Wist je dat pitabroodjes een hele goede pizzabodem vormen? Snel klaar en heerlijk als snack of op de borrelplank. Ik maakte pizza van pitabrood uit de airfryer en deel graag het recept met je!

Pizza van pitabrood uit de airfryer

Deze kleine pizza’s zijn perfect voor een snelle lunch, als je thuis werkt en eens wat anders wilt dan een boterham met kaas. Ook voor bij de borrel of als diner zijn ze heerlijk! Als je er echt veel wilt maken kun je ze ook in de oven doen, daar kom ik later in dit artikel op terug!

Benodigdheden voor pizza van pitabrood uit de airfryer

(voor 10 pizza’s)

  • 5 grote pitabroodjes
  • 1 pakje gezeefde tomaten
  • olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • ingrediënten om de pizza mee te beleggen naar keuze
  • geraspte kaas
  • aluminiumfolie

Bereidingswijze pizza’s uit de airfryer

Verwarm de airfryer voor op 200 graden. Snijd de pitabroodjes voorzichtig doormidden. Dit doe je het makkelijkste door een scherp mes in het broodje te steken. Je voelt dan dat er ruimte in het broodje zit en zo kun je het rustig opensnijden. Smeer alle helften in met een beetje olijfolie.

Zet een pan op het vuur en doe de gezeefde tomaten erin, samen met de kruiden en het knoflookpoeder. Verwarm dit tot het kookt en laat een paar minuten doorpruttelen. Proef even of de smaak goed is voor je, anders kun je altijd nog wat van de kruiden toevoegen of wat peper of zout als je dat lekker vindt.

Smeer de pita’s in met ongeveer een juslepel saus. Beleg ze vervolgens met de ingrediënten van je keuze. Ik heb spinazie-tonijn-ui- en gerookte kip-paprika-ui-pizza’s gemaakt. Maar je kunt erop doen wat je maar lekker vindt! Ham, ananas, courgette, verse tomaten, gehakt: het kan allemaal!

Plaats de pizza op een stukje aluminiumfolie en doe hem in het mandje. Bak de pizza in 5 minuten goudbruin en gaar. De kaas is dan goed gesmolten. Deze baktijd kan per airfryer verschillen, dus kijk, test en probeer zelf wat het beste werkt.

Je kunt de pizza eventueel halveren of al in kwarten snijden, zodat je meer stukjes tegelijk kunt bakken.

Pizza van pitabrood uit de oven

Wil je veel pizza’s in een keer maken? Bak ze dan in de oven. Verwarm deze voor op 220 graden (hetelucht) en plaats de pizza’s op een bakplaat. In ongeveer 8 tot 10 minuten zijn ze gaar. Ook hiervoor geldt: kijk goed hoelang er nodig is, het kan per oven verschillen.

Meer airfryer-recepten vind je hier:

Handige tools voor de airfryer

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.