Joehoe, het was je misschien al wel opgevallen dat het wat rustiger was op mijn blog, Facebook en Instagram. Niet geheel zonder reden, want ik had maar liefst DRIE weken vakantie! We gingen naar Zeeland, Amsterdam en de Veluwe en daar ga ik je nu alles over vertellen…en laten zien!

Kamperen op Camping Orisant in Colijnsplaat

Onze vakantie startte direct op de eerste zaterdag van de schoolvakantie. We reden naar ons geliefde Zeeland voor een weekje op de camping. We zijn hier in 2018 ook geweest tijdens de zomervakantie en Laurens wilde heel graag weer terug. Dat een van zijn beste vriendinnetjes hier met haar ouders een vaste plek heeft speelde ongetwijfeld een rol.

We hadden een mooie, rustige plek gereserveerd met veel ruimte. Binnen een uurtje stond de tent en konden we lekker gaan relaxen! De eerste avond werden we getrakteerd op een prachtige sterrenhemel en in de verte konden we zelfs de veelbesproken komeet spotten. Een goed begin van de vakantie!

De weersvoorspellingen waren niet heel florissant, maar Zeeland zou Zeeland niet zijn als het zonnetje toch regelmatig won! Er was zelfs een dag waarop we begonnen met lange broeken en truien en ‘s middags op het strand eindigden in onze badkleding onder een parasol!

Op dinsdag was het Zeeuwse zonnetje even met vakantie en besloten we om naar de bioscoop te gaan. Ik vond een leuke Social Deal en we reden naar Goes. De film, The Big Trip, was volgens Laurens dolhilarisch. Het kan zijn dat ik een keer of 3 in slaap ben gevallen…

We vulden de week met dagjes chillen in de tent (slapen op een luchtbed is niet mijn favoriete activiteit, met veel gebroken nachten tot gevolg), wandelen op en rond de camping, chillen op het kleine strandje en borrelen en bbq’en. We zijn ook nog een dagje naar de Brouwersdam gegaan, om lekker te lunchen bij onze favoriete strandtent Beachclub Perry’s en lekker op het strand te genieten van de zee!

Op de gebroken nachten na was het echt een heerlijke, relaxte en fijne vakantie!

Terug naar huis!

Na een week Zeeland was het tijd om weer naar Maastricht te gaan. Daar bleven we een paar dagen om wasjes te draaien en lekker te chillen. Ik sprak af met mijn lieve vriendin Edmée voor een hapje en een drankje en verder deden we heel weinig. Wat nog best een uitdaging was, want als je thuis bent schiet je toch gemakkelijk in de “ik moet nog…” modus. Gelukkig was daar mijn hangmat en een fijn boek, waardoor ik de vakantievibe weer goed te pakken kreeg. Tussendoor kreeg ik de briljante ingeving dat Laurens een nieuw bureau nodig had, dus reden we op dinsdagochtend naar Ikea. Het was toen gelukkig nog rustig en zo konden we in een uurtje alles wat we nodig hadden inslaan. Toen we buiten kwamen stond er een enorme rij voor de deur! Hieronder zie je een kleine “before” impressie, het eindresultaat van de make-over zie je in deze blog!

Op woensdagochtend gooiden we twee weekendtassen in de auto en vertrokken naar de volgende bestemming: Dordrecht!

Logeren en datenight

Laurens ging namelijk gezellig bij oma logeren! Zoals je wellicht weet woont mijn moeder in Dordrecht, een flink stuk bij ons vandaan. Met de nieuwe 100 kilometergrens doen we er twee uur over, waardoor we het ritje niet even op een doordeweekse dag maken. Maar nu dus wel! We brachten Laurens naar mama toe, zodat zij lekker een paar dagen samen konden genieten met en van elkaar. In de hele coronatijd hebben ze ontzettend veel met elkaar gevideobeld, wat hun band enorm heeft versterkt. Je snapt wel dat ze zich allebei verheugden op dit logeerpartijtje!

Wij doken ‘s middags even de stad in, om vervolgens door te rijden naar Amsterdam. Die avond zouden we eigenlijk in de Ziggo Dome genieten van een concert van Pearl Jam, maar dat was afgelast. We hadden al wel een hotel geboekt en besloten om daar gewoon alsnog gebruik van te maken. We verbleven in Fletcher Hotel Amsterdam, je kent het misschien wel, de grote blauwe toren die naast de A2/A9 staat.

Omdat we geen zin hadden om Amsterdam zelf in te gaan, besloten we om een hapje te eten in het restaurant op de bovenste verdieping van het hotel. Daarna deden we nog een paar drankjes in de Sky Bar, waar we getrakteerd werden op een prachtige zonsondergang. We sloten af met een licht ontbijtje op bed, omdat we daarna nog op kraam- en lunchvisite gingen bij vrienden. Van tevoren liepen we nog een rondje om de Ouderkerkerplas, een mooi stuk natuur onder de rook van Amsterdam!

Oh wat was het heerlijk om weer zo’n lief, klein baby’tje te mogen knuffelen! Ik vergat spontaan om foto’s te maken! Na het bezoekje reden we weer terug naar Maastricht, om op ons gemakje voor te bereiden voor onze volgende trip!

Vakantie op Park Berkenrhode op de Veluwe

Onze volgende trip van deze tour door Nederland ging naar de mooie Veluwe! Leuk detail: we hadden deze vakantie al in januari geboekt, nog voor de hele coronatoestand losbarstte. We zochten naar een betaalbare manier om in het hoogseizoen op vakantie te gaan en dat is gelukt!

Voor het zover was, hadden we nog een ander ritje te gaan, opnieuw van Maastricht naar Dordrecht om Laurens op te halen. Wellicht wat omslachtig, maar vooral fijn voor Laurens en mama die een dagje extra hadden samen, Laurens die niet onnodig extra uren in de auto hoefde en wij hadden nog wat tijd met zijn tweetjes. Eigenlijk dus een win-win voor iedereen! Vanuit Dordrecht reden we ‘s middags door naar Wekerom, een dorpje net boven Ede. Na een hartelijke ontvangst in Park Berkenrhode konden we ons chalet in en kon het genieten beginnen! Over het park volgt binnenkort nog een aparte blog, zeker een aanrader om te lezen, want het is een prachtige plek!

We vulden de week met wandelingen, chillen in het huisje, spelletjes doen en puzzelen, lekker borrelen en eten (uiteraard) en af en toe een tripje. We bezochten Nationaal Park De Hoge Veluwe en Radio Kootwijk, spotten wilde zwijnen, gingen met de boswachter op pad en genoten vooral van de rust!

Op maandag kregen we hoog bezoek! Auteur Wendy Brokers kwam met haar dochter Mayra op bezoek voor Books & Brownies on tour! Op 4 augustus verschijnt haar nieuwste roman, Omkijken naar morgen, en ik had de eer om Wendy te interviewen. Het was reuzegezellig om met elkaar te kletsen! Via onderstaand Facebookbericht kun je doorklikken naar de filmpjes, waarin ook onze Laurens een rol speelt! <3

https://www.facebook.com/WendyBrokers/posts/1548618558825205

Een van onze uitstapjes bracht ons bij De Waldhoorn in Otterlo, waar we echt heerlijk hebben geluncht in de gezellige tuin!

Naast het vakantiepark ligt Zorgboerderij de Jachthoeve, waar je een leuke speurtocht kunt doen en fruit kunt plukken.

Weer terug naar huis!

Na drie weken en bijna 1300 kilometer parkeerden we de auto afgelopen vrijdag weer voor ons huis. In het weekend wandelde ik weer lekker door mijn geliefde heuvels, we aten mosselen met frietjes en sloten de vakantie zo op een gezellige en fijne manier af!

Deze manier van vakantie vieren is ons goed bevallen en we gaan al kijken voor leuke vakantiebestemmingen in Nederland in 2021. Als het universum ons een beetje meehelpt gaan we dan niet met de tent, maar met onze eigen caravan, zodat we van iets meer comfort kunnen genieten op de camping. Ik verheug me er alweer op om nog meer mooie stukjes Nederland te gaan ontdekken!

Ben jij al op vakantie geweest of blijf je thuis dit jaar?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

5 Reacties

  1. Wat een heerlijke vakantie heb je gehad! Leuk om even mee te mogen kijken. En succes met de ‘ik moet nog’ dingen die nu weer gaan beginnen;).

  2. Klinkt als een heerlijke vakantie! Door zoveel verschillende bestemmingen en activiteiten klinkt het zelfs langer dan drie weken!
    Onze vakantie zit er ook alweer op. We waren drie weken in de Achterhoek. Dat ligt bij ons haast om de hoek, maar we waren er echt even helemaal uit. Leuke stadjes bezocht, zoals Borculo en Winterswijk, het kabouterpad in Ruurlo bewandeld en heerlijk gewaterfietst (? is dat een woord?) in Natuurpark De Leemputten in Groenlo. Aanrader!

  3. Pingback: Organiseer thuis je eigen wijnproeverij!* - Breg Blogt

  4. Pingback: Comfortabel en kindvriendelijk vakantiepark op de Veluwe: Park Berkenrhode! - Breg Blogt

  5. Pingback: Dromen over vakantie: tips en inspiratie voor de meivakantie * - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.