Wil je er deze herfstvakantie lekker even tussenuit? Dan is een tripje in ons mooie Nederland een goed idee! Ik zet zes fijne bestemmingen voor de herfstvakantie in Nederland voor je op een rij!

Bestemmingen voor de herfstvakantie in Nederland

Anno 2020 en met dank aan het coronavirus is ons mooie land populairder dan ooit. Wij gaan al jaren in Nederland op vakantie en ontdekken steeds weer nieuwe, mooie plekjes. In dit artikel tip ik je een aantal toffe bestemmingen voor een herfstvakantie in Nederland. Doe er je voordeel mee en bedank me later maar! 😉

Het zonnige Zuid-Limburg

Dat Zuid-Limburg in dit rijtje staat zal je niks verbazen, ik ben gewoon verliefd op mijn eigen omgeving. Je hebt hier alles voor een heerlijke herfstvakantie: bossen om in te wandelen, knusse cafeetjes om warme chocomel te drinken, musea, bioscopen…ik kan nog wel even zo doorgaan. Check ook zeker deze lijst met kidsproof overnachtingsplekken van Visit Zuid-Limburg!
Als het nog niet te fris is voor de camping kun je terecht op deze leuke campings in Zuid-Limburg! En heb je inspiratie nodig voor een uitstapje? Dan vind je dat ongetwijfeld in deze lijst met gratis en low budget uitjes in Limburg!

bregblogt.nl wijngaard sint martinus vijlen limburglonkt
Met een beetje mazzel zit je er zo bij in de herfst!

De Loonse en Drunense duinen in Brabant

Ken je dit mooie natuurgebied al? Uitgestrekte duinen, heide en mooie bossen: de ideale plek voor een uitgebreide herfstwandeling en ideaal voor de kids om bij droog weer lekker in het zand te ravotten! Je kunt er ook paardrijden, fietsen of met de huifkar op pad. Zoek je een leuke plek om te overnachten? Dan is de Blokhut van De Suikerberg een goede tip! Je zit vlak bij steden als Den Bosch, Eindhoven en Tilburg voor een gezellig middagje shoppen. En wil je eens wat anders? Binnen een kwartiertje sta je in de Efteling!

Uitwaaien in Burgh-Haamstede

Zeeland is echt niet alleen een goed idee in de zomer. Sterker nog: in de herfst en winter kun je hier heerlijk uitwaaien! Burgh-Haamstede is een klein dorpje op het eiland Schouwen-Duiveland. Binnen een halfuur ben je in de steden Goes of Zierikzee en het strand ligt vlakbij. In het bos van Westerschouwen kun je lekker wandelen of het kabouterpad lopen. Ga lekker een stuk fietsen door de polder of wandel op het strand en door de duinen.In Zeeland is het altijd genieten!

Wild spotten op de Veluwe

Op de Veluwe kun je naar hartenlust wild spotten. Zwijnen, reeën en misschien zie je zelfs een echt hert! Ga op pad met de boswachter en laat je verrassen door dit prachtige gebied. Wij verbleven eerder op Park Berkenrhode in Wekerom, vlak bij Ede. Vanuit daar ben je in tien minuten bij Nationaal Park de Hoge Veluwe en steden als Arnhem, Ede, Apeldoorn en Zwolle zijn prima te bereiken. Ga een dagje naar Burgers’ Zoo of bezoek het Kröller Müller museum. Hier hoef je je nooit te vervelen!

Veelzijdig genieten in Noordwijk

In de omgeving van Noordwijk en Noordwijkerhout vind je alles voor een fijne herfstvakantie: bos, duinen, strand en de zee! Er zijn veel fijne hotels en vakantieparken in de omgeving. Wij hebben zelf al een keer vakantie gevierd in Landal Dunimar, een niet al te groot vakantiepark dat tussen de bollenvelden ligt.

Van Lieke kreeg ik een aantal leuke tips:

  • Kabouterdorp De Zilk, waar de kinderen kunnen spelen met (tuin)kabouters!
  • De Speelakker is een grote waterspeeltuin waar je gratis naar binnen kunt. Leuk voor kids vanaf ongeveer 5 jaar!
  • Ga lekker eten en drinken bij Como & co aan het Oosterduinsemeer.

Vakantie vieren op Texel

De Waddeneilanden zijn ook al zo’n fijne bestemming in ons eigen land! Ik kreeg van lezeres Femke de tip om Texel op te nemen in dit lijstje. Er zijn verschillende vakantieparken en hotels, zodat je altijd een plek vindt die bij jouw wensen past.

Voor de kinderen is er veel te zoek. Bezoek Ecomare, de TexelZoo of Schapenboerderij Texel. Bezoek de vuurtoren en ga kaarsjes maken en brood bakken op Landgoed de Bonte Belevenis. En natuurlijk lekker uitwaaien op het strand!

Zoek de stilte op Schiermonnikoog

Oké, we doen nog een Waddeneiland erbij! Schiermonnikoog werd door verschillende lezers getipt. Het autoluwe eiland is ideaal om te wandelen, te fietsen en te genieten van de rust en de ruimte!

Wandel uren door de duinen of over het strand. Ga lekker relaxen bij de Berkenplas, waar je ook terecht kunt voor een hapje en drankje en waar de kinderen kunnen spelen. Of bezoek het (enige) dorpje op het eiland voor een ijsje of een souvenir. Een tripje naar Schiermonnikoog zorgt zeker voor een relaxte herfstvakantie!

Heb jij nog leuke tips voor fijne bestemmingen voor de herfstvakantie in Nederland? Deel ze dan in de comments en inspireer anderen!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

  1. Wat een heerlijk lijstje. Ik bedenk spontaan dat ik deze herfst toch minstens één keer een boswandeling moet maken om van de herfstkleuren te genieten.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.