Stilleven van Marieke Damen is een beklemmende thriller over twee zusjes die op zijn zachtst gezegd een vreselijke jeugd hebben. Wat is het effect daarvan op latere leeftijd?

Stilleven – Marieke Damen

Kunstenares Monica wordt door haar zus Manuela benaderd om een portret van haar te schilderen. De zussen hebben echter twintig jaar geen contact met elkaar gehad. Wat is er gebeurd dat hen uit elkaar heeft gedreven? De demonen uit haar verleden achtervolgen de volwassen Monica nog dagelijks. Of wordt zij werkelijk achtervolgd? Middels flashbacks leren we de tienjarige Monica en puber Manuela kennen. De meisjes groeien op in een gezin waarin verslaving, geweld en criminaliteit aan de orde van de dag zijn. Schilderen en het lezen van sprookjes houden Monica op de been, evenals de liefde van haar zus. Kunnen ze zich staande houden in een leven waarin het geweld van hun vader een steeds grotere bedreiging vormt? Stilleven vertelt het verhaal van een jong meisje dat tot waanzin wordt gedreven. Hoeveel kan een kind aan? Wat zou jij doen als je in haar schoenen stond? Zou jij tot het ergst denkbare in staat zijn?

Beklemmend, schrijnend, vol verrassende twists

Ik kan me er gelukkig niets bij voorstellen hoe het is om een jeugd vol geweld en verwaarlozing te hebben. Marieke Damen schetst dankzij haar subtiele schrijfstijl een beklemmend en schrijnend beeld van de jeugd van Monica en Manuela. Een gewelddadige vader, met zaakjes die het daglicht niet kunnen verdragen. De manier waarop de beide zusjes ermee omgaan. En dan is er nog het huis in het bos, wat gebeurt daar? Je wordt als lezer echt een aantal keer op het verkeerde been gezet. Dat is iets waar ik bij thrillers altijd extra van geniet, dat je tot het einde niet weet hoe het nou precies in elkaar zit.

♥♥ Lees hier meer recensies over thrillers ♥♥

Aanrader?

Ja, hou je van thrillers waar de psychologische spanning voelbaar is en die verschillende verrassende twists hebben? Dan vind je dit zeker een tof boek!

Paperback: E-book:

Welk genre lees jij graag?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.