In de strijd tegen de groeiende berg plastic en afval op onze planeet is het altijd goed om naar meer duurzame oplossingen te kijken. Zo was ik me al een tijdje aan het verdiepen in wasbare wattenschijfjes en shampoo bars, om mijn steentje bij te dragen. In de webshop van Paper and Boo vond ik wat ik zocht en ik vertel je er graag meer over!

Naarmate ik ouder word, merk ik dat het belangrijk is om goed voor mijn huid te zorgen. Twee keer per dag reinigen is daar een essentieel onderdeel van. Ik gebruik nu de bekende wegwerpwattenschijfjes, waarvan ik er normaal gesproken zo een stuk of vier tot zes verbruik op een dag. ik besloot om uit te zoeken of dat niet anders kan. Het universum pikte dat op, want er kwam een mooie samenwerking met Paper and boo op mijn pad. Ik ontving een set wasbare wattenschijfjes en een shampoo bar om uit te testen. Over de wattenschijfjes vertel ik je alles in deze blog, over de shampoo bar volgt binnenkort een apart artikel!

Wat zijn wasbare wattenschijfjes?

De naam zegt het al: wattenschijfjes die je kunt wassen. Je gebruikt ze en gooit ze dan met meerdere tegelijk in de wasmachine, waarna je ze weer opnieuw kunt gebruiken. Dat kun je eindeloos herhalen, waardoor je dus geen wegwerp-producten meer hoeft te kopen en je bijdraagt aan het verminderen van afval.

Hoe gebruik je wasbare wattenschijfjes?

De wasbare wattenschijfjes van Paper and Boo worden geleverd met een waszakje, zodat ze niet kwijtraken in de wasmachine. In het setje zitten in totaal 16 pads, 12 zachte en 4 scrub pads. Uitwasbare wattenschijfjes zijn heel simpel in gebruik. Je maakt ze nat en reinigt je gezicht ermee. Voor wat meer hardnekkige make-up, zoals waterproof mascara, kun je nog wat reiniger gebruiken.

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen: Minder afval? Zo pakken wij dat aan!

Waarvan zijn wasbare wattenschijfjes gemaakt?

De wattenschijfjes zijn gemaakt van duurzame bamboevezels en katoen. De verpakking is 100% biologisch afbreekbaar. Het kartonnen doosje is gemaakt van gerecycled karton. De waszak is gemaakt van katoen.

Wat kosten wasbare wattenschijfjes?

Het materiaal is heerlijk zacht op je huid en als je wat meer wilt scrubben zijn de pads met het groene randje ideaal. Voor een setje met 16 wattenschijfjes inclusief waszakje betaal je €14,95.

Mijn ervaring met wasbare wattenschijfjes van Paper and boo

Ik ben heel positief! Het is even omschakelen van het hele wegwerpprincipe naar iets dat je vaker kunt gebruiken, maar dat went snel. Ik gebruik zelf meestal wel nog micellair water bij de reiniging, omdat ik dat fijn vind voor mijn huid. Maar zoals gezegd, dat hoeft dus niet. Ik heb het waszakje naast het wasmeubel hangen doe daar de gebruikte watjes in. Zodra ik op de helft van mijn voorraad ben, gooi ik ze in de wasmachine, zodat ze weer droog zijn als mijn andere helft op is. Zo simpel is het. Het is prettig om een bijdrage te leveren aan het verminderen van de afvalberg en toch goed voor mijn huid te zorgen.

Gebruik jij al duurzame verzorgingsproducten?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.