Een héérlijke feeldoogroman over de prins van Engeland en de First Son van de Verenigde Staten die elkaar op het eerste ook wel kunnen schieten…tot blijkt dat ze elkaar eigenlijk wel héél leuk vinden. Dat is Rood, wit en koningsblauw van Casey McQuiston. Lees gauw mijn recensie!

Rood, wit en koningsblauw – Casey McQuiston

Deze heerlijke romcom gaat over Alex, zoon van de Amerikaanse president, en Henry, Britse prins. Meteen zodra zijn moeder wordt verkozen tot president, wordt Alex Claremont-Diaz gebombardeerd tot Amerikaanse royalty: hij is knap, charismatisch en nog intelligent ook. Het publiek vreet hem op. Eén probleempje: Alex ligt in de clinch met een échte prins, Henry, aan de andere kant van de grote plas. En als de tabloids daar lucht van krijgen, worden Alex en Henry gedwongen om te doen alsof ze het goed hebben gemaakt. Maar wat begint als een nepvriendschap, groeit uit tot iets diepers en veel gevaarlijkers. Kan liefde de wereld redden? Ook als die liefde er anders uitziet dan verwacht?

Meer recensies vind je hier!

Wanneer komt de verfilming?

Oh, wat heb ik genoten van dit boek. Heerlijk vlot geschreven, vol humor, maar ook met de nodige diepgang. Want wat doet het met je als je niet aan de verwachtingen van je familie voldoet? Is de wereld klaar voor deze allesoverheersende liefde? Je kunt niet anders dan je laten meeslepen in de achtbaan waar Alex en Henry in belanden als het hek eenmaal van de dam is. Geniet mee van hun e-mails, soms hilarische gesprekken, romantische scènes en het kijkje achter de schermen in de bekendste huizen ter wereld. Ik kijk sowieso graag series over het Witte Huis, zoals Scandal, dus kon me helemaal onderdompelen in de setting!
Wat dit boek zo verfrissend maakt, is dat het niet gaat om de “standaard” man-vrouw-romance, maar om de liefde tussen twee mannen. Anno 2020 is het nog steeds een onderwerp dat stof doet opwaaien en ik vraag me af waarom. Er is toch niets mooiers dan twee mensen die elkaar vinden? En of ze dan twee mannetjes, twee vrouwtjes of wat dan ook zijn, liefde en geluk zijn universeel.

Ik heb na het lezen van dit heerlijke boek dan ook maar een vraag: Wanneer komt de verfilming?

Paperback: E-book:

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.