De lente en zomer zijn ideale seizoenen voor een picknick! Lekker buiten met vrienden of familie, tijdens een kinderfeestje of als verjaardagsfeest. Je maakt een heleboel lekkere hapjes die koud goed te eten zijn, stalt alles uit op een groot kleed of een tafel en de picknick is klaar! Ik deel een aantal lekkere picknickrecepten met je!

Lekkere en makkelijke picknickrecepten

Tijdens een picknick wil je vooral lekker ontspannen en genieten. Dan zijn makkelijke picknickrecepten natuurlijk ideaal! Voor een picknick is eigenlijk alles goed. Neem bakjes met gesneden fruit en groente mee. Vers stokbrood, Turks Brood en foccaccia doet het ook altijd erg goed! En wat dacht je van pastasalades? Je kunt ze vaak van tevoren al klaarmaken en meenemen als je gaat picknicken. Dat wordt genieten!

Vegetarische groentequiche van Mama’s Meisje

Karin deelt een heerlijk recept voor vegetarische groentequiche. Snel te maken en je kunt er volop mee variëren, omdat eigenlijk alle groente wel goed smaakt in een quiche!
Recept voor vegetarische quiche met groenten!

Zalm-meloensalade van Natasja Online

Deze frisse salade draai je zo in elkaar en is ideaal voor tijdens een picknick! De smaakcombinatie van de zoete meloen en de zoute zalm is erg verrassend!
Recept voor zalm-meloensalade!

Complete picknickmand!

Couscousballetjes met geitenkaas van Curvacious

Couscousballetjes? Ik had er nog nooit van gehoord, maar wat ziet dit er lekker uit zeg! Deze salade van Desiree is ideaal voor tijdens een picknick, omdat je de balletjes vooraf klaar kunt maken en prima koud kunt eten.
Recept voor couscousballetjes met geitenkaas!

Caprese stokjes met balsamico van Thuisleven

Deze spiesjes zijn gebaseerd op de klassieke salade caprese. Op ‘n stokje is het extra handig, omdat je er dan geen bestek voor nodig hebt tijdens de picknick!
Recept voor caprese stokjes met balsamico

OOK LEKKER BIJ DE PICKNICK: FRISSE BROCCOLISALADE MET APPEL EN PIJNBOOMPITJES

Knapperige driehoekjes van brood van ElsaRblog

Deze knapperige driehoekjes van brood zijn kleine, gevulde tosti’s, zo creatief! Je kunt ze vullen met van alles, Elsa heeft ze in dit recept gevuld met een mengsel van o.a. kip, roomkaas en kaas!
Recept voor knapperige driehoekjes van brood!

Smoothie met zomerfruit van BonApetit Foodblog

Tijdens een picknick mogen lekkere drankjes natuurlijk niet ontbreken! Met een smoothie sla je twee vliegen in een klap: het vult lekker én het lest de dorst!
Recept voor smoothie met zomerfruit!

Picknick-rugzak!

Hartige cupcakes van Tips voor jou

Deze hartige cupcakes zijn altijd goed bij een picknick. Je kunt ze vullen met wat je maar lekker vindt. In dit recept deelt Anja een lekkere vulling met kaas en groente.
Recept voor hartige cupcakes!

Gehaktbrood met een verstopt eitje van Sparkles inside

Gehaktbdoos kun je zowel warm als koud eten, waardoor je het prima al de avond voor je picknick kunt klaarmaken. In dit kruidige gehaktbrood zit ook nog een eitje verstopt!
Recept voor gehaktbrood met een verstopt eitje!

Glutenvrije bladerdeeghapjes met knakworst van Dagelijks Glutenvrij

Vooral kinderen zijn dol op knakworstjes, dus die zijn altijd een hit bij een picknick! Hoe lekker zien deze bladerdeeghapjes eruit? En ze zijn nog glutenvrij ook! Je maakt ze makkelijk klaar met glutenvrij brooddeeg.
Recept voor glutenvrije bladerdeeghapjes met knakworst!

Hopelijk zit er iets lekkers voor je tussen! Deel dit bericht gerust op social media en Pinterest, vind ik leuk!

De uitgelichte afbeelding komt van Shutterstock.

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.