Paddenstoelsupplementen; misschien heb je er wel eens iets over gehoord. De kracht van paddenstoelen wordt al heel lang in het Oosten toegepast. In het Westen ontdekken mensen ook steeds meer dat deze krachtpatsers ons veel te bieden hebben. Dat maakte me nieuwsgierig: waarom gebruiken mensen deze supplementen en wat brengt het jou?

De meeste mensen denken bij paddenstoelen aan paddo’s, de paddenstoelen die een hallucinerende werking hebben en die als drugs gebruikt worden. De paddenstoelsupplementen waar ik in dit artikel over vertel zijn iets heel anders. Ik was nieuwsgierig toen Mushrooms4Life me vroeg om een samenwerking op te starten, dus vroeg ik ze om me meer over deze supplementen te vertellen!

1. Geïnspireerd door de Traditionele Chinese Geneeskunde

Paddenstoelen zijn niet helemaal ‘nieuw’ of pas ontdekt. In feite worden medicinale paddenstoelen al eeuwen gebruikt in de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). TCG is een medisch systeem in China dat is gebaseerd op inzichten die vele jaren terug gaan. Hun uitgangspunt is dat pijn en ziekte signalen zijn van het lichaam dat het uit balans is. Met hun leer moet het lichaam herstelt worden naar de natuurlijke balans. Het gebruik van medicinale paddenstoelen in deze medische leer gaat ongeveer 5000 tot 7000 jaar terug. Vroeger was de Reishipaddenstoel zijn gewicht zelfs waard in zilver en de Cordyceps uitsluitend beschikbaar voor de keizer. Onderhand zijn medicinale paddenstoelen zoals cordyceps iets ‘normaler’ geworden, maar bijzonder blijven ze nog steeds.

chinese gezondheidsleer paddenstoelen bregblogt.nl

2. Immuunboosters

Paddenstoelen worden enorm gewaardeerd vanwege hun voedende en medicinale eigenschappen. Ze bevatten krachtige actieve voedingsstoffen die met name geschikt zijn om onze gezondheid op tal van vlakken te ondersteunen en het immuunsysteem te boosten. Ook uitermate handig ter preventie.

De bekendste immuunboosters onder de medicinale paddenstoelen is de Chaga. Deze paddenstoel zit boordevol immuunondersteunende polysachariden, zoals bèta-glucanen. Hierdoor kan je net dat extra steuntje in de goede richting krijgen die je soms nodig hebt.

Dit vind je misschien ook interessant: Helpt CBD-olie tegen stress en veranderingen?

3. Sportprestaties

In 1994 verbrak het Chinese sportteam op de Olympische spelen het ene record na het andere. Geruchten gingen dat zij verboden middelen hadden genomen. Maar niets bleek minder waar. Dit sportteam had voor de spelen het supplement Cordyceps ingenomen. Cordyceps staat er om bekend om het uithoudingsvermogen, zuurstofopname in het bloed en spierherstel te ondersteunen. Het is met stip dé paddenstoel die je moet gebruiken als je je sportprestaties wilt boosten. Het Chinese sportteam heeft er in ieder geval veel aan gehad.

voedingssupplementen paddenstoelen bregblogt.nl

4. Goed voor de huid

De ergste vijand van de huid zijn vrije radicalen. Vrije radicalen beschadigen het bindweefsel en daarmee de huid. Een teveel aan deze radicalen kan ervoor zorgen dat het verouderingsproces versneld en dat je meer rimpels krijgt. Vrije radicalen komen met name door invloeden buitenaf. Denk bijvoorbeeld aan stress, roken, UV-straling of een vervuilde lucht.

De vijand van vrije radicalen zijn antioxidanten. Om de vrije radicalen in toom te houden, heb je meer antioxidanten nodig. Antioxidanten krijg je hoofdzakelijk binnen via je voeding. Denk bijvoorbeeld aan bessen of… medicinale paddenstoelen. Medicinale paddenstoelen zitten boordevol met antioxidanten. Een goed voorbeeld hiervan is de Chaga. Naast de de antioxidanten bevatten andere medicinale paddenstoelen ook vaak polysacchariden, zoals bèta-glucanen. Bèta-glucanen staan bekend ​​om hun natuurlijke hydratatie, bescherming en ondersteuning van de huid.

5. Kies biologisch

Paddenstoelen zijn de schoonmakers van de natuur. Ze nemen al het goede en slechte op uit hun direct omgeving. Neem je paddenstoelsupplementen die niet biologisch geproduceerd zijn? Dan is de kans vrij groot dat de paddenstoelen die zijn gebruikt in het supplement ook ‘slechte’ stoffen hebben geabsorbeerd tijdens de groei. Denk bijvoorbeeld aan chemicaliën of andere ongewenste stoffen. Zonde. Dit doet de positieve krachten van de medicinale paddenstoelen weer te niet. Daarom mijn tip aan jou: kies biologisch. Mushrooms4Life is een biologisch paddenstoelmerk. Zij produceren hoogwaardige paddenstoelsupplementen, zodat je er tijdens gebruik het meeste baat bij hebt.

Paddenstoelsupplementen uitproberen?

Ben jij nu ook enthousiast om paddenstoelsupplementen te gebruiken? De supplementen van Mushrooms4Life zijn verkrijgbaar bij de betere drogisterijen en natuurwinkels. Op hun website vind je een actuele lijst met alle verkooppunten. Ook zijn ze heel gemakkelijk online te bestellen. 

Ik heb dit artikel geschreven in samenwerking met Mushrooms4Life. Heb je zelf ervaring met paddenstoelen? Deel ze dan in de comments!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

  1. Hoi Bregje, wat een goed artikel. Het heeft mij wel nieuwsgierig gemaakt. Ga me er zeker in verdiepen. Bedankt voor de tip.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.