Hoewel ik dol ben op de lente en zomer, waarin ik vaak uren lig te lezen in mijn hangmat, is de herfst toch ook wel heel fijn. Lekker op de bank, dekentje erbij, kop thee en een goede serie op tv. Ik zet een aantal van mijn favoriete series voor je op een rij!

Fijne series om in de herfst te kijken

24

(Negen seizoenen van 24 afleveringen)

In 24 bestaat ieder seizoen uit 24 uur. Iedere aflevering beslaat een van die uren. Je volgt Jack Bauer, een agent van CTU, een antiterrorisme-eenheid in de Verenigde staten. Jack wordt gespeeld door Kiefer Sutherland, die je misschien ook kent als president in Designated Survivor.
De serie startte in 2001, dus je gaat even terug in de tijd met klaptelefoontjes en ingewikkelde satelietverbindingen om mee te communcieren. Ieder seizoen bevat de nodige spanning, schietpartijen, bomaanslagen en intriges. Daarnaast leer je de personages ook kennen. Op het moment dat ik dit lijstje maak zijn wij halverwege seizoen drie, dus we hebben nog even te gaan. Een heerlijke binge-watch-serie voor de herfst!

Te bekijken via Netflix of op dvd.

Station 19

(Twee seizoenen, in totaal 27 afleveringen)

Deze serie over een brandweerkazerne in Seattle is van de makers van Grey’s Anatomy. Nu laatst genoemde serie vanwege bepaalde rechten slechts van januari tot juli te zien is via Videoland, is Station 19 een kleine pleister op de wond.

Je gaat mee in het wel en wee van de brandweerlieden, de heftige branden die ze meemaken en hun onderlinge intriges, romances, ruzies en vriendschap. Er zijn tot nu toe twee seizoenen beschikbaar op Videoland en voor mijn gevoel had ik ze in vijf minuten allemaal gekeken. Ook leuk: verschillende personages uit Grey’s Anatomy duiken hier ook op, zoals Ben Warren, de man van Dokter Bailey.

Te bekijken via Videoland.

The Good Doctor

(Drie seizoenen van achttien of twintig afleveringen)

Maak kennis met de autistische chirurg Shaun Murphy. Hij is briljant in zijn werk, maar heeft op sociaal vlak de nodige uitdagingen. Dit leidt regelmatig tot verwarring, stress en andere toestanden. Gelukkig kan Shaun dit compenseren met zijn bizar grote en goede medische kennis en heeft hij bij velen een streepje voor dank zij zijn onhandigheid. Een heerlijke serie als je houdt van ziekenhuisseries!

Te zien op Videoland of op dvd.

Sweet Magnolia’s

(Een seizoen, tien afleveringen)

Als je Gilmore Girls en Desperate Housewives leuk vond, vind je Sweet Magnolia’s ook leuk! Deze serie is gebaseerd op de gelijknamige boeken van Sherryl Woods. Je volgt het leven van de drie vriendinnen Maddie, Dana Sue en Helen in het rustige stadje Serenity. Alle drie hebben ze de nodige uitdagingen op persoonlijk vlak. Met het nodige drama, een flinke dosis intriges en ook veel liefde en humor gluur je mee over de schouders van de drie vrouwen en hun dierbaren. Helaas is er pas een seizoen gemaakt en de geruchten gaan dat we tot ver in 2021 moeten wachten op seizoen twee.

Te zien op Netflix.

Suits

(Acht seizoenen van zestien afleveringen, seizoen 9 is ook al op dvd verkrijgbaar, nog niet via Netflix)

Oké, voor het allemaal té cheesy wordt, nog een wat stoerdere serie! Suits gaat over twee briljante advocaten, Mike Ross en Harvey Specter. Mike is officieel niet beëdigd als advocaat, maar dat weerhoudt de twee er niet van om hun juridische krachten te bundelen. Een serie vol politiek spel op de werkvloer, in de rechtszaal en onderling. En genoeg ook om van te smullen met je ogen!

Te zien op Netflix en op dvd.

How to get away with murder

(Vijf seizoenen van vijftien afleveringen)

Deze serie is goed voor een hoop “Huh?” “Heeft die het toch gedaan?” en nog meer verbaasde uitroepen. Je krijgt per aflevering steeds meer te zien van wat zich heeft afgespeeld en de puzzelstukjes vallen op hun plek. De serie draait om Annalise Keating en haar team van rechtenstudenten. Op de een of andere manier krijgt deze club het steeds weer voor elkaar om een moord te plegen. Het is vervolgens de uitdaging om ermee weg te komen en dat doen ze door de meest bijzondere acties en plannen.

Te zien op Netflix of op dvd.

Scandal

(Zeven seizoenen, wisselend van zeven tot 22 afleveringen)

Scandal is echt een geweldige serie vol mindfucks, politieke intriges, romantiek en ander drama. Olivia Pope is een meedogenloze vrouw die voor niemand bang is. Met die houding werkt ze zichzelf op tot in het Witte Huis. Hoe verder je in de serie zit, hoe vaker je denkt: WTF?! en dat maakt het zo tof. Iedere keer een andere draai aan het geheel, steeds weer spanning en sensatie. En in seizoen een grande finale die een zwart gat achterlaat…

Te zien bij Videoland en op dvd.

Tot slot nog twee tips! Ben je benieuwd of een serie de moeite van het kijken waard is? Ik check dan altijd wat de score is op IMDB. Hier vind je niet alleen alle info over series en films, maar ook de score die andere kijkers eraan geven. Van mijn film-minnende echtgenoot heb ik geleerd dat je vanaf een 6,5 al een hele goede serie te pakken hebt. Doe er je voordeel mee!

Tip nummer twee: Collega Karin deelt ook een reeks fijne series op haar blog!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

  1. Heerlijk lijstje. Helemaal mijn ding. Al moet ik 24, Scandal, Station 19 en the Good Doctor nog kijken!

  2. Sweet Magnolia’s vond ik ook heel leuk.. gewoon lekker simpel zonder schelden, vechten of ander drama.. Ook Suits en HTGAWM heb ik al gezien. Sebas keek de afgelopen maanden 24 terug. Ik vind dat dus echt verschrikkelijk h`.. afgelopen week keek hij de laatste afleveringen en ik deed een vreugdedansje. Eindelijk kunnen we weer ‘normale’ series kijken 😉
    Ik vond vanmiddag op Videoland nog een leuke: Zoey’s Extraordinary Playlist, die lijkt me dus echt superleuk! En op Netflix vind ik Crazy Ex-Girlfriend ook echt een aanrader! Muzikaal en humor.. maar ook een hele belangrijke boodschap!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.