Een thriller van Nederlandse bodem, die ook een vleugje feelgood in zich heeft. Gaan deze genres hand in hand of botst het? Je leest het in mijn recensie van Oververhit van Inge Spaan.

Oververhit – Inge Spaan

Het is de 28-jarige Jolijn gelukt haar leven in te richten zoals ze het zelf graag ziet. De enige dissonant vormt haar relatie met de getrouwde Bastiaan; een obstakel op haar uitgestippelde pad dat ze graag opgelost zou zien. Het lijkt te lukken en het geluk lacht haar toe, tot de eerste tegenslag zich aandient en dat blijkt het begin van een reeks te zijn. In eerste instantie houdt Jolijn vast aan toeval en pech, tot er een moment komt dat ze niet meer kan ontkennen dat iemand het op haar heeft gemunt. Maar hoe kan ze terugvechten als ze niet weet tegen wie en waarom? Zal Jolijn tijdig achterhalen hoe ver de onbekende zal gaan en hoe groot het gevaar is dat ze loopt?

Wat vond ik van Oververhit?

Het boek leest vlot en gemakkelijk weg. Door de afwisseling in de perspectieven van de verschillende personages krijg je een goed beeld van alle ontwikkelingen. Tussendoor is er een anonieme persoon die het op Jolijn gemunt heeft en daarover schrijft.

De spanning wordt goed opgebouwd en Inge Spaan zet je als lezer geregeld op het verkeerde been, dat is iets wat ik altijd kan waarderen in een thriller. Het echte feelgood-deel mis ik, want de spanning die wordt opgebouwd overheerst echt. Ja, Jolijn heeft een romantische relatie met de getrouwde Bastiaan, maar dat komt niet naar voren zoals het in een feelgoodroman wel gebeurt. Ik zou het eerder een psychologische thriller noemen, vanwege alle spelletjes die er gespeeld worden en de manier waarop Jolijn steeds op het verkeerde been wordt gezet. Het is een leuke thriller, die je in een korte tijd uitleest. Niet superspannend, maar zeker ook niet saai!

E-book: Paperback: Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.