Zuid-Limburg is een stukje buitenland in Nederland, waar je kunt genieten van de prachtige natuur, het bourgondische leven en de gemoedelijke sfeer! Een ideale vakantiebestemming voor als je niet te ver wilt reizen! In dit artikel lees je alles over leuke campings in Zuid-Limburg!

Laatste update: 3 maart 2023

Campings in Zuid-Limburg

Zodra je de groene heuvels voor je ziet opduiken ben je echt op vakantie. In Zuid-Limburg is ontzettend veel te doen en te beleven, voor jong en oud. Vanuit deze campings in Zuid-Limburg heb je volop mogelijkheden om er een onvergetelijke vakantie van te maken. Ik heb bij iedere camping een korte omschrijving gemaakt van de faciliteiten en bijzonderheden. Voor prijzen en specifieke informatie verwijs ik je graag naar de websites van de campings zelf.

Europarcs Poort van Maastricht in Berg en Terblijt

Deze camping vlak bij Maastricht heeft mooie, ruime plaatsen die van alle gemakken zijn voorzien. Aan de achterkant van het terrein vind je een hele grote speeltuin. Het zwembad is overdekt en bij warm weer wordt het dak opengeschoven, zodat er een buitenzwembad ontstaat. Het sanitair is netjes en comfortabel en bij de prijs inbegrepen. Op de camping vind je een winkel voor broodjes en de dagelijkse boodschappen. Met een snackbar en een terras.


Wij hebben deze camping zelf al een aantal keer bezocht ( we verbleven er zelfs tijdens onze verbouwing in 2022) en het is een heerlijke plek. Voldoende ruimte voor de kids, en in de grote speeltuin kun je als ouders lekker met je stoeltje in de zon zitten, terwijl je geniet van het uitzicht over het Limburgse Heuvelland.

Europarcs Poort van Maastricht
Rijksweg 6
6325 PE Berg en Terblijt
043-604 0075
Website Camping Oriëntal

Europarcs Gulperberg in Gulpen

Europarcs Gulperberg ligt echt op een geweldige plek. Bovenop de Gulperberg en met een werkelijk prachtig uitzicht. De camping ligt tegen de berg aan en is een zogenaamde terrassencamping, waarbij de plekken trapsgewijs onder elkaar liggen. Huisdieren zijn toegestaan op de camping. Vanaf Europarcs Gulperberg ben je zo in Maastricht of Aken. Je krijgt gratis entree voor het nabijgelegen subtropische zwemparadijs Mosaqua en er is ook een klein zwembad op de camping zelf.
In het restaurant ‘Bie Jantje’ kun je terecht voor een lekker ontbijt, lunch of diner. In de naastgelegen winkel koop je broodjes en kleine boodschappen en je kunt ook verschillende gerechten bestellen om mee te nemen.

Europarcs Gulperberg
Berghem 1
6271 NP Gulpen
043-450 2330

Website Europarcs Gulperberg

Lees ook: 30 low budget en gratis uitjes in Limburg!

Camping de Bosrand in Sint Geertruid

Aan de rand van het Savelsbos, een paar kilometer onder Maastricht, vind je Camping de Bosrand. Gelegen aan een kronkelige weg die je door het prachtige Zuid Limburgse Heuvelland voert. De ruime plaatsen zijn allemaal voorzien van 6 ampère stroom en je kunt kiezen voor een zon- of schaduwrijke plaats. Huisdieren zijn toegestaan op een beperkt aantal plaatsen. Het gebruik van het sanitair, inclusief wc papier is inbegrepen in de prijs. Op de camping vind je een speeltuin en speelweide, een gezellig eetcafé en een winkel waar je verse broodjes kunt bestellen. Huur fietsen en ontdek het mooie Heuvelland!

Camping de Bosrand
Moerslag 4
6265 NC Sint Geertruid
043-409 1544
Website Camping de Bosrand

Camping ‘t Geuldal in Meerssen

Lees ook: lekkere en makkelijke campingrecepten

Camping ‘t Geuldal in Meerssen

Tussen Maastricht en Valkenburg ligt Camping ‘t Geuldal. Een groene, gezellige camping waar genoeg te doen is. De ruime plekken zijn verdeeld over verschillende velden, met hagen eromheen, wat een knus gevoel geeft. Er is een speeltuin en een kinderboerderij, een gezellige brasserie met terras en je wandelt zo het prachtige natuurgebied De Dellen in. Het riviertje de Geul kabbelt achter de camping langs, dat geluid zorgt voor een ultiem vakantiegevoel! Het gebruik van het sanitair is inbegrepen in de prijs. Handig voor gezinnen met kleine kinderen: de familiebadkamer met 2 douches, aankleedkussen en babybadje!

Camping ‘t Geuldal
Gemeentebroek 13
6231 RV Meerssen
043-604 0437
Website Camping ‘t Geuldal

Camping Vinkenhof in Schin op Geul

Onderaan de Keutenberg, in het natuurgebied Gerendal ligt 4**** Camping Vinkenhof. Een gezellige camping met mooie, groene plekken. Wat mijn aandacht direct trekt: plekken met privésanitair! Geen eigen tent, camper of caravan? Boek dan een van de glamping accomodaties! Voor de kinderen is er genoeg te doen: een speeltuin en kabelbaan, waterspeelplaats en een verwarmd buitenzwembad! In de zomer is er animatie. Voor het bourgondische genieten kun je terecht in het eetcafé op de camping. Je loopt zo naar treinstation Schin op Geul, met de trein ben je zo in Valkenburg, Maastricht of Heerlen. Een perfecte plek voor een heerlijke vakantie, midden in het Limburgse land!

Camping Vinkenhof
Engwegen 2a
6305 PM Schin op Geul
043 – 459 13 89
Website Camping Vinkenhof

Camping Cottesserhoeve in Cotessen

Vlak bij de Belgische grens, tussen de groene heuvels ligt deze prachtige terrassencamping. Je vind hier ruime kampeerplaatsen van ongeveer 100 m2, veel groen en natuurlijk krijg je de ontspannende, groene omgeving er gratis bij! Vanwege waterbesparing werken ze met douchemuntjes voor €0,75. Hiermee kun je 5 minuten douchen. Voor de kinderen is er een speeltuin én een verwarmd buitenzwembad met peuterbad. In het campingwinkeltje kun je terecht voor verse broodjes en kleine boodschappen. Zin in een hapje of een drankje? Ga dan naar de taverne of de snackbar!

Camping Cottesserhoeve
Cottessen 6 
6294 NE Vijlen
043-455 1352
Website Camping Cottesserhoeve

Camping High Chaparral in Oirsbeek

Vlak bij Valkenburg, Heerlen en Maastricht ligt deze groene camping. Je vindt er ruime kampeerplaatsen die door een lage haag van elkaar gescheiden zijn. Er is een zwembad met ligweide, een speeltuin en jeu de boules-baan. In de kantine kun je terecht voor een hapje en een drankje. Huur een electrische fiets en ontdek het mooie heuvelland.

Camping High Chaparral
Hagerweg 20 
6438 BL Pirsbeek
06-5314 9006
Website Camping High Chaparral

Camping de Oosterdriessen in Eijsden

Kamperen aan de over van de Maas, dat klinkt goed, toch? Op deze mooie, rustige camping zit je heerlijk op de ruime plekken tussen het groen of met uitzicht op het water. Het mooie dorp Eijsden ligt vlakbij en binnen een kwartier sta je in het mooie Maastricht. Het gebruik van sanitair is inbegrepen in de prijs. Voor eten en drinken kun je terecht in de campingwinkel of op het terras. Ga lekker luieren op het strandje aan de Maas, waarin je lekker verkoeling kunt zoeken tijdens warme dagen! Verspreid over het terrein zijn er verschillende speeltuintjes en er is een groot sportveld voor volleybal, jeu des boules en basketbal.

Camping de Oosterdriessen
Oosterweg 1a
6245 LC Oost-Maarland
043- 409 3215

Waar kun je leuk kamperen in Zuid-Limburg?

Hopelijk heb ik je leuke inspiratie voor een kampeervakantie in Zuid-Limburg gegeven! Geniet van de voorpret!

Heb je nog goede tips voor fijne campings of wil je met jouw camping in Zuid-Limburg in dit overzicht komen? Stuur me dan een berichtje!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.