De zomer ligt achter ons, de herfst is begonnen en voor velen is dit het moment om alvast na te denken over de vakantieplannen voor volgend jaar. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen, want vakantieplannen maken is sowieso al iets om blij van te worden, toch? Ik zet wat leuke tips en inspiratie voor de meivakantie op een rijtje!

Een weekje weg in de meivakantie

In 2021 valt de meivakantie voor alle regio’s gelijk: van 1 t/m 9 mei. Mei is meestal een maand met mooi weer en dat schept weer genoeg mogelijkheden! In de huidige situatie is het wat onzeker hoe de wereld er over een halfjaar uitziet, maar er zijn genoeg veilige opties voor een ontspannen vakantie! Ik zet een aantal leuke ideeën voor je op een rijtje!

Op ontdekkingsreis in Nederland

Een vakantie in een vakantiepark in Nederland is bijvoorbeeld een heel goed idee. Je hebt in een vakantiehuisje alle comfort en privacy en hoeft geen rekening te houden met andere gasten als je dat niet wilt. De bijbehorende zwembaden werken vaak met een tijdslot, waardoor je op reservering lekker een paar uur kunt gaan zwemmen. Zeker handig met kleinere kinderen, voor wie drukte vaak overweldigend kan zijn. Binnen Nederland op vakantie is ook ideaal qua reistijd en gemak. Je hoeft soms maar een uurtje te rijden om een heerlijke vakantie te beleven!

Mooie bestemmingen voor de meivakantie in Nederland

In de meivakantie is het heerlijk om naar het strand te gaan. Met een beetje mazzel heb je een warm zonnetje en tegen het duin zit je lekker uit de wind. Met je ogen dicht is het dan net hartje zomer! Ga eens lekker uitwaaien in Zeeland of op een van de Waddeneilanden. Wij zijn zelf ook helemaal verliefd op de Veluwe, waar ieder seizoen weer nieuwe verrassingen met zich meebrengt!

Lefkas westkust uitzicht mediterrenan bregblogt.nl

Een stedentrip in de meivakantie

In hartje zomer door een bloedhete stad wandelen, wie heeft de jeugdherinnering niet. Je wilde veel liever in het zwembad liggen en chillen, maar je ouders wilden iets cultureels doen. Als je nou slim bent, plan je in de meivakantie een stedentrip. Dan is het vaak nog niet zo heet en is de kans dat je kinderen gezellig(er) mee gaan naar een stad een stuk groter. Maak eens een fietstochtje of boek een stadswandeling met een gids. Dan zie je een stad van een andere kant en is het leuk voor jong en oud! Leuke steden met en voor het gezin zijn Valencia, Parijs, Antwerpen en Berlijn!

Dompel je onder in een luxe resort

Wil je even een weekje helemaal niks doen? Groot gelijk! Boek een vakantie in een all inclusive-resort en je kunt een week genieten op een ligbedje. Af en toe even opstaan om te zwemmen, wat te drinken te halen of om te eten. Voor kinderen is er in zulke resorts vaak heel veel leuks te beleven, zoals een kidsclub, sportactiviteiten en spelletjes. Je vindt resorts in allerlei prijsklassen en soorten in Griekenland, Turkije en op de Canarische Eilanden. Daar is het in mei ook al lekker qua temperatuur. Wedden dat jullie helemaal relaxed terugkomen?

Ga jij weleens weg in de meivakantie? Wat is je favoriete bestemming?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.