Een zomervakantie in Nederland is zo slecht nog niet. Er zijn zo ontzettend veel mooie plekjes om te ontdekken. Wil jij een zonnige strandvakantie, weg van de massa, op een plek waar toch genoeg te beleven is? Kijk dan zeker eens naar Slag Vlugtenburg in ‘s Gravenzande, Zuid-Holland!

Slag Vlugtenburg

In het Westland ligt ‘s Gravenzande, onder de rook van Rotterdam en op nog geen halfuur van Den Haag en Delft. Daar aan het strand, vind je het gezellige Slag Vlugtenburg. Een bijzonder stukje Nederland, waar je heerlijk vakantie kunt vieren. Het leuke aan deze plek is dat het er niet zo massaal is als op de stranden van bijvoorbeeld Scheveningen en Zandvoort. Je kunt er genieten van een strandvakantie zoals die bij jouw wensen past. Actief of lekker lui, er is voor elk wat wils!

Eten, drinken en overnachten op Slag Vlugtenburg

Goede vraag! Maar..eh…heb je even? Op dit kleine, nog onbekende stukje Nederlands strand is genoeg te beleven. Ik zet een aantal highlights voor je op een rij.

 • Strandpark Vlugtenburg. Dit strandpark biedt verschillende soorten accommodaties. Ik ben verliefd op de pPipowagens op het strand! Daarnaast zijn er safaritenten, kajuitbungalows, trekkershutten en een normaal campingveld om met je tent of caravan te staan. In de schoolvakanties is er animatie en is de Jutterskeet open. Dat is nog niet alles! Je vindt er ook een grote speeltuin en een escaperoom. Wil je de omgeving en het achterliggende Westland ontdekken met de fiets? Dat kan ook! Op het park huur je gemakkelijk een fiets.
 • Er zijn drie strandpaviljoens en drie restaurants, allemaal met een eigen stijl en keuken.
  • Zomertijd:  Permanent paviljoen met eigen strand en bediening aan de bedjes. Laat je in de watten leggen en ervaar een Ibiza-achtig strandgevoel!
  • Elements Beach: Veel plantbased gerechten, je kunt er ontbijten op strand of gezellig samen tafelen en borrelen met het food 2 share concept. Ze hebben een eigen hottub! Schuif bij zonsondergang aan voor een jamsessie. Met je ogen dicht is het net of je op Bali of in Thailand bent!
  • De Pit: Waan je in Italië met de heerlijke houtgestookte pizza’s en antipasti. Dommel weg op de grote schommel op deze fijne plek!
  • De Oase: Een knus en Oudhollands paviljoen met een gezellige patiotuin voor een rustig diner!
  • Hé Pannekoek: Pannekoekenrestaurant op het Strandpark, direct aan speeltuin. (Hoe leuk is die naam!)
  • Viersprong: luxe à la carte restaurant, tuinen en lounge, aan het begin van het slag. Nestel je in een comfortabele stoel en geniet van de smaakvolle gerechten van de kaart, met uitzicht over de groene weilanden.
 • Wil je liever iets lekkers te eten afhalen? Dan mag je de ambachtelijke visrokerij Hoeks & Heerlijk niet missen. Hier haal je van donderdag tot en met zaterdag de lekkerste vis!
Slag Vlugtenburg Dutch Surf Academy bregblogt.nl

Sportief op het strand

Wil je lekker actief zijn aan het slag? Dat kan zeker ook! Er is genoeg te beleven op het slag.

 • Wat dacht je van een van de twee surfscholen: Dutch Surf Academy en Waves & Ripples? Hier kun je terecht voor zowel lessen als verhuur van materiaal.
 • Doe je het liever iets rustiger aan? Dan is yoga aan het strand een absolute aanrader. De verschillende strandpaviljoens bieden lessen aan.
 • Naast surfen en yoga is er nog véél meer te doen. Je kunt in de omgeving heerlijk fietsen, wandelen, hardlopen en wielrennen. Op het strand kun je altijd je energie kwijt in een potje volleybal!

Onbezorgde stranddag? Kom naar Slag Vlugtenburg

Je leest het: er is echt ontzettend veel te doen op dit fijne stukje strand. Ik zal eerlijk bekennen dat ik er tot voor kort nog nooit van had gehoord. Ik ging vroeger wel eens met onze hond vanuit Dordrecht naar het strand van Hoek van Holland als ik bij mijn ouders was, maar voor een stranddagje kiezen we meestal sneller voor Zeeland. Ik hou sowieso al niet van die massale drukte, waarbij je hutje mutje op het strand zit. Dan is een gebied dat nog wat minder bekend en drukbezocht is wel echt ideaal. Al gaan jullie er nu natuurlijk massaal naartoe na het lezen van dit verhaal, dankzij mijn influencer-skills. 😂

Sfeerimpressie van Slag Vlugtenburg

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden en dat gaat zeker op voor deze video. Beleef zelf hoe het is aan Slag Vlugtenburg. Zie je jezelf al liggen op een strandbedje of lekker chillend bij een van de strandtenten?

Wat vind je ervan? Dit is toch een heerlijke vakantiebestemming? En dat gewoon in ons eigen land! Je bent er in iets meer dan 1,5 uur vanuit Arnhem of Eindhoven. Er is een groot parkeerterrein, waar je de eerste twee uur gratis parkeert! Kijk voor meer informatie op de website van Slag Vlugtenburg.

Bewaar deze blog op Pinterest!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

 1. Ja, nu gaan we daar allemaal heen inderdaad, want ik houd ook niet van drukte. Dus als ik daar iemand tegen ga komen, is dat een lezer van jou;). Bij strandvakanties in eigen land ben ik altijd bang dat het zo’n Hollandse regenweek wordt, dus daarom heb ik er nooit aan durven beginnen. En toch kriebelt het wel een beetje, want de zee is zo fijn…

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.