Ik kan me ons huis niet meer voorstellen zonder al het groen dat er staat. Dat is weleens anders geweest, toen ik jaren geleden nog geen vetplant in leven kon houden. Ik deel een aantal fijne planten voor in huis met je en laat onze groeiende groene jungle zien!

Planten voor in huis

Jaren geleden had ik twee planten in huis. De spathiphyllum, oftewel de lepelplant. Zodra ze gingen hangen gaf ik ze wat water en dan kwamen ze weer omhoog. Maar echt groeien en bloeien? Nee, dat lukte niet meer. Inmiddels is het zo anders! Er staat een grote spathiphyllum te bloeien in de woonkamer, samen met nog een heleboel groene vrienden. Ook de slaapkamer is een groene oase en ik kan zelfs stekjes maken en noem ze liefkozend mijn plantenbaby’s.

Hoe kies je planten voor in huis?

Er is ontzettend veel keuze in planten voor in huis: waar begin je? Ik zal je eerlijk zeggen: ik heb de kudde gevolgd. Toen de pilea, ook wel bekend als de pannenkoekenplant, populair werd kocht ik er ook eentje. Al gauw kreeg hij baby’s, die ik enthousiast stekte. De ene baby groeide uit tot een gezonde puber, waar een ander een beetje ongelukkig bleef. Gelukkig gaat het steeds beter en groeit mijn pilea-familie gestaag! De keuze voor een plant hangt er onder andere vanaf hoeveel licht je in je kamer hebt, hoeveel ruimte je hebt en of je veel of weinig tijd hebt om ze te onderhouden.

Welke kamerplanten staan er op mijn verlanglijst?

Van het een kwam bij mij het ander en inmiddels telt onze plantencollectie veertien planten in de woonkamer, vier planten in de slaapkamer en een plant bij Laurens op zijn slaapkamer. Dat is voor mij nog lang niet genoeg haha! Ik ben eens gaan rondneuzen en zette weer een aantal planten op mijn verlanglijst.

Ficus Lyrata

Kijk nou wat een beauty, met die grote, groene bladeren: de ficus lyrata! De verzorging van deze ficus is makkelijk en daarmee is het een goede plant om mee te beginnen. Ik zou hem in de woonkamer aan de achterkant zetten, waar we een groot raam en dus veel licht hebben.

Planten voor in huis
Foto: Fleur.nl

Scindapsus Pictus

In het erkerraam in de woonkamer heb ik een haakje hangen, waar ook al een hele leuke bloempot aan vastzit. Er ontbreekt alleen nog een plant. Deze Scindapsus Pictus vind ik heel leuk met zijn kleine, gevlekte blaadjes! Bijkomend voordeel: hij werkt luchtzuiverend!

Planten voor in huis
Foto: Fleur.nl

Calathea Cober Rose

We hebben op de slaapkamer al een grote calathea staan, maar deze kleinere variant met bloemen vind ik ook heel erg leuk! Wist je dat de calathea ‘s avonds gaat slapen? De bladeren gaan dan dicht/omhoog en de plant opent zijn bladeren weer als het licht wordt. De eerste keer zul je misschien schrikken, na een tijdje went het! šŸ˜‰

Planten voor in huis
Foto: Fleur.nl

Begonia Maculata stippenplant

Deze beauty staat al zooooo lang op mijn verlanglijstje! Ik vind hem zo schattig met die stipjes! Als het goed is krijg ik binnenkort een baby-stippenplantje van de overbuurvrouw, in ruil voor een van mijn pileababy’s.

Planten voor in huis
Foto: Fleur.nl

Inspiratie: planten in mijn eigen huis

Als alles meezit gaan we volgend jaar verbouwen en dan kan ik mooie hoekjes creĆ«ren voor mijn groene baby’s! Ik ben al begonnen met monstera’s stekken, zodat zij tegen die tijd een beetje een leuk formaat hebben. Ik wil ook heel graag plantjes op de badkamer, maar daar is nu nog geen plaats voor. Ter inspiratie deel ik wat foto’s van onze eigen urban jungle op dit moment en van toffe urban jungles die ik op Pinterest tegenkwam!

Inspiratie van Pinterest

Heb jij veel planten in huis? Welke staat er nog op je verlanglijst?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciƫle content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

4 Reacties

  1. Ik kijk altijd met bewondering naar de plantenpracht bij anderen. Voor mezelf heb ik de moed opgegeven. Het kostte even wat, maar dan heb je ook wat. Ik heb dure kunstplanten uitgezocht en die sieren nu mijn woonkamer. Ben er erg blij mee;).

  2. Pingback: Inspiratie: jongensslaapkamer met dino's, dieren en sterren! - Breg Blogt

  3. Pingback: Anders is okƩ! - Breg Blogt

  4. Pingback: Natuurlijk wonen zonder groene vingers * - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.