Eind 2018 nam ik nog afscheid van mijn stappenteller, omdat ik er onrustig van werd. Onrustig wanneer ik mijn stappen niet haalde. Inmiddels is er een hoop veranderd en ben ik veel aan het wandelen. Ik merkte dat ik gestimuleerd werd door de stappen en afstanden die mijn telefoon bijhield en ging op zoek naar een smartwatch. Na een hoop zoeken en vergelijken kwam ik uit bij de Samsung Galaxy Watch Active in roségoud.

Waarom koos ik voor de Samsung Galaxy Watch Active 1 (en niet voor de 2)?

Op het moment dat ik op zoek ging naar een smartwatch had ik een aantal eisen waaraan het horloge moest voldoen:

 • Kleine klok (ik heb een hele smalle pols)
 • Mooie, modieuze look
 • Handig te bedienen
 • Compatibel met mijn Huawei P30
 • Betaalbaar
 • Voorzien van GPS om routes bij te houden

Die smalle polsen lieten al een hoop horloges afvallen. Dan zou ik meer klok dan pols hebben en dat is niet mooi en niet comfortabel. Ik bezocht een elektronicazaak in de buurt en paste een aantal modellen. De Samsung Galaxy Watch Active 2 paste perfect, maar was behoorlijk aan de prijs. Op dat moment was de laagste prijs €255,-. Ik besloot nog verder te kijken en wat te vergelijken.
Al gauw kwam ik uit bij de eerste versie van de Samsung Galaxy Watch Active. Deze smartwatch had een klok van 39mm en voldeed ook aan mijn andere eisen. Hij kostte op dat moment (eind mei 2020) €169,-. Dat voelde voor mijn portemonnee wat prettiger en de reviews die ik las waren positief. Ik bestelde het horloge en had het twee dagen later in huis. Zo blij als een kind nam ik het pakketje in ontvangst!

Wat zit er in de verpakking ?

Het horloge wordt geleverd in een klein, stevig en compact doosje. Je vindt daarin het horloge, een extra (langer) polsbandje, een oplader en een snelstartgids. Met mijn smalle polsen heb ik nog genoeg gaatjes over, het is voor het eerst in jaren dat ik niet meteen op het strakste gaatje hoef af te stellen! Het horloge is niet opgeladen als je het ontvangt, dus dat is stap 1. Opladen duurt ongeveer 2 uur. Op het scherm zie je hoelang het nog duurt voor je horloge helemaal opgeladen is.

De Samsung Galaxy Watch Active installeren

Het horloge installeren is makkelijk met de bijgeleverde snelstartgids. Op het scherm kun je de instructies volgen. Ik downloadde een wijzerplaat, die het horloge op een “echt” horloge laat lijken. Nadeel is dat dit wel meer van je batterij vergt. De Samsung Galaxy Watch Active is compatibel met zowel Anroid als iOS.

Je kunt in de Samsung Wear app aangeven van welke telefoonapps je meldingen wilt ontvangen. Denk bijvoorbeeld aan WhatsApp, Instagram, LinkedIn, Facebook enzovoorts. Je horloge en telefoon zijn met elkaar verbonden via bluetooth. Valt die verbinding weg, dan ontvang je geen meldingen.

Samsung Galaxy Watch Active bregblogt.nl

De handige functionaliteiten van de Samsung Galaxy Watch Active op een rij

Het horloge heeft allerlei handige widgets en functionaliteiten. Ik zet er een aantal op een rij en vergelijk waar dat van toepassing is met de andere Samsung Galaxy smartwatches.

 • Je kunt met je smartwatch ook telefoontjes aannemen, maar je kunt er niet mee bellen. Dat kan wel met de Samsung Galaxy Watch en de Samsung Galaxy Watch Active 2. Het is natuurlijk een handige functionaliteit, voor mij persoonlijk gaf het niet de doorslag.
 • Het horloge heeft ingebouwde gps. Zo houdt het de route van je wandeling of hardloopsessie bij. Handig als je terug wilt zien welke route je hebt gelopen. Ook kun je een training instellen. Als ik ga wandelen stel ik het makkelijk in en houdt hij mijn wandelafstand, -tempo en -duur bij. Sta ik even stil? Dan stopt de teller automatisch tot ik weer ga bewegen. Zo voorkom je dat de tijd doortikt als je bijvoorbeeld ergens stopt voor een pauze of picknick en vergeet je training te pauzeren. In de bijbehorende Samsung Health app zie je al je trainingen terug. Ook de automatisch geregistreerde trainingen. Zo registreerde het horloge het als een training toen ik mijn haren waste en föhnde. Ook fietsritjes detecteert hij automatisch.
 • Je kunt bijhouden hoeveel glazen water en/of koppen koffie je op een dag drinkt. Dit slaat het horloge ook allemaal op in de Samsung Health app.
 • Je kunt naast de eerdergenoemde apps ook je e-mail en agenda synchroniseren. Zo ontvang je meldingen op je horloge als er een nieuw bericht of nieuwe afspraak is.
 • Je kunt appjes beantwoorden met standaardantwoorden, door middel van het numerieke toetenbord (zoals vroeger op je Nokia zat) of met je eigen handschrift. Die laatste optie vind ik zelf heel geinig. Je schrijft letter voor letter op je beeldscherm en de smartwatch maakt er woorden van. Handig als je even snel wilt antwoorden. Je kunt de standaardantwoorden ook zelf aanmaken.
 • Je kunt ermee zwemmen tot wel 50 meter diep!
Samsung Galaxy Watch Active opladen bregblogt.nl

Minpunten van de Samsung Galaxy Watch Active

Ik ben ontzettend blij met mijn smartwatch. Hij voelt prettig om mijn pols en doet wat hij moet doen. Er zijn wel enkele minpuntjes:

 • Opladen duurt ruim 2 uur. Hiervoor leg je het horloge op een soort magneet, waarmee de batterij wordt opgeladen.
 • Als ik hem regulier gebruik, gaat de batterij nog geen 24 uur mee. Omdat het opladen lang duurt, vind ik dat een beetje te veel gedoe. Daarom gebruik ik voornamelijk de spaarstand, waardoor hij tot 72 uur meegaat voor ik moet opladen. Tijdens wandelingen gebruik ik wel de normale stand, zodat mijn wandelactiviteit goed wordt gemeten.
 • Je moet de smartwatch soms even wakker schudden. Als ik een tijdje heb gezeten en weer ga bewegen, registreert hij niet direct mijn stappen. Ik wapper daarom altijd even met mijn arm als ik weer opsta. Het is geen wereldramp, maar wel iets om rekening mee te houden.

Accessoires voor en bescherming van de Samsung Galaxy Watch Active

Je kunt jouw smartwatch personaliseren met allerlei leuke bandjes. Zowel bij Samsung als bij de bekende Chinese budgetshops vind je allerlei leuke bandjes. Let er goed op dat je bandje past bij het horloge. De versie die ik heb bestaat maar in 1 formaat (39 mm), maar de opvolger Samsung Galaxy Watch Active 2 is er in 2 varianten: 40 mm en 44 mm.

Voor de bescherming van de glasplaat kun je een screenprotector aanbrengen of een speciaal beschermkapje.

Wat kost de Samsung Galaxy Watch Active?

De prijzen van de smartwatches verschillen per dag. Het is dus handig om te vergelijken tussen verschillende winkels. Bij Coolblue, Media Markt en Bol.com vind je ook regelmatig aanbiedingen. Ik zet er hieronder een paar op een rijtje. (Als je via de links naar bovengenoemde winkels of via onderstaande afbeeldingen shopt, krijg ik een klein percentage van de opbrengst. Je betaal hier niets extra voor.)

Samsung Galaxy Watch Active Verkrijgbaar in 4 kleuren: zwart, zilver, groen en roségoud) Samsung Galaxy Watch Active 2 Verkrijgbaar in 3 kleuren: zwart, zilver en roségoud. Samsung Galaxy Watch Verkrijgbaar in 2 kleuren: zwart en roségoud.
Samsung Galaxy Watch Active 1 roségoud review vergelijken kopen bregblogt.nl

Hopelijk heb ik je enthousiast gemaakt of in ieder geval goed geïnformeerd over mijn ervaringen met de Samsung Galaxy Watch Active! Heb je nog vragen? Stel ze dan gerust, zodat ik de antwoorden kan verwerken in dit artikel!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

6 Reacties

 1. Dit ziet er goed uit! Ik ben nooit begonnen aan van die stappentellers o.i.d., omdat ik vind dat het er ook nog goed uit moet zien. Dan zou dit dus zeker een optie zijn.

 2. Pingback: Mijn wandelroutine: tips en inspiratie! - Breg Blogt

 3. Pingback: Cadeautips voor je man of vriend! | Breg Blogt

 4. Goedemorgen Bregje,

  Mag ik jou vragen van welke site je de roze wijzerplaat met drie rondjes en maantje hebt gevonden.
  Ik vind hem zo mooi maar vind hem nergens.

  Groetjes Jolanda

  • Hoi Jolanda,

   Die heb ik via mijn horloge ingesteld. Als je naar Instellingen en dan naar Wijzerplaten gaat, staat ie er tussen. Hij heet ‘Speciale editie Rose Gold’. Heb hem wel in mei 2020 gedownload, dus misschien is hij daarom niet meer te vinden?
   Succes!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.