn te kunnen werken.

Maak je werkplek gezellig

In de herfst vind ik het heerlijk om kaarsjes aan te doen, dus er staat altijd een geurkaars naast me. Het liefst zet ik ook een mooie bos bloemen op tafel. Maak je werkplek gezellig, zodat het ook een plek is waar je graag bent. Zorg dat je alles bij de hand hebt wat je nodig hebt voor een goede werkdag. Muziekje erbij, dekentje op schoot, whatever works for you!

Hopelijk wordt het thuiswerken met deze tips een stuk leuker voor je! Heb je nog leuke, inspirerende tips? Deel ze in de comments!

Fijne accessoires om thuis een gezellige werkplek te maken

Een lekkere geur… Goede koffie… Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

5 Reacties

  1. Grappig wat je schrijft over die outfit. Ik merk het bij mezelf ook. Op een dag zonder afspraken ben ik geneigd iets makkelijks aan te trekken en tóch voelt het eigenlijk beter om gewoon iets leuks aan te doen. Oké, af en toe die slobbertrui is natuurlijk ook fijn;). Maar dan moet het voor mij wel bij af en toe blijven.

  2. Ook ik merk dat mijn thuis outfit toch minder charmant is dan mijn kantoor outfit 😉 Misschien toch iets aan gaan doen. Wat overigens bij mij goed helpt op de dagen dat ik niet de kinderen naar school breng, is even naar ‘kantoor’ wandelen; achterdeur uit, rondje door de buurt en dan weer door de achterdeur naar binnen om vervolgens achter mijn laptop te gaan zitten… 😉

  3. Pingback: Inspiratie om je thuis comfortabel en stijlvol te kleden* - Breg Blogt

  4. Pingback: Even bijkletsen! - Breg Blogt

  5. Pingback: Waar let je op als je een nieuwe energieleverancier kiest? * - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.