Jonas Jonasson ken je misschien wel van de beststeller De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween. Zijn nieuwste roman Zoete, zoete wraak bv is opnieuw een briljante mix van humor, absurditeit en geschiedenis. Een boek waarbij ik regelmatig zat te gniffelen! Ik vertel je er meer over in deze recensie. Verrassing: ik mag vijf exemplaren weggeven!

Zoete, zoete wraak bv – Jonas Jonasson

Het zorgvuldig opgebouwde leven van Victor Alderheim, een uitgekookte en succesvolle kunsthandelaar uit Stockholm, wordt op een dag volledig overhoop gegooid als hij te horen krijgt dat hij de vader van de zestienjarige Kevin is en voor hem moet zorgen. Victor was juist van plan om Jenny, de dochter van een galeriehouder, te trouwen – en weer te scheiden – om haar erfenis binnen te halen. In dat plaatje past geen buitenechtelijk kind en dus bedenkt hij een plan om van Kevin af te komen in de rimboe van Afrika als de jongen achttien wordt. Maar dat plan mislukt faliekant. Kevin wordt liefdevol door een medicijnman in zijn Masai-stam opgenomen. Vijf jaar later keert Kevin terug naar Zweden. Daar ontmoet hij Jenny, inmiddels Victors ex-vrouw. Allebei afgedankt bundelen ze hun krachten samen met het bedrijf Zoete Zoete Wraak bv om zich te wreken op de man die hun leven verwoest heeft…

Uniek, hilarisch en verrassend

Voor mijn gevoel doet ieder woord dat ik gebruik tekort aan de geniale schrijfstijl van Jonas Jonasson. Zijn unieke manier van schrijven zuigt je mee in het verhaal, waardoor je het maar moeilijk loslaat. Hij verweeft feiten uit de geschiedenis met zijn eigen fantasie, wat tot hilarische situaties leidt. Om maar een voorbeeld te noemen: een roltrap op een heuvel in een Masaidorp, die ook nog eens de verkeerde kant op beweegt. Ik had ‘t niet zo gauw verzonnen, in dit verhaal is het helemaal op zijn plek.

Soms duikt er een nieuw personage op, waarvan je in de eerste instantie denkt: wat heeft die hier nu weer mee te maken. Geloof mij: niemand komt voor de lol voor in dit boek. Ieder personage heeft een link met het grotere geheel. De ene keer op volkomen logische wijze, de andere keer moet je echt gniffelen om de absurditeit van de weg waarmee de persoon aan het verhaal gekoppeld is. Een fantastisch boek om deze herfst mee weg te kruipen op de bank!

Bestel het boek eenvoudig via onderstaande afbeeldingen!

Paperback E-book

Winactie!

Ik mag namens Uitgeverij Signatuur maar liefst VIJF exemplaren van dit heerlijke boek weggeven!

Wil je kans maken?

 • Laat een reactie achter onder deze blogpost of onder het Facebookbericht dat bij deze post hoort.
 • Zorg dat je een geldig e-mailadres achterlaat als je hieronder meedoet, ik neem via e-mail contact op als je wint.
 • Op Facebook krijgen de winnaars bericht onder hun reactie. Houd dit dus ook goed in de gaten!
 • De winactie loopt t/m dinsdag 13 oktober 2020 om 23.59 uur, de winnaars krijgen woensdag 14 oktober bericht van mij.

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

18 Reacties

 1. Jaaaa, ik wil graag dit boek winnen! Heb meerdere boeken van Jonas Jonasson gelezen en allemaal even grappig

  • Hallo,

   Ik zou dit boek heel erg graag winnen. In een huis vol met boekenwurmen zal dit boek graag gelezen worden ♡.

   Leuk dat je dit doet!

   Succes iedereen

   Groetjes,
   Ellen

 2. Oe jaaa! Ik ben heel benieuwd naar dit boek. Zijn eerste boek was een grote inspiratiebron voor mij! Ik waag dus graag een kansje! Duimen maar!

  • Dit klinkt als een heel bijzonder boek. Je review maakt mij in ieder geval erg nieuwsgierig. Ik heb nog geen boeken van deze schrijver gelezen *oops*… hoe leuk zou het zijn om deze als eerste te kunnen lezen! Ik doe graag mee! 🥳

 3. Ik zou dit boek ook graag winnen! Bij de bibliotheek is het steeds uitgeleend.

  • Ja graag! Topboek om eerst zelf te lezen en daarna in de familie door te geven.

  • Lijkt me een super boek al heb ik nog geen boek van deze schrijver gelezen. Eens moet de eerste keer zijn. Lekker voor in mijn huispak, dekentje en thee of een latte met een pak café noirtjes..

 4. Heerlijke schrijver waar ik helemaal vrolijk van word dus zou ik het boek graag willen winnen!

  • Greet Lauwers Antwoord

   De titel is al top, Zoete Zoete Wraak BV. Het water loopt mij nu al in de mond.

 5. Daar word ik heel blij van deze actie.. loot er graag voor mee..Heerlijk een beetje ontspannen in deze rare tijden.

 6. Heb al meerdere boeken van Jonas Jonasson gelezen en dan zit ik vaak met een glimlach te lezen.
  Ik word blij van een nieuw boek van deze auteur en wil hem graag lezen onder mijn dekentje op de bank

 7. Ik doe ook graag mee, je reactie is zo enthousiast dat ik ook graag ga lezen! Duimen!

 8. Jaaa, ik doe heel graag mee met deze winactie! Van deze schrijver ken ik tot nu toe “De 100-jarige die uit het raam klom en verdween” en dat vind ik een geweldig boek.Benieuwd naar dit boek.

 9. Peter Peeters Antwoord

  Geweldige schrijver van hilarische verhalen! Altijd grappig en onvoorspelbaar. Ik wil graag een exemplaar van dat nieuwe boek!

 10. Heidie van der Steeg Antwoord

  O ja, dat eerste boek heb ik gelezen. Dat vond ik erg leuk toen, echt weer eens heel wat anders.
  En de naam van de schrijver sprak me aan (zo heet mijn zoon ook).

  Daarna heb ik geen boeken meer van hem gelezen maar ik ben benieuwd of dit boek net zo verrassend is als dat van die 100 jarige man. Dus ik maak graag kans op 1 van de 5 exemplaren.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.