In Louis & Louise van Julie Cohen lees je hoe het leven van een kind heel anders kan verlopen wanneer het een jongetje of een meisje zou zijn. Een bijzondere, originele insteek voor een roman over de verschillen tussen mannen en vrouwen, onuitgesproken en verdriet en het gevolg daarvan voor de toekomst.

Louis & Louise – Julie Cohen

Op 8 september 1978 wordt een baby geboren – en vanaf dat punt splitst het verhaal zich in tweeën. Louis en Louise zijn dezelfde persoon in twee verschillende levens. Het enige verschil is de laatste letter van hun naam. Ze hebben dezelfde beste vrienden, hetzelfde rode haar, dezelfde droom om ooit schrijver te worden. Ze maken dezelfde verschrikkelijke nacht mee, en moeten leven met de gevolgen, Louis als man en Louise als vrouw.

Bijzonder en aangrijpend

Het duurde een tijdje voor ik goed in het verhaal zat. In het begin was het verwarrend, ook al wist ik dat het verhaal zich zou splitsen. De levens van Louis en Louise delen een aantal dezelfde personen en tegelijkertijd zijn er ook veel verschillen. Dat maakt het een bijzonder boek, met een insteek die je niet vaak tegenkomt. Het is geen pageturner die je in een dag verslindt. Het leestempo lag bij mij laag, ik moest af en toe ook zorgen dat ik bij de les bleef. Er was wel wat spanning die opgebouwd werd, maar omdat je steeds moet schakelen tussen de twee verhaallijnen, kreeg de echte spanning en de weg naar de ontknoping me niet echt te pakken. Het is een aangrijpend verhaal dat goed weergeeft hoe anders een leven kan verlopen, ook al zou het met dezelfde ouders zijn gestart.

Lees ook: Mijn beeld van jou – Susan van Eyck

Je bestelt Louis & Louise via onderstaande afbeelding

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.