Dit heerlijke lunchgerecht maak je in een handomdraai klaar. Een goedgevulde omelet met ham, kaas en spinazie uit de airfryer!

Omelet met ham, kaas en spinazie uit de airfryer maken

Een omeletje is heerlijk bij de lunch of als makkelijke avondmaaltijd. Een omelet is ook veelzijdig, je kunt er alles in doen wat je maar lekker vindt. Ik koos dit keer voor een makkelijke omelet met ham, kaas en spinazie uit de airfryer. Lust je een van de ingrediënten niet? Geen probleem, dan laat je het weg en vervang je het voor een ander ingrediënt!

Ingrediënten voor omelet met ham, kaas en spinazie uit de airfryer

Voor een omelet heb je het volgende nodig:

  • 2 (middel)grote eieren
  • een handje geraspte kaas
  • 1 plakje ham (schouderham of achterham)
  • een handje verse spinazie
  • peper
  • zout
  • boter of margarine

Ik heb voor deze omelet een glazen bakvorm gebruikt.

Inspirerend kookboek vol airfryer-recepten!

Bereidingswijze

Vet de bakvorm in met wat boter of margarine. Breek de 2 eieren boven een kom en doe er wat peper en zout bij. Klop los met een vork of een garde. Doe vervolgens de kaas en de ham erbij en roer nog even goed door. Hak de spinazie fijn en doe deze in de bakvorm. Giet het eimengsel eroverheen.

Verwarm de airfryer voor op 180 graden. Plaats de bakvorm in de airfryer en bak de omelet in 5-7 minuten gaar en bruin. Je kunt hem vervolgens voorzichtig uit de vorm halen of de omelet vanuit het schaaltje eten. Pas dan op dat je je vingers niet verbrandt! 😉

Disclaimer: Ik heb deze omelet bereid in de Philips Airfryer XL. De baktijd kan voor jouw airfryer afwijken, kijk dus zelf goed wanneer jouw omelet gaar is.

Nog meer airfryer-recepten!

Zoek je nog meer airfryer-recepten?

Best beoordeeld op Bol.com! Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.