Een tijdje geleden ontvingen we het interactieve kinderboek: Lillicorn – Leerzame avonturen in WooWoo Land. Het boek is geschreven door Lisa Moss en Dr. Thomas Bernard.  Het is geschreven om kinderen kennis te laten maken met STEM-vaardigheden: Science, Technology, Engineering en Mathematics. Laurens en Etienne gingen met het boek aan de slag en dit vonden ze ervan!

Lillicorn – Leerzame avonturen in WooWoo Land

Maak kennis met Lilli, een onverschrokken klein meisje, dat geïntrigeerd is door de wetenschap en graag nieuwe experimenten en uitvindingen bedenkt. ‘s Nachts in haar dromen verandert ze in Lillicorn, een superheld, en werkt samen met vriendjes om naar verre landen te reizen en innovatieve oplossingen te bedenken die de boel redden. Het rijmende verhalenboek is zo ontworpen dat kinderen tien verschillende STEM-opdrachten kunnen oplossen en verzamelbare fiches – die in het boek zitten – kunnen verdienen.

STEM-vaardigheden voor jongens én meisjes!

Auteurs Lisa Moss en Dr. Thomas Bernard zeggen: “Een derde van ouders en leraren ziet STEM-vaardigheden nog steeds als beter passend bij het verstand, de persoonlijkheden en hobby’s van jongens. Vroege interventie is de sleutel om hierin verandering te brengen. Een op de tien leraren is van mening dat de genderkloof al vóór de basisschool zichtbaar is, dus positieve STEM-ervaringen zullen kinderen in de vroege stadia van het basisniveau ten goede komen. 54% van de leraren geeft aan een afname te zien van meisjes in STEM-vakken als gevolg van druk van ouders of verzorgers. Echter, meisjes met een basis in STEM-gerelateerd leren zijn het best voorbereid om zich aan te passen aan een grote verscheidenheid aan potentiële rollen tijdens hun werkzame leven.”

Lillicorn avonturen in woowoo land Lisa Moss Thomas Bernard bregblogt.nl

Genderneutraal is hot!

Het lijkt wel een reclameslogan, maar ik kan me hier helemaal in vinden. Want waarom zouden wij bepalen wat voor jongens en wat voor meisjes is? Generaties lang is het zo geweest, dus verandering kost tijd. Ik merk zelf dat ik ook weleens zeg: “Oh, dat is echt iets voor grote jongens.” Terwijl het dan net zo goed iets voor meisjes kan zijn. Laurens heeft ook een pop en scoorde laatst nog een te gekke groene portemonnee met de bingo op de BSO. Genderneutraal zit ‘m in kleine veranderingen, die we allemaal voor elkaar kunnen krijgen. Een boek als Lillicorn draagt daar ook zeker aan bij. Want meisjes zijn hartstikke goede superhelden!

Lees ook: meisjes als rolmodellen in de boekjes van Mo’s Daughters

Wat vond Laurens van Lillicorn: leerzame avonturen in WooWoo Land?

Ik geef graag het woord aan Etienne! “Terwijl ik samen met Laurens door dit boek ging, merkte ik dat het een aangename afwisseling is tussen voorlezen en (laten) puzzelen. Na elke puzzel ontving hij een fiche. En ook al is het slechts een mooi gekleurd stukje karton, het blijkt de perfecte motivatie om te gaan naar de volgende pagina. Ik zelf moest even wennen aan de diversiteit aan puzzels. Sommige puzzels vond ik voor een 6-jarige veel te eenvoudig. Bij andere puzzels daarentegen had ik het idee dat Laurens hier nog een tikkie te jong voor zou zijn. Echter, in beide gevallen had ik het mis. De makkelijke puzzels deed hij weliswaar met twee vingers in zijn neus, maar het bleek ook een extra succesmomentje dat ervoor zorgde dat hij weer lekker door ging naar de volgende pagina.
Juist deze succesmomentjes en eerder genoemde fiches zorgden ervoor dat de aandacht van een 6-jarige genoeg geprikkeld wordt om ook echt lastige puzzels op te lossen.”

“Ik vind het supercool want alle spelletjes die ik daarmee kan doen zijn superleuk.
Het allerallerleukste was de eerste puzzel met de tumtummetjes-brug.” aldus een blije Laurens.

Lillicorn leerzame avonturen in woowoo land Lisa Moss Thomas Bernard bregblogt.nl

Nou, dat is een duidelijk verhaal, toch? Wil jij ook op een interactieve manier, samen met je (kinderen) aan de slag met dit leuke boek? Je bestelt het eenvoudig via onderstaande link. Het boek is verkrijgbaar in Nederlands, Engels en Frans.

Meer informatie over Questfriendz.

De winactie bij dit bericht is gesloten en de winnaar heeft bericht gekregen per e-mail.

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

8 Reacties

  • Heerlijk voor ons oudste zoontje👌😊🤗💚 ziet er zo tof uit!!!👌😊

 1. elisabeth maria martina Antwoord

  hier zou ik dolgraag mijn kleinzoon mee willen verrassen dit leuke boek vind ik helemaal bij hem passen

  • Agnes Nederhoff Antwoord

   Wat een leuk boek!! Die zou ik graag willen winnen voor mijn dochter 😍

 2. Wat een leuke actie!!

  Ik doe graag mee voor mijn beide zoons van 5 en 6 jaar die enorm van boeken houden!

 3. Super leuk!! Ik doe graag mee voor Lenn. Hier kan ik hem heel blij mee maken. Enne, zou ook een leuk verjaardagskado zijn 28 september😊😊🥰

 4. Wat een super leuk boek! Onze kindjes Ylva (5) en Arvin (3) vinden dit vast geweldig.. de puzzels in het boek lijkt mij erg leuk voor ze💗 ik ga duimen ☺🤞🍀

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.