Wil je geen of minder vlees eten? Dan is er volop keuze in vegetarische recepten. Vandaag deel ik mijn recept voor Pulled Oats® met teriyakisaus en groene groenten!

Pulled Oats®met teriyakisaus en groene groenten

Pulled Oats®zijn een mooi alternatief voor vlees en een bron van eiwitten. Ze bevatten geen conserveringsmiddelen en andere toevoegingen. Wat het dan precies is? Pulled oats bestaan uit haver, tuinbonen, erwten, olie en een klein beetje zout, that’s it!

In ontving een pakje in de Foodybox en was direct nieuwsgierig. We eten thuis steeds minder vlees en zoeken altijd weer naar lekkere alternatieven met genoeg eiwitten.

Je kunt het gebruiken als basis in een heerlijk wokgerecht, zoals ik in dit recept laat zien. Een ander idee is om er een broodje mee te beleggen. Gaar de pulled oats dan in bijvoorbeeld een lekkere barbecuesaus of kruid ze en serveer met knoflooksaus.

Ook lekker: gevulde courgette uit de airfryer!

Pulled oats met teriyaki saus en groenten bregblogt.nl

Ingrediënten

Voor 4 porties

  • 1 pak Pulled Oats® van Gold & Green
  • 200-300 gram zilvervliesrijst (ik houd 75 gram per volwassene en 50 gram per kind aan)
  • 100 gram babyspinazie
  • 150-200 gram broccoliroosjes (diepvries of vers)
  • 100 gram snijbonen of sperziebonen
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 3 theelepels gemberpoeder
  • 1/2 flesje teriyakisaus
  • Handje sesamzaadjes
  • Olie
Niet mokken, lekker wokken!

Bereidingswijze Pulled Oats® met rijst en groene groenten

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een beetje olie in de pan en fruit de knoflook op laag vuur, pas op dat het niet aanbrandt! Doe de groenten erbij. Gebruik je verse broccoli? Blancheer deze dan eerst even. Dat doe je door de broccoliroosjes toe te voegen aan kokend water. Laat ze een paar minuten meekoken en giet af.

Bak de groenten even mee, tot de spinazie slinkt. Voeg de pulled oats toe en bak even mee. Doe vervolgens de saus en het gemberpoeder erbij. laat het nog even zachtjes pruttelen. Tot slot kun je er een handje sesamzaadjes doorheen doen.

Serveer met kroepoek.

EET SMAKELIJK!

Meer vegetarische recepten? Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.