Hou jij ook zo van lezen? Er is zo ontzettend veel keuze in boeken, dat er altijd wel een genre tussen zit waar jij van gaat sprankelen. Vandaag deel ik een lijst met heerlijke feelgoodromans van Nederlandse bodem!

Feelgoodromans van Nederlandse auteurs

Wist je dat we in Nederland een heleboel leuke feelgoodauteurs hebben? Sinds ik in 2015 het lezen weer helemaal in de vingers kreeg, ontdekte ik zo veel toffe boeken en bijbehorende schrijvers, dat ik mijn enthousiasme graag met jullie deel. Ik verslind feelgoodromans zoals ik vroeger de ene sigaret met de andere aanstak. Ik kan het boek dan niet wegleggen en ben een beetje down als ik het boek uit heb. Om dat gevoel dan weer te weg te krijgen pak ik het volgende boek er maar bij. En zo kettinglees ik dus feelgoodromans alsof het niks is! Wedden dat ik jou aansteek met dit “virus” zodra je deze lijst hebt gelezen?

In dit artikel staan affiliatelinks. Koop jij een boek via de afbeelding? Dan ontvang ik een klein percentage van de opbrengst. Jij betaalt hier niets extra voor.

Eilandliefde serie van Jackie van Laren

Een waddeneiland, een stel woest aantrekkelijke mannen en de nodige romantiek, drama en andere toestanden vormen samen de Eilandliefde serie van Jackie van Laren. Ik heb van ieder van de 5 delen genoten. De unieke schrijfstijl van Jackie, de heerlijke karakters en het verhaal dat je meetrekt zorgen ervoor dat je de boeken achter elkaar verslindt! Lees hier mijn volledige recensie!

De stroopwafelshop – Astrid Harrewijn

Stel je voor: je gaat naar New York om daar in een niet zo gezellige buurt, een stroopwafelcafé te beginnen. Uhm, succesverhaal toch?
Dit boek is heerlijk om te lezen: lekker vlot geschreven, af en toe een brok in je keel en regelmatig een lach op je gezicht! Lees hier mijn volledige recensie.

Leven met een leugen – Wendy Brokers

Sofie is al haar halve leven verliefd op Jelle. Door een dramatische gebeurtenis in hun verleden heeft Sofie last van een enorm schuldgevoel. Haar liefde voor Jelle wordt alleen maar groter als ze een keer het bed delen, maar daarna verdwijnt Jelle. Tot ze elkaar weer tegen het lijf lopen op skivakantie en samen ingesneeuwd raken in een kleine berghut. Dit was het eerste boek van Wendy dat ik las en ik was direct verkocht! Lees de hele recensie hier. Tip! Lees eerst deel 1: Baguette met Jam voor twee, waarin je kennismaakt met Sofies broer Nate en zijn vriendin.

De mooiste dag van je leven – Tamara Haagmans

Schrijfster Tamara Haagmans heeft een groot gevoel voor humor en dat lees je terug in haar boeken. In De mooiste dag van je leven maak je kennis met Krista die in een kringloopwinkel werkt. Daar wordt op een dag een doos binnengebracht met een gloednieuwe trouwjurk, trouwringen en geloften. Krista past de jurk, die als gegoten zit. Ze besluit om op zoek te gaan naar de eigenaar en komt uit bij Roy, die met een groot verdriet kampt… Lees hier de hele recensie!

Lees ook Tamara’s nieuwste roman!

TIPS OM VOORDELIG VEEL BOEKEN TE LEZEN!

Zo goed als nieuw – Petra Vollinga

Ben jij ook zo dol op Marktplaats? Je vindt het mooie spullen voor een zacht prijsje en soms levert het ook mooie verhalen op. Dat inspireerde Petra Vollinga voor deze fijne feelgoodroman. Je volgt verschillende verhalen rondom Marktplaatsaankopen nog een tijdje na de deal. Dan blijken deze verhalen toch meer met elkaar verbonden te zijn dan je vooraf had kunnen bedenken. Genieten van de eerste tot de laatste bladzijde, beloofd! Je leest hier mijn hele recensie! Meer weten over Petra Vollinga? Lees hier mijn interview met haar!

Ik pleit voor jou – Marijke Vos

Ik las eerder al van Chanel naar Flanel van Marijke Vos en was meteen verkocht! Ze schrijft zo vlot, dat je de boeken maar moeilijk kunt wegleggen!In Ik pleit voor jou is de gedreven advocate Janna na een vrijdagmiddagborrel de weg kwijt. Ze wordt gered door een hele knappe man en kotst tot overmaat van ramp over zijn schoenen heen. Als ze een tijdje later een belangrijke cliënt met bijbehorende rechtszaak heeft heeft, blijkt de advocaat van de tegenpartij die hele knappe man te zijn. Als dat maar goedkomt… (mijn recensie volgt in augustus 2020)

Bestemming geluk – Aline van Wijnen

In dit heerlijke boek ontmoet je Melanie, die op het punt staat te trouwen. Wanneer 300 gasten vol verwachting kijken hoe ze de trap afdaalt, draait ze zich om en rent weg. Ze laat haar verloofde bij het altaar staan. In haar zoektocht naar geluk ontmoet ze Alex, een wat norse koerier. Is het geluk voor hen weggelegd met alle obstakels die ze onderweg tegenkomen? Dit boek draait niet zozeer om “krijgen ze elkaar” maar veel meer om hoe een relatie zich vanaf het begin opbouwt en welke uitdagingen daarbij komen kijken. Prachtig geschreven en onmisbaar voor de liefhebber van feelgoodromans!

De Onbreekbaar-serie van Lisette Jonkman

Lisette is als je het mij vraagt wel de queen van de Nederlandse feelgood! Ten eerste omdat ze je een geheel nieuw vocabulaire cadeau geeft tijdens het lezen van haar boeken en ten tweede omdat je haar boeken verslindt! De Onbreekbaar-serie is een spin-off van de Verkikkerd-serie. Volg de romantische verwikkelingen tussen Ferdi en Abbi, die op het eerste oog totaal niet bij elkaar passen…maar is dat wel echt zo? Als je dan toch lekker door wilt lezen, raad ik je aan om de Verkikkerd-serie ook te verslinden. Krijg je geen spijt van! Ze staan nog op mijn to be read-lijst, zodra ik dat heb gedaan deel ik de recensie ook hier!

De Onbreekbaar-serie De Verkikkerd-serie

Tussen licht en donker – Rian Sevenhuijsen

Deze verrukkelijke roman speelt zich af in het koude Noorwegen, waar Amber probeert haar leven op de rit te krijgen, omdat haar dat in Nederland maar niet lijkt te lukken. Een roman vol romantiek, maar ook met mooie inzichten en lessen. Lees hier mijn hele recensie!

Tip! Collega-blogger Milou schreef dit overzicht met 9 boeken om te lezen tijdens de zomervakantie!

Bewaar deze blog op Pinterest, zodat je hem altijd bij de hand hebt. Ik vind het ook leuk als je deze blog deelt op Facebook of Instagram!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

5 Reacties

  1. Hatsjoe! Ja hoor, ik neem dit virus graag van je over. Dank voor de vele tips!
    (Heet de teststraat voor dit virus trouwens bibliotheek?:))

  2. Pingback: Mijn zoektocht naar de "UIT" knop - Specialist in online zichtbaarheid!

  3. Pingback: Recensie: Ik pleit voor jou - Marijke Vos - Breg Blogt

  4. Pingback: Recensie: Oververhit - Inge Spaan - Breg Blogt

  5. Pingback: De Onbreekbaar-trilogie van Lisette Jonkman - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.