Met Plankenkoorts heeft Tamara Haagmans weer een heerlijke feelgoodroman geschreven, die je maar moeilijk kunt wegleggen. Extra leuk om te weten: ze heeft zich voor hoofdpersoon Lucas laten inspireren door René van Kooten…

Plankenkoorts – Tamara Haagmans

Mara werkt bij het familiebedrijf van haar opa en oma: een winkel met tweedehands boeken, bladmuziek en theaterstukken. Op een dag komen er ineens tientallen mensen achter elkaar de winkel binnen. Ze halen alles overhoop en lijken op zoek te zijn naar iets, maar wat? Wat ligt er in het winkeltje van Mara’s opa en oma?
Dan komt er een knappe man de winkel binnenlopen… Hij heet Lucas, en Mara denkt dat hij ook de winkel komt slopen. Maar niets is minder waar. Wie is hij, en waarom is hij uit het niets zo geïnteresseerd in Mara?

Lachen, zwijmelen en een brok in je keel

Het eerste boek dat ik van Tamara Haagmans las, De mooiste dag van je leven, was meteen liefde op het eerste gezicht. Ik heb ontzettend genoten van haar schrijfstijl en het mooie verhaal. Je snapt dus wel hoe verheugd ik was toen er een nieuwe roman verscheen! Ik kocht de paperback en vond op vakantie de rust en de tijd om erin te beginnen. Binnen twee dagen had ik het boek uit en legde ik het met een grote glimlach op mijn gezicht weg. Deze feelgoodroman heeft alles: humor, romantiek, een snufje drama en verhalen die uit het leven gegrepen zijn. En zoals ik Tamara al in een berichtje liet weten: dat Lucas is geïnspireerd op René van Kooten maakt het boek alleen maar leuker om te lezen! 😉
Leuk detail: Krista uit De mooiste dag van je leven duikt ook in dit verhaal even op! ♥

Net als in Naar de overkant van Santa Montefiore speelt de ziekte van Alzheimer een rol in dit boek. Ik vind het mooi hoe liefdevol en subtiel Tamara dit heftige onderwerp heeft verwerkt in het verhaal. De worsteling met Mara over haar verantwoordelijkheidsgevoel richting haar opa en oma en tegelijkertijd haar eigen dromen en wensen is voor velen een herkenbaar thema, dat in dit boek mooi wordt weergegeven. Ondanks deze soms was pittige thema’s is het met recht een feelgood. Een boek dat uit het leven gegrepen is, met een snufje glitter, een kloddertje humor en vooral veel liefde!

Als je houdt van een vlot geschreven feelgoodroman met levendige beschrijvingen, humor en romantiek, dan kan ik je dit boek zeker aanraden! Je bestelt hem gemakkelijk via onderstaande afbeelding!

Welk boek lees jij op het moment?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

  1. Heerlijk, zo’n boek om in twee dagen uit te lezen. Ik ken deze schrijfster nog niet, maar het klinkt als iemand om wel op mijn lijstje te zetten.

  2. Pingback: Recensie: Met een beetje geluk - Tamara Haagmans - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.