Bij het lezen van de omschrijving van De Bromance boekenclub van Lyssa Kay Adams was ik direct om: een stel stoere kerels dat de romantiek onder de knie wil krijgen door boeketreeks-boekjes te lezen? Daar moest ik meer van weten!

De Bromance boekenclub – Lyssa Kay Adams

Gavin Scott heeft een probleem: zijn vrouw Thea is hem zat. En niet zomaar zat – dit is “pak je spullen, stap in de auto en verdwijn per direct uit mijn leven’-zat. In een wanhopige poging zijn huwelijk te redden, wendt Gavin zich tot zijn vrienden. En die hebben een wel heel onorthodoxe oplossing: de Bromance boekenclub.
In het diepste geheim ontmoet een groep stoere kerels elkaar regelmatig om over boeken te praten. Het boek van de maand? De romantische klassieker De gunsten van de gravin. Aan de hand van deze inspirerende lectuur vijzelen de mannen hun kennis op over verleidelijke koosnaampjes, romantische gebaren en de geheimen van een lang en gelukkig huwelijk. Samen stomen ze Gavin klaar voor de ultieme hereniging met Thea en hun twee dochters. Maar zijn de tips van de boekenclub genoeg voor deze hopeloze Romeo om de liefde van zijn leven terug te winnen?

Humor, romantiek en een orignele insteek

De meeste feelgood en chicklits draaien om een vrouw die in allerlei ingewikkelde, romantische en hilarische situaties belandt. In de Bromance boekenclub lees je afwisselend het perspectief van Gavin en Thea. Lukt het Gavin om zijn Thea terug te winnen? En wat doet al die nieuwe aandacht met Thea? Het is af en toe hilarisch om te lezen hoe een stel breedgeschouderde en stoere mannen samen romantische verhalen analyseren. Het verhaal is leuk en goed uitgewerkt en leest als een trein. Je wilt graag weten of er een happy end komt, dus je blijft doorlezen. Je leeft mee met zowel Thea als Gavin en wilt ze het liefst allebei helpen! Het is ook heel herkenbaar hoe verschillend mannen en vrouwen een situatie kunnen interpreteren en wat voor misverstanden dat kan opleveren. Zegt ze uit eigen ervaring. *kuch*

Aanrader?

Yes, absoluut! Ik heb genoten van het verhaal, de goed uitgewerkte personages, de humor en de romantiek! Extra leuk is dat het boek onderdeel is van een serie! Deel 2 en 3 zijn er al wel in het Engels en komen naar verwachting in 2020 en 2021 uit in het Nederlands! Als ik ze heb gelezen schrijf ik er uiteraard ook recensies over!

Welk genre lees jij het liefst?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

  1. Dankzij jouw levendige recensie zie ik nu een groep van die vreselijk stoere mannen voor me, die echte vrouwenboeken lezen en bespreken. En ik kan er niets aan doen, maar ik vind het hilarisch:).

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.