Dit heerlijke lunchgerecht maak je in een handomdraai klaar. Een goedgevulde omelet met ham, kaas en spinazie uit de airfryer!
In deze blog:
Omelet met ham, kaas en spinazie uit de airfryer maken
Een omeletje is heerlijk bij de lunch of als makkelijke avondmaaltijd. Een omelet is ook veelzijdig, je kunt er alles in doen wat je maar lekker vindt. Ik koos dit keer voor een makkelijke omelet met ham, kaas en spinazie uit de airfryer. Lust je een van de ingrediënten niet? Geen probleem, dan laat je het weg en vervang je het voor een ander ingrediënt!
Ingrediënten voor omelet met ham, kaas en spinazie uit de airfryer
Voor een omelet heb je het volgende nodig:
- 2 (middel)grote eieren
- een handje geraspte kaas
- 1 plakje ham (schouderham of achterham)
- een handje verse spinazie
- peper
- zout
- boter of margarine
Ik heb voor deze omelet een glazen bakvorm gebruikt.
Inspirerend kookboek vol airfryer-recepten!Bereidingswijze
Vet de bakvorm in met wat boter of margarine. Breek de 2 eieren boven een kom en doe er wat peper en zout bij. Klop los met een vork of een garde. Doe vervolgens de kaas en de ham erbij en roer nog even goed door. Hak de spinazie fijn en doe deze in de bakvorm. Giet het eimengsel eroverheen.
Verwarm de airfryer voor op 180 graden. Plaats de bakvorm in de airfryer en bak de omelet in 5-7 minuten gaar en bruin. Je kunt hem vervolgens voorzichtig uit de vorm halen of de omelet vanuit het schaaltje eten. Pas dan op dat je je vingers niet verbrandt! 😉
Disclaimer: Ik heb deze omelet bereid in de Philips Airfryer XL. De baktijd kan voor jouw airfryer afwijken, kijk dus zelf goed wanneer jouw omelet gaar is.
Nog meer airfryer-recepten!
1 Reactie
Krijg ineens trek;). Het ziet er echt heerlijk uit.