Wanneer ze precies in het modebeeld zijn verschenen weet ik niet meer, maar sinds zeker vijf jaar is de witte sneaker niet meer weg te denken. Je zou denken dat een effen witte sneaker saai is, maar niets is minder waar! Ik deel de trends van deze zomer en show een aantal van mijn outfits met witte sneakers!

Eindeloos combineren met witte sneakers

Het leuke van witte sneakers vind ik dat ze iedere outfit opfrissen. Zo kun je witte sneakers voor dames combineren met een pak, onder een jeans of met een jurk(je). Afhankelijk van het model van je sneaker creëer je zo een chique, casual of sportieve look. Juist door het witte creëer je er een heel ander effect mee dan met andere dames schoenen.
Bij mannen vind ik witte sneakers echt heel tof staan onder een pak, maar net zo goed onder een jeans of een korte broek. Toen mijn man ging winkelen voor zijn trouwpak heb ik er dan ook weinig subtiel op aangedrongen dat ze witte sneakers aan moesten doen. Dat kwam helemaal goed tijdens onze trouwdag, toen zowel man als zoon witte sneakers onder hun pak droegen!

Welke witte sneakers zie je veel deze zomer?

Ieder jaar zie je weer nieuwe trends op het gebied van schoenen. Sinds de witte sneaker een paar jaar geleden opdook zijn er allerlei modellen bij gekomen. Mijn persoonlijke favoriet is de dad sneaker, waarmee je onwijs veel combinaties kunt maken, maar ook de klassieke tennisschoen blijft een lievelings!

Assem dad sneaker bregblogt.nl

Dad sneakers

Naast de klassieke lage sneakers zijn er inmiddels veel meer modellen bijgekomen. De trend van de laatste jaren is de dad sneaker. Ik zal eerlijk zeggen: in het begin moest ik er niks van hebben. Ik vond ze lomp, groot en heftig. Ik heb zelf smalle enkels, dus had het beeld in mijn hoofd van een soort kleinduimpje die met enorme schoenen rondliep. Tot ik een keer een paar aantrok en zag dat mijn denkbeelden helemaal niet klopten. De dad sneaker geeft je outfit een stoer tintje. Door de witte kleur geef je er ook een frisse touch aan. Ik draag ze meestal onder een jurk(je), jeans of onder mijn favoriete roze pak.

sneakers toms assem bregblogt.nl

Canvas sneakers

De canvas sneaker gaat al heel wat jaren mee. All Stars zijn het bekendste model, maar inmiddels zijn er veel meer merken die canvas sneakers hebben ontworpen. Een canvas sneaker is wat meer casual en lekker zomers. Draag ze onder een maxidress, onder een short of onder een jurkje voor een zomerse look.

sneaker assem bregblogt.nl

De tennisschoen

De tennisschoen is het model waarmee met name Adidas de wereld heeft veroverd. De lage witte sneaker met witte of gekleurde strepen aan de zijkant kennen we allemaal wel! Dit is ook echt een kameleon, hij past overal bij en geeft iedere outfit een opfrisser. Je vindt ze in allerlei soorten, met gekleurde accenten, luipaard-details, gaatjes of blingbling.

sneaker redrag assem bregblogt.nl

De klassieke sneaker

Bij dit model denk ik altijd aan de sneaker zoals hij jaren geleden heel subtiel het modebeeld binnenwandelde. Na jaren van laarzen en enkellaarsjes, pumps en sandalen was dit een aangename verschijning. Ik ben al geen fan van hakken of ander oncomfortabel schoeisel, dus je snapt wel dat ik de sneaker met open armen heb verwelkomd! Deze sneaker kan heel sportief staan, maar door wat stijlvolle details als een ritsje, leer en suede of glimmende stukjes wordt hij direct een stuk chiquer.

Inspiratie voor outfits met witte sneakers

Het is natuurlijk allemaal leuk en aardig, dat geklets van mij over witte sneakers, maar nu wil je ook zien hoe ik ze draag en combineer. U vraagt, wij draaien! Hierbij deel ik een aantal van mijn outfits met witte sneakers!

Nu ben ik natuurlijk heel nieuwsgierig: heb jij witte sneakers in je kledingkast staan? Waarmee combineer jij ze het liefst?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

  1. Ik ben één van de weinige vrouwen zonder witte sneakers in de kast. Twee redenen. Ten eerste vind ik ze héél erg leuk, maar heb ik bij mezelf toch altijd het gevoel dat het ‘niet klopt’. En ten tweede gaan wit en ik niet samen. Dat wordt vies en krijg ik dan niet meer goed schoon en dat soort dingen;). Ik heb trouwens wel zwarte sneakers, maar die gebruik ik alleen als ik ga wandelen.

  2. Pingback: Zo houd je het thuiswerken leuk! - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.