De barbecue is zo veel meer dan de standaard worstjes en hamburgers, het is tegenwoordig echt een way of life waarop de lekkerste dingen worden bereid. Vlees hoeft allang geen vast onderdeel van een bbq te zijn, sterker nog, er is zo veel keus in vegetarische gerechten van de barbecue! Ik vroeg mijn collega-bloggers naar hun favoriete vegetarische barbecue recepten. Ik deel ze graag met je!

Vegetarische barbecue recepten

Met groenten kun je de lekkerste dingen maken. Zo maken we zelf altijd gegrilde groenten klaar. Het is zó simpel, maar zó lekker! Denk aan plakken aubergine of cougette, die je even invet met wat olie. Vervolgens lekker grillen tot ze goed zacht zijn. Die smaak…hemels! naast groenten zijn er nog veel meer vegetarische gerechten die je kunt klaarmaken op de barbecue. Wees gewaarschuwd: je kunt hier flink van gaan watertanden!

halloumiburger piri piri mayonnaise Annetravelfoodie.com | bregblogt.nl

Haloumiburger met piri pirimayonaise van Anne Travel Foodie

Toen ik voor het eerst haloumi at, was ik direct verkocht! Deze stevige, witte kaas is een veelzijdig ingrediënt. Je kunt de kaas heerlijk grillen, om hem vervolgens op een broodje te eten. Anne maakte er een heerlijke burger van met piri pirimayonaise!
Recept voor haloumiburger met piri pirimayonaise

Praktische barbecue!

Gepofte aubergine van Mama zet koers

Aubergine van de barbecue staat in mijn top 3 van lekkere gerechten. Deze variant klinkt ook erg goed, met knoflookpasta! Je pakt de aubergines in in aluminiumfolie en laat ze zo garen op de bbq.
Recept voor gepofte aubergine

Gegrilde portobello met haloumi, paprika en zoete aardappel van Food Love Life Being

Alleen van de foto ga je al watertanden! De portobello is populair op de barbecue, als alternatief voor vlees of als bijgerecht. Niet zo gek ook, de paddenstoelen zijn lekker groot en makkelijk te vullen.
Recept voor gegrilde portobello met haloumi!

Peixinhos da horta | Elsarblog | bregblogt.nl

Peixinhos da horta van ElsaRblog!

Deze vegetarische variant op de bekende gefrituurde visjes die je in Portugal kunt eten. In plaats van vis zitten hier snijbonen in! Je kunt ze niet op de barbecue bakken, al denk ik dat het in een gietijzeren pan met olie best zou kunnen op de bbq! Ze zijn sowieso heerlijk als bijgerecht!
Recept voor peixinhos da horta!

Paneer spiesjes voor op de bbq

Spiesjes van paneer met paprika van My Happy Kitchen

Paneer? Yes! Dat is een kaas die uit India komt. Daar gebruiken ze het vaak in geurige en kruidige curry’s! Anne-Marie maakte er deze spiesjes mee, die je heerlijk kunt grillen op de barbecue!
Recept voor spiesjes van paneer met paprika!

DIT VIND JE OOK LEKKER: GEVULDE COURGETTE

BBQ aardappels met rozemarijn en knoflook | culinea | bregblogt.nl

Bbq-aardappels met rozemarijn en knoflook van Culinea

Aardappeltjes zijn een perfect vegetarisch (bij)gerecht van de barbecue! De combinatie met rozemarijn en knoflook is een van mijn persoonlijke favorieten en die mag dus zeker niet ontbreken in dit overzicht!
Recept voor bbq-aardappels met rozemarijn en knoflook!

Bulgursalade met groene asperges van BonApetit Foodblog

Groene asperges zijn echt héérlijk van de barbecue! Hoewel Astrid ze in haar recept bakt in de koekenpan, vond ik ze toch in dit lijstje thuishoren. Je kunt ze even insmeren met olie en dan grillen op de barbecue. Verder volg je dan gewoon dit recept.
Recept voor bulgursalade met groene asperges!

Hopelijk zit er iets lekkers voor je tussen! Deel dit bericht gerust op social media en Pinterest, vind ik leuk!

Vegetarische barbecuerecepten recepten voor vega bbq bregblogt.nl

De uitgelichte afbeelding komt van Shutterstock.

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.