De slaapkamer is sinds kort weer mijn favoriete plek in huis. Nu was ik er sowieso al iedere dag om te slapen, maar de sfeer en inrichting was nog niet helemaal naar wens. We gaven de slaapkamer een make-over en ik laat het eindresultaat vol trots zien!

Slaapkamer make-over met wat kleine aanpassingen

Je slaapkamer aanpassen hoeft geen duizenden euro’s te kosten. Je kunt met wat kleine aanpassingen een heel nieuwe sfeer creëren. Denk aan nieuwe gordijnen, een kleurtje op de muur of een nieuwe foto afdrukken op canvas voor boven je bed: de resultaten kunnen groots zijn! Ik zou heel graag nog een mooie foto van onze bruiloft aan de muur willen, maar de keuze is reuze, dus daar zijn we nog niet helemaal uit. Voor nu hangt het prachtige schilderij van mijn zwangerschap nog mooi!

Zo zag onze slaapkamer er eerst uit. Een beetje saai…

Nieuwe kleur op de muur

Het idee begon met een nieuwe kleur op de muur. De muur tegenover ons bed was voorheen wit en er zat een hele cheesy sticker op met de tekst: ‘Dreams, follow them, they know the way’. Die quote was helemaal mijn ding in 2012, maar inmiddels kon ik ‘m niet meer aanzien. We peuterden geleidelijk aan de letters eraf en toen bleef er een witte muur over. Saai.

We kochten verf, een beetje op de gok aan de hand van staaltjes en voorbeelden op Pinterest. Het bleek een schot in de roos! Het contrast met de zelfgemaakte radiatorombouw vind ik ook heel leuk!

Televisie aan de muur

We hadden in de tussentijd een nieuwe televisie, die we graag aan de muur wilden hangen. Maar wat doe je dan met die kabels? Nou, simpel, zo bleek: die doe je in een kabelgootje en dat gootje verf je mee in de kleur van de muur. Zo valt het niet meer op! Het stopcontact aan die kant zit op een stomme plek, boven de radiator. Daar heb ik een oplossing voor gevonden met de poster in de gouden lijst. Die staat precies voor het stopcontact, waardoor je dat niet meer ziet.

Gouden lamp aan het plafond

Aan het plafond hing een eenvoudige lamp met een bruine lampenkap. Leuk, maar niet meer zo mooi bij de nieuwe kleur op de muur. Ik googelde me een ongeluk, maar vond uiteindelijk deze gouden draadlamp voor aan het plafond. Hij geeft een sprookjesachtig licht, waardoor de slaapkamer meteen een stuk warmer aanvoelt qua sfeer.

Inbetweens voor het raam

We hebben mooie, donkerbruine gordijnen hangen. Daarachter hing een wit rolgordijn, dat we hadden overgenomen van de vorige bewoners. Het rolgordijn had zijn beste tijd gehad en was toe aan vervanging. Ik vond prachtige, zandkleurige inbetweens van een wat ruwere structuur. Ze maken de slaapkamer echt helemaal af. In een keer gingen we van een rustige, wat saaie slaapkamer naar een kamer met de sfeer van een hotelkamer! Ik laat het rolluik ‘s avonds vaak nog open, zodat ik door de inbetweens heen naar buiten kan kijken, de ene keer naar de zomerlucht, de andere keer naar de maan die fel schijnt.

Accessoires in goud, blauw en roze

We hebben de slaapkamer afgemaakt met accessoires in goud, blauw en roze. En met planten natuurlijk! Het teckeltje is een stille reminder voor onze wens om ooit een eigen hondje te hebben en de gouden accessoires geven de slaapkamer een luxe en warme uitstraling.

Hopelijk vond je het leuk om een kijkje in onze slaapkamer te nemen. Ik ben heel blij met deze metamorfose en krijg iedere dag weer een glimlach op mijn gezicht als ik de slaapkamer binnenstap. ♥

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.